Een mini koelkast voor in de auto die werkt op 12 volt

Ben jij iemand die veel onderweg is, maar ben jij het zat steeds maar weer naar de benzinestation te moeten rijden voor een koud blikje drinken of flesje water? Flesjes drinken zijn meestal ontzettend duur bij een gemiddeld tankstation. Wat je beter zou kunnen doen is naar de supermarkt rijden, maar soms is er zelfs geen supermarkt in de buurt. De enige optie is om zelf drinken van thuis mee te nemen. Het nadeel hiervan is dat je drinken na enige tijd warm wordt. Gelukkig bestaan er speciale koelkastjes voor in de auto. Deze kun je aansluiten op 12-volt, beter bekend als de sigaretten aansteker in de auto. Deze mini koelkastjes zijn dus ideaal voor mensen die veel onderweg zijn. Daarnaast zijn ze zeer geschikt voor een lange autoreis naar je vakantiebestemming. Je kunt in de mini koelkast eenvoudig blikjes drinken of etenswaren bewaren. Maar waar moet je op letten wanneer je een mini koelkast koopt voor in de auto? In dit artikel leggen we uit wat een mini koelkast voor in de auto is en hoe deze werkt.

Hoe werkt een mini koelkast voor in de auto?

Zoals we net al zeiden wordt de mini koelkast voor in de auto gevoed door de 12-volt adapter die je in de sigarettenaansteker aansluiting kunt stoppen. Deze aansluiting vind je trouwens ook terug op kleine bootjes of in caravans. Vaak wordt er niet alleen een 12-volt adapter meegeleverd, maar ook een netstroom adapter, die je dus in het stopcontact kunt steken. De koelkastjes zijn meestal thermo-elektrisch aangedreven. Het voordeel van thermo-elektrische koelkasten is dat ze licht in gewicht zijn. Daardoor zijn ze makkelijk mee te nemen.

Aan de achterkant van de mini koelkast bevinden zich 2 type aansluitingen. Eentje voor de 12-volt aansluiting en de andere voor het stopcontact (220-240V).

Hoeveel inhoud heeft deze mini koelkast?

Er zijn vele soorten en maten mini koelkasten voor in de auto verkrijgbaar. Zo bestaan er een mini koelkastjes met een 4 liter inhoud. Daarnaast zijn er ook iets grotere modellen met een inhoud van 6 liter, 10 liter en zelfs 20 liter. In een 4 liter mini koelkast passen ongeveer 6 blikjes drinken. Koop je een mini ijskast met inhoud van 10 liter, dan kun je daar ongeveer 4 rechtopstaande 1 liter flessen in kwijt. Een koelkast met een inhoud van 20 liter is voldoende voor 10 blikjes of 4 rechtopstaande anderhalve liter flessen.

Is de mini koelkast draagbaar?

De meeste mini koelkasten voor in de auto beschikken over een draaghendel aan de bovenkant van het apparaat. Deze draaghendel zorgt ervoor dat je de mini koelkast eenvoudig kunt oppakken en overal mee naar toe kunt nemen. Zoals we net al zeiden weegt een mini koelkast voor in de auto niet veel.

Waar kan ik deze mini koelkast nog meer voor gebruiken?

Natuurlijk kan de mini autokoelbox worden gebruikt voor in de auto. Dat is logisch. Maar daarnaast wordt deze mini koelkast ook veel gebruikt in vrachtwagens of voor mee op de camping. Dus rij jij in je VW in de zomervakantie naar Zuid-Frankrijk, neem dan sowieso een mini auto koelkast mee.

Andere benamingen voor mini koelkast

Er zijn een hoop andere benamingen te verzinnen voor een mini koelkast. Zo noemen veel mensen het een mini koelbox voor in de auto, reis koelkast auto, auto ijskast, blikjeskoeler auto, mini frigobox auto of elektrische koelkast voor in de auto.

Balvi mini fridge English red

Een voorbeeld van een goede mini koelkast voor in de auto is de Balvi mini fridge English red. Deze mini koelkast heeft een maximale inhoud van 6 liter, wat voldoende is voor 8 blikjes drinken of 4 halve literflessen. Dit elektrisch koelkastje wordt standaard geleverd met twee snoeren. Eentje voor in het stopcontact en één voor in de 12-volt aansluiting in je auto, caravan, camper of vrachtwagen. De koelkast van het merk Balvi kan 15 graden onder de omgevingstemperatuur koelen. Heb je warm eten meegenomen van huis? Dankzij de speciale warmhoud-functie kan deze koelkast ook jouw eten op temperatuur houden – met een maximum van 50 graden Celsius. Bekijk deze Balvi koelkast en nog veel meer mini koelkasten op www.mini-koelkasten.nl.

Balvi mini fridge English red 6 liter

Waar koop ik de beste mini auto koelkast?

Er zijn een aantal webwinkels zoals ANWB, Lidl en Action die kleine koelkastjes voor in de auto verkopen. Helaas verkopen zij meestal niet het hele jaar door deze modelletjes. Gelukkig zijn er ook specialistische webwinkels zoals www.mini-koelkasten.nl die een ruim assortiment mini koelkasten aanbieden. Neem eens een kijkje in onze webwinkel en bekijk het aanbod mini koelkasten, kleine koelkasten, kleine wijnkoelkasten en mini vriezers. Zo hoef jij niet zelf een koelkast in jouw auto te bouwen. Kom je er even niet uit of wil je gratis advies van een échte koelkast expert? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zitten iedere werkdag tussen 9 uur en 5 uur klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Heeft dit je geholpen?