Een deurbel voor senioren en slechthorenden

Voor mensen met een gehoorbeperking kan het moeilijk zijn om de bel te horen wanneer er iemand voor de deur staat. Een deurbel voor slechthorenden kan hierbij helpen. In dit artikel bespreken we wat een deurbel voor slechthorenden is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt.

Wat is een deurbel voor slechthorenden?

Een deurbel voor slechthorenden is een apparaat dat is ontworpen om mensen met een gehoorbeperking te helpen bij het opmerken van bezoekers aan de deur. Het apparaat bestaat meestal uit een zender en een ontvanger. De zender wordt buiten bij de deur geplaatst en de ontvanger binnen in huis. Wanneer iemand op de bel drukt, wordt er een signaal naar de ontvanger gestuurd, die vervolgens een harde melodie, een lichtflits en/of trilling geeft om de bewoner te waarschuwen dat er iemand voor de deur staat.

Hoe werkt een deurbel voor slechthorenden?

Een deurbel voor slechthorenden werkt op basis van verschillende technologieën, zoals radiofrequentie, wifi of Bluetooth. De beldrukker, die meestal draadloos is, stuurt een signaal naar de ontvanger wanneer er op de bel wordt gedrukt. De ontvanger kan worden ingesteld om een ​​geluid, een trilling of een lichtflits te geven om de bewoner te waarschuwen dat er iemand voor de deur staat. Sommige deurbellen voor slechthorenden hebben ook een spraakfunctie, waarbij de ontvanger een gesproken bericht afspeelt om de bewoner te waarschuwen.

Extra luide beltoon

Het geluidsniveau van een gemiddelde deurbel kan variëren afhankelijk van het type deurbel en de afstand tussen de persoon die de bel indrukt en de persoon die de bel hoort. Over het algemeen ligt het geluidsniveau van een deurbel tussen de 70 en 80 decibel (dB) op een afstand van ongeveer 1 meter. Een deurbel voor slechthorenden zal dus luider moeten zijn. Een geluidsniveau van 85 decibel of meer raden wij aan.

Het is echter belangrijk om op te merken dat sommige deurbellen, met name die op batterijen werken, mogelijk minder luid zijn dan bedrade deurbellen die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Bovendien kan het geluid van een deurbel afnemen naarmate de afstand tussen de bel en de luisteraar toeneemt, vooral als er obstakels in de weg staan, zoals muren of deuren. Ben je er niet zeker van dat de bewoner de bel zal horen? Koop dan een deurbel met extra veel ontvangers, zodat in iedere kamer een ontvanger kan worden geplaatst.

Voordelen van een deurbel voor slechthorenden

Een deurbel voor slechthorenden biedt verschillende voordelen voor mensen met een gehoorbeperking. Allereerst verhoogt het de veiligheid en het gemak van het beantwoorden van de deur. Het zorgt ervoor dat de bewoner geen kloppende of rinkelende geluiden mist, waardoor ze gemakkelijker en sneller op de deurbel kunnen reageren. Dit kan belangrijk zijn in noodgevallen of wanneer er een bezorger, bezoeker of thuiszorgmedewerker aan de deur staat.

Ten tweede zorgt een deurbel voor slechthorenden voor meer onafhankelijkheid. Mensen met een gehoorbeperking kunnen zich vaak geïsoleerd voelen vanwege hun beperking. Een deurbel voor slechthorenden kan hen helpen om meer controle te krijgen over hun omgeving en hen in staat stellen om de deur zelfstandig te beantwoorden.

Tot slot kan een deurbel voor slechthorenden ook handig zijn voor mensen die vaak in een lawaaierige omgeving werken of wonen. Het apparaat biedt een alternatief voor traditionele deurbellen, die soms niet hoorbaar zijn in omgevingen met veel achtergrondgeluid.

Een draadloze deurbel is het meest geschikt

Een draadloze deurbel kan inderdaad een goede keuze zijn voor een slechthorende. Draadloze deurbellen hebben vaak meer functies en opties dan bedrade deurbellen, waaronder het gebruik van een lichtflits. Daarnaast zijn draadloze deurbellen vaak eenvoudig te installeren en bieden ze meer flexibiliteit in termen van waar ze in huis kunnen worden geplaatst. Dit betekent dat de ontvanger gemakkelijk op een plek kan worden gezet die voor de bewoner het meest geschikt is, bijvoorbeeld dicht bij de slaapkamer, de woonkamer of de werkplek.

Het is belangrijk om op te merken dat niet alle draadloze deurbellen geschikt zijn voor slechthorenden. Voordat je een draadloze deurbel aanschaft, is het daarom belangrijk om te controleren of de deurbel speciale functies heeft voor slechthorenden, zoals lichtflitsen of trillingen. Of vraag de webwinkel voor advies.

Welke modellen zijn geschikt voor een slechthorende?

Wij zouden voor slechthorenden een aantal deurbellen willen adviseren:

M-E FG1 draadloze deurbel met flitslicht

De M-E FG1 draadloze deurbel met flitslicht is een handig apparaat dat gebruikt wordt om bezoekers te verwelkomen bij de voordeur van een woning of bedrijfspand. Het systeem bestaat uit een draadloze zender en een ontvanger met flitslicht. De zender wordt geplaatst bij de voordeur en wordt geactiveerd wanneer er op de belknop wordt gedrukt.

Wanneer de zender geactiveerd wordt, stuurt hij een signaal naar de ontvanger die zich binnen bevindt. Hierdoor gaat het flitslicht knipperen en kan er een geluidssignaal worden gehoord. Dit is handig voor mensen met gehoorproblemen of voor situaties waarin het geluid van de deurbel niet goed te horen is.

Het systeem is eenvoudig te installeren en heeft een bereik van maximaal 100 meter. Dit maakt het ideaal voor gebruik in grote woningen of bedrijfspanden. Bovendien heeft de M-E FG1 draadloze deurbel met flitslicht meerdere melodieën waaruit gekozen kan worden, zodat de gebruiker een beltoon kan kiezen die bij zijn of haar smaak past.

M-E FG7 draadloze deurbel met twee ontvangers

De M-E FG7 draadloze deurbel is een hoogwaardige deurbel die zorgt voor een betrouwbare en gemakkelijke manier om bezoekers te verwelkomen. Deze deurbel is uitgerust met twee ontvangers, waardoor je de beltonen op verschillende plaatsen in je huis of kantoor kunt horen.

De M-E FG7 deurbel heeft een draadloos bereik van maximaal 200 meter, waardoor je deze deurbel in vrijwel elke omgeving kunt gebruiken. Of je nu in een groot huis woont of een kantoor heeft met meerdere verdiepingen, de M-E FG7 deurbel zorgt ervoor dat je nooit meer een bezoeker mist.

De deurbel heeft 8 verschillende beltonen waaruit je kunt kiezen, zodat je de beltoon kunt kiezen die het beste bij jouw stijl en smaak past. De beltonen zijn luid genoeg om gehoord te worden in de meeste omgevingen en hebben een heldere en duidelijke klank.

De M-E FG7 deurbel is eenvoudig te installeren en te gebruiken. De deurbel wordt geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen en een gedetailleerde handleiding. Je hoeft alleen maar batterijen in de ontvangers te plaatsen en de beldrukker op te hangen bij de voordeur. Bovendien is de deurbel uitgerust met een LED-licht dat aangeeft wanneer er bezoekers zijn, zelfs als je de beltoon niet hoort.

Advies nodig van een deurbel expert?

Ben je opzoek naar een geschikte deurbel voor jezelf of voor een ander? Wil je er zeker van zijn dat je de juiste deurbel kiest, neem dan contact op met één van onze deurbel experts. Voor vragen of gratis advies kun je bellen naar 085-1118866 of stuur een e-mail naar info@shopping-point.nl. Wij helpen je graag verder. Trek dus aan de bel!

Heeft dit je geholpen?