Welke slimme dingen kan ik doen met een videodeurbel?

Slimme technologie in huizen wordt steeds belangrijker in de komende jaren bij het kopen van een huis. De veiligheid in en rondom je huis zal één van de speerpunten zijn die voor een deel de waarde bepaalt van een woning. Denk aan slimme lampen, sloten en andere apparaten in huis zoals beveiligingscamera’s. Maar ook een videodeurbel draagt hieraan bij.

Bekijk overal ter wereld wie er voor de deur staat

Een videodeurbel heeft als groot voordeel dat je overal ter wereld kunt zien wie er bij je voor de deur staat. Videodeurbellen werken vaak met behulp van Wi-Fi waardoor jouw smartphone verbinding kan leggen met de deurbel. Het gaat zelfs zo ver dat je met behulp van de app automatisch een deur of poort kunt openen voor een bezoeker, terwijl je aan de andere kant van de wereld bent. Jij kunt bezoekers wel zien, maar zij jou niet.

Mis nooit meer een belangrijk pakketje

Bijna iedereen die wel eens iets online bestelt kent het gevoel dat je met smart zit te wachten op dat ene belangrijke pakketje die je niet wil missen. Je blijft hierdoor één of zelfs twee dagen thuis omdat het pakketje misschien wel op die dag zal worden geleverd. Na twee dagen wachten besluit je niet meer thuis te blijven. Juist op de derde dag dat jij niet thuis was belde er een pakketbezorger die maar weer wegging omdat jij er niet was. Het grote voordeel van een videodeurbel is dat jij live kunt spreken met de pakketbezorger wanneer diegene aanbelt. Vraag hem/haar om het pakketje bij de buren af te geven of geef de instructies om het pakketje onder de carport neer te leggen. Hierdoor hoef jij nooit meer een paar dagen tevergeefs thuis te blijven.

Betrap inbrekers op heterdaad

Een videodeurbel is handig voor belangrijke pakketjes, maar tegelijkertijd is een videodeurbel ook een extra beveiligingscamera voor je huis. Een videodeurbel zorgt voor extra veiligheid voor jezelf en je gezin. Je kunt hierdoor de voordeur in de gaten houden wanneer je zelf niet thuis bent. Krijg jij een melding via de app op je smartphone dat er beweging is gesignaleerd? Bekijk direct de beelden en praat met degene bij de voordeur, zonder dat iemand hiervoor de bel drukknop hoeft in te drukken. Op deze manier worden inbrekers betrapt en afgeschrikt. Helaas heeft een videodeurbel maar één camera, waardoor niet het hele huis in de gaten kan worden gehouden. Gelukkig bestaan er ook videodeurbellen waarbij er meerdere camera’s kunnen worden aangesloten op de app, zodat je meerdere plekken rondom je huis kunt filmen. Een mooi voorbeeld van een serie videodeurbellen die uitbreidbaar zijn met extra camera’s zijn de Philips WelcomeEye serie deurbellen.

Kijk wanneer je kinderen thuis komen van school

Heb jij een drukke baan en ben jij niet altijd thuis wanneer jouw kinderen terugkomen van school? De meeste videodeurbellen hebben de mogelijkheid om een notificatie binnen te krijgen via de smartphone wanneer jouw kinderen thuiskomen van school. Komen jouw kinderen iedere dag rond half 4 ‘s middags thuis van school, maar is het inmiddels al half 5? Dat kan voor jou een reden zijn om uit te zoeken waar jouw kinderen zijn. Op deze manier verhoogt dat de veiligheid van jou en je gezin.

Slaap rustiger met een videodeurbel

Heb jij even geen zin in een luide deurbel die door het hele huis hoorbaar is? Kies voor de mute-functie en zet hiermee het geluid direct uit. Via de app is het ook mogelijk meldingen aan- en uit te zetten op het moment dat jij deze wel of niet wilt ontvangen. Ook kunnen er bij veel deurbellen tijdschema’s worden ingesteld, waartussen geen meldingen zullen worden doorgestuurd.

Opzoek naar een deurbel?

Ben jij opzoek naar een slimme videodeurbel? Ga direct naar www.deurbellen.shop en bekijk ons grote assortiment videodeurbellen. Naast videodeurbellen hebben wij ook een breed aanbod bedrade deurbellen, draadloze deurbellen en intercom deurbellen op voorraad. Wil je gratis advies van een échte deurbelexpert? Neem contact op met één van onze vakspecialisten, want wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze!

Heeft dit je geholpen?