De hotel minibar opnieuw uitgevonden

Er zijn een hoop hotels die de afgelopen jaren bewust de keuze hebben gemaakt om de minibars leeg te laten. Hotelkamers kenmerken zich meestal door rijk gevulde minibars. In deze minibars zitten dan meestal alcoholische drankjes, flesjes frisdrank en snacks. Deze minibars worden dus steeds vaker leeggelaten. Hotels wilden hun gasten de gelegenheid bieden om hun eigen eten en drinken erin te kunnen bewaren. In deze blog geven we een aantal minibar tips mee die hotels kunnen gebruiken bij het opnieuw uitvinden van de minibar. Er moet nieuw leven worden geblazen in de oh zo kenmerkende minibar die op bijna iedere hotelkamer is te vinden. Ook proberen we uit te leggen waarom de minibar de afgelopen jaren steeds minder populair is geworden bij gasten.

Een rijk gevulde minibar zoals hotelgasten die kennen

Waarom zijn hapjes en drankjes in een minibar zo duur?

Hoteleigenaren weten als geen ander dat minibar een vrij grote kostenpost kan zijn voor hotels. Lang niet alle hotelgasten gebruiken de minibar. De reden dat weinig mensen gebruik maken van de minibar is meestal te duiden op de hoge prijzen van de items. Aangezien hoteleigenaren wel kosten maken voor de aanschaf van de items en voor het laten draaien van de minibars zijn ze vaak geneigd om de prijzen van de items omhoog te gooien. De hoop is dat de kosten hierdoor worden terugverdiend. Maar het effect is dat de prijzen van de minibar items veel te hoog zijn in verhouding met wat de gasten krijgen. Gasten krijgen hier meestal een naar gevoel van. Ze voelen zich een beetje misbruikt.

Hoe kun je de minibar goed inzetten?

Voor hotels is de tevredenheidsscore een erg belangrijke KPI. Het succes van een hotel hangt voor een grote mate samen met de tevredenheidscores van gasten. Een minibar met veel te dure items kan deze tevredenheidsscore schaden. Hieronder geven wij een aantal tips waardoor de minibar op de juiste manier kan worden ingezet.

Zorg dat de minibar niet opvalt

Wil je de gastervaring verbeteren dan is het niet handig om een mini koelkast pontificaal in het zicht te zetten. Liever zou je de minibar vermommen. Eigenlijk wil je de minibar dus laten opgaan in het interieur van de hotelkamer.

Is je minibar onzichtbaar?

Wat je ook niet wilt is dat minibar niet te vinden is door je hotelgasten. Natuurlijk moet je de minibar laten opgaan in het interieur van de hotelkamer, maar je wil natuurlijk ook niet dat iemand zin heeft in een hapje of een drankje, maar dit simpelweg niet kan vinden. Zorg voor bewegwijzering zodat gasten zien waar de minibar zich bevindt. Laat daarnaast de receptiemedewerkers tijdens het inchecken de gasten weten dat ze vragen kunnen stellen wanneer zaken niet duidelijk zijn.

Kies de juiste stijl

Misschien beschikt het hotel over een modern design of een milieuvriendelijke benadering. Je wil in dit geval dat de minibar in deze stijl wordt getoond aan gasten. Kies het liefst voor een energiezuinige minibar.

Doe de kosten van een minibar bij de kamerprijs in

Je zou ook kunnen overwegen om de kamerprijs te verhogen. Hierdoor kunnen de items in de minibar als gratis worden aangeboden. In combinatie met andere luxe voorzieningen kunnen mensen dan gratis gebruik maken van de minibar. Vul de minibar met enige regelmaat bij en je zult zien dat hotelgasten dit gaan waarderen.

Verkoop lokale snacks of drankjes

Je zou er ook voor kunnen kiezen om samen te werken met lokale leveranciers van streekproducten. Zo kunnen hotelgasten opgaan in de streek waar ze verblijven. Vul daarnaast de minibar met lokale producten waar lokale bedrijven in de stad of dorp trots op zijn. Veel hotelgasten zijn op vakantie en zijn zeer benieuwd naar wat de cultuur en gewoontes van een streek zijn. Uiteindelijk verhoogt het hiermee mogelijk de hotelbeleving.

Verkoop milieuvriendelijke items

Misschien profileer jij jezelf als milieuvriendelijk hotel. In dat geval zou je de minibar kunnen vullen met gerecyclede materialen of biedt gasten een herbruikbare hotel waterfles aan. Zet op deze hotel waterfles het logo van hotel, waardoor gasten ook wanneer ze thuis zijn nog eens kunnen terugdenken aan het verblijf bij jouw hotel. Wil je jezelf als milieuvriendelijk hotel op de kaart zetten, dan is het ook slim te kiezen voor thermo-elektrische koelkasten.

Waar koop ik hotel minibars?

Op zoek naar hotel minibars? Wij van mini-koelkasten.nl zijn gespecialiseerd in de verkoop van minibars voor thuis of in hotelkamers. Bekijk het aanbod minibars en laat je informeren door één van onze koelkast experts. Zij kunnen je alles vertellen over deze kleine koelkasten voor in hotelkamers. Naast minibars hebben wij ook een groot assortiment mini koelkasten, kleine wijnkoelkasten en mini vriezers op voorraad. Iedere werkdag tussen 9 uur en 5 uur zitten we klaar om alle vragen te beantwoorden.

Heeft dit je geholpen?