Waar moet ik op letten wanneer ik een waterkoker wil kopen?

Heb jij net een nieuwe keuken laten plaatsen of ben je de keuken opnieuw aan het inrichten? Misschien is het dan tijd om jouw oude waterkoker te vervangen voor een nieuwe waterkoker. Wil jij een nieuwe waterkoker kopen dan is het handig te letten op de volgende aspecten. In deze blog geven wij jou een aantal handige tips mee waar je op moet letten wanneer je een waterkoker wil bestellen.

De maximale inhoud van de waterkoker

Een van de belangrijkste aspecten aan een waterkoker is de maximale inhoud ervan. Woon jij in je eentje of met meerdere mensen in huis? Of misschien gebruik je de waterkoker wel voor veel verschillende doeleinden. Waterkokers zijn al verkrijgbaar vanaf een inhoud van een halve liter. Kies je waterkoker met een inhoud van 1 tot 2 liter dan is dat een geschikte inhoud wanneer jij de waterkoker vaak gebruikt.

Een waterkoker moet passen bij het huis

Natuurlijk moet een waterkoker passen bij jouw interieurstijl. Beschik jij over een houten keuken dan zou het gek zijn dat er ineens een knalrode waterkoker op het aanrecht staat. Kijk dus goed naar welke waterkoker het beste past bij jouw inrichting. Waterkokers gaan vaak een paar jaar mee dus je zult er een tijdje tegenaan moeten kijken. Reden genoeg om hier even tijd voor te nemen.

Kies Een waterkoker met een kalkfilter

Een waterkoker beschikt over een verwarmingselement dat altijd onder water staat. Dit verwarmingselement zal na verloop van tijd minder goed werken doordat er kalk op zit. Laat deze kalk vervolgens los, dan komt dit in jou kopje thee terecht. Kalk heeft geen nadelige invloed op je gezondheid, maar toch is dit niet lekker wanneer jij even wilt genieten van jouw verse bakje thee. Kies je voor een waterkoker met een ingebouwde kalkfilter dan houdt deze filter de kalkresten tegen. De kalkfilter zit bevestigd achter de schenktuit.

Stel zelf de gewenste temperatuur in

Een waterkoker is allang niet meer alleen een apparaat waarbij je één knopje hoeft in te drukken. Er bestaan tegenwoordig waterkokers waarbij je zelf de gewenste temperatuur kunt instellen. Handig want sommige theesoorten moeten op een andere temperatuur worden gedronken. Zo Bestaan er bijvoorbeeld theesoorten die op 70 graden Celsius en op 80 graden Celsius moeten worden gedronken. Wist je dat je groene thee moet bereiden op een temperatuur van tussen de 70 en 80 graden Celsius?

Waterkoker met warmhoud-functie

Ook bestaan er waterkokers met een speciale warmhoud-functie. Zet jij ’s ochtends een kopje thee, dan wil het nog wel eens voorkomen dat je de knop meerdere keren indrukt om het water weer op temperatuur te krijgen. Een waterkoker met een warmhoud-functie heeft dit probleem niet. De temperatuur wordt automatisch door de waterkoker op peil gehouden. Uiteindelijk bespaart je dat stroom.

Waar koop ik een goede waterkoker?

Een goede waterkoker koop je bij www.waterkokers.shop. Wij hebben een groot assortiment waterkokers op voorraad. Of je nu op zoek bent naar een retro waterkoker, normale waterkoker, heetwaterdispenser of glazen waterkoker. Heb je vragen of wil je gratis advies van een échte waterkoker expert? Neem contact op met een van onze experts door te bellen naar 0851118866 of kijk zelf even rustig rond.

Heeft dit je geholpen?