Wat is een golfparaplu? Hele uitleg!

Nog nooit eerder golfden er zoveel mensen in Nederland. Ook beginnen steeds meer jongeren te golven. Het is niet meer zoals vroeger dat er alleen oudere mensen golven.

Het beste weer om een balletje te slaan is wanneer het zonnetje lekker schijnt. Soms kan het weer nogal tegenvallen en valt jouw potje golf zomaar in het water. Letterlijk en figuurlijk. Aangezien het in Nederland vaak regent kun jij je maar beter voorbereiden op slecht weer. Een golfparaplu beschermt jou tegen een fikse regenbui!

Is een golfparaplu hetzelfde als een normale paraplu?

Een golfparaplu is niet helemaal hetzelfde als een normale paraplu. Natuurlijk doen beide paraplu’s in essentie hetzelfde. Ze houden je droog tijdens een regenbui. Het verschil zit hem vooral in de grootte en de kwaliteit van de paraplu. Vaak zijn golfparaplu’s een stuk groter dan normale paraplu’s. Dit om niet alleen jou droog te houden maar ook jouw golfspullen. Fabrikanten van paraplu’s hebben goed nagedacht over het ontwerp van een golfparaplu. Zo hebben zij golfparaplu’s ontwikkeld met een dubbellaags doek. Dit betekent dat het doek wind doorlaat vanuit de binnenkant. Hierdoor sleurt de golfparaplu nooit de golftrolley mee wanneer jij de golfparaplu aan de golftrolley hebt vastgemaakt.

Een ander verschil is hoe stevig de paraplu’s zijn. De golfparaplu is wat sterker dan een normale paraplu die je vaak in de winkel ziet liggen. Glasfiber is een materiaalsoort die je vaak ziet bij golfparaplu’s. De baleinen, oftewel het geraamte aan de binnenkant van de paraplu is vaak gemaakt van glasfiber. Naast de baleinen is glasfiber erg geschikt voor de stok. Wist je dat glasfiber ook wordt gebruikt bij professionele ski’s en vishengels?

Zijn er verschillende merken golfparaplu’s

Er zijn natuurlijk net zoals gewone paraplu’s vele soorten en merken golfparaplu’s. De bekendste merken golfparaplu’s zijn Impliva en Falcone. Falcone golfparaplu’s zijn gemaakt van sterke materialen. Dit merk staat er bekend om uitstekende paraplu’s te produceren. Kies je liever voor goedkopere golfparaplu’s, dan zijn de Impliva paraplu’s meer geschikt.

Zijn er dingen waar ik op moet letten als ik een golfparaplu wil kopen?

Ten eerste wil je natuurlijk een mooi uiterlijk uitzoeken. Je wil er natuurlijk goed bijlopen op de golfbaan. 

Ook moet je goed kijken naar de kwaliteit van de golfparaplu. Goedkopere golfparaplu’s zijn over het algemeen van mindere kwaliteit, maar toch is dit niet altijd zo. Falcone is qua kwaliteit toch wel een zekerheid.

Je wilt natuurlijk niet dat je trolley omwaait door een vleugje wind. Kijk dan goed naar het doek van de paraplu. Een goede golfparaplu heeft 2 doeken. Zo’n paraplu kan de wind makkelijk afvoeren en daardoor blijft de golftrolley staan.

Is het handvat van goede kwaliteit? En past deze überhaupt in mijn trolley? Dat zijn ook een paar dingen wat natuurlijk belangrijk is bij het aanschaffen van een golfparaplu. Kijk dus ook goed naar de doorsnede van het handvat.

Het laatste waar je op moet letten is de grootte van het doek. Een normale paraplu heeft een diameter van rond de 90 centimeter. XXL Golfparaplu’s hebben een diameter van maar liefst 140 centimeter. Dit noemen we ook wel tweepersoons-paraplu’s. Hier kun je dus letterlijk met 2 personen onder staan.

Is een golfparaplu geschikt voor op straat?

Doordat golfparaplu’s extra sterk zijn kunnen ze ook prima worden gedragen op straat. Je hoeft dus niet persé op de golfbaan te staan. Het voordeel is dat golfparaplu’s langer meegaan dan normale paraplu’s. Let altijd goed op de productbeschrijving wanneer je een golfparaplu koopt. Vaak staat er aangegeven of een paraplu wind- of stormbestendig is. Een bekend probleem met paraplu’s is dat ze snel stuk gaan. Wind- en stormbestendige golfparaplu’s kunnen goed tegen een stootje. Deze modellen zijn ook nog eens getest in windtunnels. Stormparaplu’s kunnen zelfs windstoten aan van wel 130 kilometer per uur.

Wat is een ecologische golfparaplu?

Wil je bewuster omgaan met het milieu? Een ecologische golfparaplu is dan misschien wel wat voor jou. Ecologische golfparaplu’s zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede materialen zoals oude petflessen. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een betere wereld. Wil je alle eco paraplu’s eens rustig bekijken? Neem dan eens een kijkje in onze webwinkel.

Waar vind ik een goede golfparaplu?

Wij van Paraplu-point.nl zijn experts op het gebied van golfparaplu’s. Naast golfparaplu’s bieden wij ook normale paraplu’s, stormparaplu’s en opvouwbare paraplu’s aan. Wil je advies van een echte expert? Mail ons of bel naar onze klantenservice. Onze mensen helpen je graag verder bij het maken van een goede keuze. Wij leveren aan zowel particulieren als aan zakelijke klanten. Hoe meer paraplu’s je bestelt, hoe groter de korting is.

Heeft dit je geholpen?