Kan een draadloze deurbel uit zichzelf afgaan?

Eigenlijk heeft bijna iedereen wel een deurbel bij de voordeur hangen. Waar vroeger men gewoon nog aanklopte zijn in deze tijd zijn de deurbellen elektrisch en draadloos. Je kunt hierdoor de bel door het hele huis heen horen. Doordat veel mensen tegenwoordig overstappen van een bedrade deurbellen naar een draadloze deurbellen kunnen er storingen ontstaan. Dit komt doordat de draadloze verbindingen van de deurbellen soms met elkaar storen. Veel deurbellen zitten namelijk op dezelfde frequentie. Hierdoor kan bijvoorbeeld de bel van de buurman bij jouw huis afgaan of de bel van jou bij de buurman. Je kunt dan denken dat de deurbel vanzelf afgaat. Naast de deurbel van de buren kunnen andere apparaten met eenzelfde frequentie soms ook invloed uitoefenen.

Op welke radiofrequenties zitten draadloze deurbellen?

Draadloze deurbellen werken met een radiofrequentie. Dit betekent dat diegene die op de bel drukt de ontvanger binnen kan laten afgaan. Bij draadloze deurbellen worden dus geen snoeren gebruikt. Daardoor zijn ze erg makkelijk te installeren.

Er zijn ook andere apparaten in je huis die werken met een bepaalde radiofrequentie. Een elektrische deurbel werkt over het algemeen vaak op 433- of op 434 MHz. Hierdoor kan het voorkomen dat de deurbel ineens afgaat, terwijl er niemand op de bel drukt.

Fabrikanten zijn hierachter gekomen en hebben daarvoor een goede oplossing bedacht. Zo produceren fabrikanten deurbellen die op een andere frequentie werken. Een voorbeeld van zo’n frequentie is 868 MHz. Dankzij 868 MHz zijn er een stuk minder storingen. Vaak als je een nieuwere deurbel koopt, werkt deze deurbel op een 868 MHz radiofrequentie. Apparaten worden steeds slimmer en maken gebruik van verschillende soorten frequenties. Een andere oplossing is dat er deurbellen bestaan met een gecodeerd signaal. Kies je een deurbel met een gecodeerd signaal dan is de kans op een storing nog veel kleiner.

Kan ik de frequenties van mijn draadloze deurbel aanpassen?

Omdat veel mensen overstappen van een bedrade deurbel naar een draadloze deurbel ontstaan er ook problemen. Dit heeft te maken met de verbinding van deurbellen die draadloos is. Doordat er veel draadloze deurbellen op dezelfde frequentie zitten is het mogelijk dat de bel bij de buren afgaat, terwijl jouw deurbel ingedrukt wordt.

Het is niet voor alle draadloze deurbellen mogelijk om de frequentie aan te passen. Draadloze deurbellen maken over het algemeen verbinding via een 433 MHz frequentie. Dit kanaal kun je meestal niet aanpassen bij een draadloze deurbel. Het is handig om voor de zekerheid de handleiding goed door te nemen. Soms is het hier aangegeven hoe je de frequentie wél kunt aanpassen.

Deurbel die werkt op Wi-Fi

Een andere optie is dat je de deurbel gaat verbinden met je Wi-Fi netwerk. Vaak zijn dit deurbellen met een camera. Zogenaamde slimme deurbellen. Deze deurbellen werken dus op jouw internetverbinding. Hierdoor hebben jouw buren geen last van de deurbel en natuurlijk andersom. Wél moet je beschikken over een goede en stabiele draadloze internetverbinding. Want stel dat je Wi-Fi het soms niet doet en er wordt op dat moment aangebeld, dan kan het zijn dat je de bel niet horen of krijg je geen melding. Het voordeel van zo’n Wi-Fi deurbel is dat je via je smartphone of tablet meldingen kunt ontvangen wanneer er bij jouw wordt aangebeld. Ook wanneer je niet thuis bent. Zolang jouw mobiele telefoon verbinding maakt met het internet ontvang je overal ter wereld meldingen en kun je beelden bekijken van bezoekers.

Deurbel kopen? 

Wil je een deurbel kopen? Kijk dan op de webshop www.deurbellen.shop. Hier kun je genoeg deurbellen vinden. Heb je advies nodig voor het aanschaffen van een nieuwe deurbel? Bel of mail ons dan. Bel dan het nummer (085) 111 8866 of stuur een mail naar info@shopping-point.nl.

Heeft dit je geholpen?