Welke mobiele airco voor op het kantoor?

Ben je op zoek naar manieren om je kantoor koel te houden tijdens die warme zomerdagen? Dan is een mobiele airco wellicht de perfecte oplossing voor jou! Deze handige apparaten zijn gemakkelijk te installeren en kunnen je helpen om een aangename werkomgeving te creëren. Maar met zoveel verschillende modellen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Maak je geen zorgen, want wij zijn er om je te helpen bij het vinden van de juiste mobiele airco voor jouw kantoor. Lees verder voor meer informatie!

Voordelen van een mobiele airco op het werk

Een mobiele airco kan verschillende voordelen bieden voor een kantooromgeving, waaronder:

 1. Comfort: Een mobiele airco kan helpen de temperatuur in uw kantoor te regelen en een comfortabele werkomgeving te creëren voor u en uw werknemers.
 2. Gezondheid: Een mobiele airco kan de luchtkwaliteit in uw kantoor verbeteren door stof, vuil en allergenen uit de lucht te filteren, wat kan helpen bij het verminderen van gezondheidsproblemen zoals allergieën en astma.
 3. Productiviteit: Een comfortabele werkomgeving kan de productiviteit van werknemers verhogen. Een mobiele airco kan helpen bij het handhaven van een geschikte werktemperatuur, wat kan helpen bij het verminderen van stress en vermoeidheid.
 4. Flexibiliteit: Een mobiele airco biedt flexibiliteit omdat deze kan worden verplaatst naar verschillende locaties in uw kantoor. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld verschillende werkruimten hebt of als u uw kantooromgeving vaak moet verplaatsen.
 5. Energie-efficiëntie: Moderne mobiele airco’s zijn energiezuiniger dan oudere modellen en kunnen u helpen energie te besparen en uw energierekening te verlagen.

Kortom, een mobiele airco kan helpen bij het creëren van een comfortabele, gezonde en productieve werkomgeving voor u en uw werknemers, terwijl het ook flexibiliteit en energie-efficiëntie biedt.

Mobiele airco voor in een kantoorruimte

Er zijn verschillende mobiele airconditioners op de markt die geschikt kunnen zijn voor gebruik op kantoor, afhankelijk van de grootte van het kantoor en de specifieke behoeften. Hier zijn enkele dingen waar u rekening mee kunt houden bij het kiezen van een mobiele airco voor uw kantoor:

 1. BTU-capaciteit: De BTU (British Thermal Units) van een airco geeft aan hoeveel warmte het apparaat kan verwijderen uit de lucht per uur. Voor een kantoorruimte van 10-20 vierkante meter wordt aanbevolen om een ​​airco met een capaciteit van minimaal 7.000-10.000 BTU te kiezen.
 2. Geluidsniveau: Mobiele airco’s kunnen soms luidruchtig zijn, wat afleidend kan zijn op een kantoor. Zoek naar een model met een geluidsniveau van minder dan 55 dB.
 3. Energie-efficiëntie: Overweeg een mobiele airco met een hoge energie-efficiëntie om energierekeningen te verlagen.
 4. Draagbaarheid: Zorg ervoor dat de mobiele airco gemakkelijk te verplaatsen is, zodat u deze kunt verplaatsen naar de plek waar u de koeling het meest nodig heeft.

BTU-capaciteit

De grootte van de airco die u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van uw kantoorruimte en de hoeveelheid warmte die wordt gegenereerd door apparaten, computers en mensen in de kamer. Over het algemeen wordt aanbevolen om een ​​airco te kiezen met een BTU-capaciteit van ongeveer 20 BTU per vierkante meter van de kamer. Dus als uw kantoorruimte bijvoorbeeld 20 vierkante meter groot is, heeft u een airco nodig met een capaciteit van ongeveer 400 BTU.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een mobiele airco kan variëren van minder dan 50 dB tot meer dan 60 dB. Een lager decibelgetal betekent dat de airco stiller is. Als u op zoek bent naar een mobiele airco voor op kantoor, is het belangrijk om een ​​stil model te kiezen dat uw werkzaamheden niet verstoort.

Energie-efficiëntie

Mobiele airco’s verbruiken doorgaans veel energie, wat kan resulteren in hogere energierekeningen. Zoek naar modellen met een hoge energie-efficiëntie om het energieverbruik en de kosten te verlagen. Airco’s met het Energy Star-label zijn energiezuinig en kunnen helpen om uw energierekening te verlagen.

Draagbaarheid

Mobiele airco’s zijn ontworpen om gemakkelijk te verplaatsen tussen kamers, maar sommige modellen zijn gemakkelijker te verplaatsen dan andere. Zoek naar een model met wielen en handgrepen om het verplaatsen van de airco gemakkelijker te maken.

Mobiele airco’s werken door warme lucht uit de kamer te trekken en deze door een afvoerslang naar buiten te leiden. Zorg ervoor dat u een plek vindt om de afvoerslang naar buiten te leiden, zoals een raam of een deur. Houd er ook rekening mee dat het mogelijk kan zijn dat u de afvoerslang door een gat in de muur moet leiden als er geen geschikte uitlaat beschikbaar is.

Filters

Mobiele airco’s hebben meestal filters om de lucht te reinigen terwijl deze wordt gekoeld. Het is belangrijk om regelmatig de filters schoon te maken of te vervangen om te voorkomen dat de airco niet goed werkt en om ervoor te zorgen dat de lucht die de kamer wordt ingeblazen schoon blijft.

Welke functies heeft een mobiele airco?

Mobiele airco’s hebben verschillende functies, zoals ventilatorsnelheden, temperatuurregeling en timers. Sommige modellen hebben ook extra functies, zoals luchtreiniging en ontvochtiging. Het is belangrijk om te kijken naar welke functies voor uw specifieke kantooromgeving belangrijk zijn.

Een mobiele airco heeft verschillende functies die kunnen variëren afhankelijk van het model. Hier zijn de belangrijkste functies:

 1. Koeling: Dit is de belangrijkste functie van een mobiele airco, waarmee de lucht in de ruimte wordt gekoeld om een aangename temperatuur te behouden.
 2. Ventilatie: Mobiele airco’s kunnen ook worden gebruikt als ventilatoren, die de lucht in de kamer circuleren zonder deze te koelen.
 3. Luchtontvochtiging: Sommige mobiele airco’s kunnen ook helpen om de luchtvochtigheid te verminderen, waardoor de lucht minder klam aanvoelt en meer comfortabel is om in te ademen.
 4. Automatische temperatuurregeling: Sommige mobiele airco’s hebben een ingebouwde thermostaat die automatisch de temperatuur in de ruimte meet en aanpast.
 5. Timer: Veel mobiele airco’s hebben een timerfunctie waarmee u de airco kunt instellen om automatisch aan of uit te gaan op specifieke tijden.
 6. Afstandsbediening: Veel mobiele airco’s worden geleverd met een afstandsbediening waarmee u de airco op afstand kunt bedienen.
 7. Wi-Fi verbinding: Sommige modernere mobiele airco’s kunnen ook via een app worden bediend, waarmee u de temperatuur en andere functies van uw airco vanaf uw smartphone of tablet kunt instellen.

Hulp nodig bij het kiezen van de beste mobiele airco?

Ben je opzoek naar één of meerdere mobiele airco’s voor in een kantoor- of werkruimte? Het kan best lastig zijn om het juiste model te kiezen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem eens contact op met een échte airco expert. Wij van www.airco-point.nl zijn experts op het gebied van mobiele airco’s. Neem een kijkje in onze webwinkel voor een groot assortiment mobiele airco’s, ventilators en aircoolers. Wil je gratis advies of een op maat gemaakte offerte? Neem dan contact op door te bellen naar 085-1118866 of stuur een e-mail naar info@shopping-point.nl. Wij helpen je graag verder.

Heeft dit je geholpen?