De beste mini koelkast kopen?

Geen een huishouden kan zonder een koelkast. Maar helaas heeft niet iedereen de ruimte om een grote koelkast neer te zetten. Voor hen is een mini koelkast ideaal. Je hoeft hierdoor niet veel ruimte in te leveren, maar je kan er wel je dagelijkse boodschappen in kwijt. Vandaar dat ook veel studenten kiezen voor een mini koelkast. Daarnaast is het apparaat populair voor op het kantoor, in de caravan, in de camper of in een schuurtje.

De voordelen van een mini koelkast

Een mini koelkast is in feite hetzelfde als een minibar die je veel in hotelkamers ziet. In de mini koelkast kan je hapjes en drankjes bewaren.

Er zijn veel voordelen verbonden aan een mini koelkast. Vergelijk je een mini koelkast met een groter model, dan is het grootste voordeel natuurlijk dat een mini koelkast niet veel plek in beslag neemt. Uiteraard hoeft de koelkast ook minder moeite te doen om de inhoud ervan te koelen. Een kleine koelkast verbruikt dus minder energie dan een grotere. Dat scheelt jou weer energiekosten. Heb jij wel een groter model koelkast, maar kom je net wat ruimte tekort? Een mini koelkast kan net even die extra koelcapaciteit geven die je nodig hebt. Zo hoef je niet twee joekels te kopen.

Zit jij vaak te werken in een speciaal hiervoor ingerichte werkkamer? Misschien heb jij geen zin om constant langs andere huisgenoten te moeten lopen wanneer je even wat drinken wil pakken. Het is altijd gezellig even een praatje met een ander te maken, maar je raakt hierdoor uit je concentratie en je productiviteit gaat mogelijk naar beneden. Zet een mini koelkast op je werkkamer neer, zodat je snel even wat eten of drinken kan pakken tijdens het werken.

Of misschien wil jij jouw eigen slaapkamer omtoveren tot een hotelkamer. Zet een mini koelkast op je slaapkamer neer en beleef een echte hotelervaring zonder daarvoor de deur uit te moeten.

Waar let je op bij het kopen van een mini koelkast?

De energieklasse en het energielabel

Apparaten die moeten koelen of verhitten verbruiken doorgaans het meeste energie. Voorbeelden hiervan zijn een waterkokers, kachels, maar ook mini koelkasten. Een belangrijk aspect om op te letten is het energielabel van de mini koelkast. Ondanks dat we niet praten over een groot model koelkast, is het energielabel wel relevant. Op lange termijn kan het je zeker geld besparen wanneer jij een energiezuinige mini koelkast hebt. Een koelkast met energielabel A is het meest zuinig en G het minst.

De capaciteit van een mini koelkast

Mini koelkasten zijn kleine modellen koelkasten. Woon jij met meerdere mensen in huis, dan is een mini koelkast misschien niet het meest geschikt. In dat geval zou een tafelmodel koelkast geschikter zijn.

Wil ik een vriesvak?

De meeste mini koelkasten beschikken niet over een vriesvak. Hier is simpelweg geen plaats voor. Mini koelkasten zijn immers al erg klein, waardoor een vriesvak het bijna onmogelijk maakt om er nog flesjes of blikjes drinken in te kunnen bewaren. Heb je toch de behoefte om etenswaren in een vriezer te bewaren? In dat geval zou je een mini vriezer kunnen kopen. Deze apparaten zijn ideaal als bijzet vriezer.

Wat zijn betrouwbare merken?

Mini koelkasten zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er ook verschillende merken mini koelkasten. Bekende merken zijn Salora, Husky, Nedis, Exquisit en Heinrichs. Stuk voor stuk betrouwbare merken die je in vele woonkamers terugziet.

Waar kan ik een mini koelkast kopen?

Zie jij het al helemaal voor je? Een mini koelkast in je woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte? Of wil jij een minikoelkast voor in jouw mancave? Neem eens een kijkje op www.mini-koelkasten.nl. Laat je adviseren door één van onze koelkast experts. Voor vragen of gratis advies kun je ons iedere werkdag tussen 9 en 5 uur bereiken. Naast kleine koelkasten hebben wij ook een groot assortiment kleine wijnkoelkasten, mini vriezers en minibars.

Heeft dit je geholpen?