Zwetend wakker worden in de zomer. Doe er wat aan!

De zomertijd is sinds zaterdag op zondag weer ingegaan. Dat betekent dat de klok weer een uurtje vooruit is gegaan. Daardoor kunnen we weer wat langer buiten zitten en genieten van het mooie lente- en zomerweer. De dagen worden telkens weer iets langer en de temperatuur stijgt langzaam maar zeker. Nu we nog midden in de coronacrisis zitten, kunnen we wel weer wat positieve vibes gebruiken. Veel mensen hopen dat de besmettingen zullen gaan dalen met het mooie weer. Dat zou een groot probleem voor ons oplossen. Er is ook een ander probleem waar jij misschien wel mee te maken krijgt. De extreme hitte op je slaapkamer. Iedereen kent het gevoel wel dat je langzaam doodgaat door de warmte die niet weggaat uit je slaapkamer. Of je nou op je studentenkamer zit of op het kantoor. Je zou graag wat verkoeling willen hebben voor een voordelige prijs. Je kunt het probleem oplossen door niet al te veel geld uit te geven. Ik vertel je in dit artikel wat je kunt doen tegen de hitte, en waarom Airco-point.nl voor jou klaarstaat!

Goedkope oplossingen tegen de warmte op je slaapkamer

Het liefst ben je niet al te veel geld kwijt voor een beetje verkoeling op je slaapkamer. Wat veel mensen doen is een ventilator kopen! Een ventilator is een uitstekende manier om je hoofd koel te houden. Ook ’s nachts is een ventilator uitermate geschikt. Sommige ventilatoren hebben een timerfunctie, waardoor je ventilator automatisch uitgaat na enige tijd. Waar een mobiele airco of aircooler de lucht écht kouder maakt, doet een ventilator dat eigenlijk niet. Maar de gevoelstemperatuur in een kamer is wel kouder. Je zweet verdampt makkelijker, en dat zorgt ervoor dat jij het koeler hebt in benauwde situaties.

Ga je een ventilator bestellen, dan kun je kiezen uit verschillende types. Zo zijn er plafondventilators, statiefventilators, torenventilators en nog veel meer! Ben je benieuwd naar het verschil tussen deze ventilatoren, bekijk dan de blog ‘’Airco-point.nl is gestart met de verkoop van klimaatartikelen’’. Voor een ventilator ben je meestal tussen de 20 en 50 euro kwijt. Als tip geef ik je mee, om goed te kijken of een product gratis wordt verzonden. Ook gratis retourneren is een service die lang niet overal wordt aangeboden. Maar goed, een ventilator is zeker weten de goedkoopste oplossing. En het werkt prima wanneer je de hand op de knip wil houden.

Een aircooler werkt uitstekend zonder een slang

Een luchtkoeler is een andere benaming voor aircooler. Een aircooler koelt de bestaande lucht in een ruimte en voert de warme lucht dus niet af. Een mobiele airco beschikt over een speciale slang die de warme lucht door een gat naar buiten blaast. Het voordeel van een aircooler is dus dat je niet een raam of gat in je muur nodig hebt. Mooi natuurlijk, want je wil misschien wel zo snel mogelijk een koelapparaat in gebruik nemen. Een aircooler werkt dus net iets anders dan een mobiele airco. Een aircooler of zoals we eerder zeiden ‘luchtkoeler’ blaast bestaande lucht door een koelmembraam of bak water. Wanneer je aircooler over een koelmembraam beschikt, is de kans groot dat je deze in de diepvries kunt leggen. Hierdoor wordt het koelmembraam koud. Je kunt het membraam in de aircooler plaatsen wanneer het warm dreigt te worden. Een andere manier is dus het vullen van een koude bak water. De lucht die uit de aircooler komt wordt echt koud wanneer je hiervan gebruik maakt. Een ander voordeel van een aircooler is dat deze vaak veel minder zwaar zijn dan een mobiele airco.

Het kost wat, maar dan heb je ook wat: een mobiele airco voor thuis!

Heb je nou geen zin in geklooi met een bak water of een koelmembraam? Wil jij best wel even wat geld uitgeven voor een lekkere comfortabele kamer? Misschien moet je dan wel een mobiele airco kopen. Een mobiele airco is zoals gezegd een verplaatsbare airco voor thuisgebruik. Je sluit een slang aan, aan de achterkant van de mobiele airco. Zorg er vervolgens voor dat deze slang naar een gat of raam wordt geleid. Hierdoor is de mobiele airco in staat om de warme lucht de ruimte uit te blazen. Wat overblijft is koele lucht waar je blij van wordt.

We raden je wel een raamkit aan. Wil je een raamkit kopen? Kijk dan in het assortiment van Airco-point.nl bij de categorie ‘Mobiele airco’. Een raamkit zorgt ervoor dat je in bijna elke raam een gat kunt creëren waar precies de slang in past. Je voorkomt hierdoor dat de warme lucht direct weer je kamer in wordt geblazen. Raamkits zijn vaak gemaakt van kunststof.

De complete oplossing voor je warmteprobleem: laat een split airco installeren!

Nooit meer gedoe met een mobiele airco, aircooler of ventilator. Voor een structurele en permanente oplossing kun je kiezen voor een split unit airco. Het voordeel van een split airco of split unit airconditioner is dat deze geschikter zijn voor veel grotere ruimtes. Een ander voordeel is dat ze vaak sneller en stiller koelen dan een mobiele airco. Split unit airconditioners zijn voor consumenten niet heel moeilijk te installeren. Toch moet je hiervoor wel een beetje technisch onderlegd zijn. Airco-point.nl weet hier handig op in te spelen door samen te werken met installateurs bij jou uit de buurt.

Wil je een split airco kopen? Kijk dan eens de webwinkel van Airco-point.nl. Bestel je een split unit airco, dan kun je voor ervoor kiezen om hem zelf of door een expert te laten installeren. Het laten installeren kost je iets meer geld, maar biedt je een hoop gemak!

Welke soorten airco’s en aircoolers zijn er allemaal?

In de markt van klimaatartikelen zijn er veel verschillende soorten airconditioners en aircoolers. Ben je benieuwd naar welke modellen Airco-point.nl verkoopt? Bekijk dan eens het assortiment. Heb je vervolgens vragen of wil je een goed advies? Bel dan met de klimaatexperts van Airco-point.nl. Zij zitten iedere werkdag voor je klaar en geven je antwoorden op al je vragen over klimaatproducten zoals mobiele airco’s, aircoolers, ventilatoren, plafondventilatoren en split airco’s.

Heeft dit je geholpen?