Welke airco voor op kantoor? Uitleg en tips!

Een dure airco voor op het kantoor? Past dat wel binnen het budget? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Een airco betaald zichzelf altijd terug. Er is namelijk niets vervelender dan te moeten werken op een bloedheet kantoor. In een koele ruimte voelen mensen zich comfortabeler wat ervoor zorgt dat ze productiever zijn.

Mobiele airco voor kantoorruimte

Eén van de eenvoudigste oplossingen voor de hitte is een mobiele airco. Het grote voordeel van een mobiele airco is dat deze makkelijk te installeren is. Daarnaast is een mobiele airco niet extreem duur in aanschaf en is deze makkelijk verplaatsbaar. Je moet er wel rekening mee houden dat de mobiele airco in de buurt van een raam moet staan. Immers, de mobiele airco beschikt over een afvoerslang die je uit het raam hangt. Hierdoor kan de airco de warmte naar buiten blazen.

De belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen is: hoe vaak is het te warm op het kantoor? Is het incidenteel of komt het bijna dagelijks voor? Wanneer je dagelijks te maken hebt met extreme hitte, dan is een mobiele airco misschien wel minder geschikt en zou je moeten kiezen voor een ingebouwde airco.

Betaalbare ventilatoren op het bureau

Waar een mobiele airco vaak honderden euro’s kan kosten is een ventilator zoals een torenventilator vaak niet duurder dan een paar tientjes. De vraag die we hierboven stelden is hier ook van toepassing. Wanneer het soms voorkomt dat het te warm is heb je geen zin om dure airco’s aan te schaffen. Niet alleen moet je rekening houden met de aanschafwaarde van een airco, ook zal de energierekening omhoog gaan. Een mobiele airco is een redelijke stroomvreter, afhankelijk van het energielabel op je airco.

Een ventilator zijn niet alleen goedkoop in aanschaf. Ze verbruiken ook nog eens amper energie. Ideaal wanneer jij weinig stroom wil verbruiken en niet te veel geld wil uitgeven. Een ander voordeel van een ventilator is dat deze ook goed z’n werk doet. Je lichaam koelt namelijk écht af door de wind van een ventilator. Het nadeel is dat de temperatuur in je kantoorruimte niet echt omlaag gaat. Een ventilator zorgt echter wel voor een lagere lichaamstemperatuur.

Wil jij je personeel graag te vriend houden? Dan kun je bijvoorbeeld een bureau ventilator kopen. Deze kleine stille ventilatoren zijn perfect voor een werkplek, want ze passen goed op een bureau of tafel.

Offerte aanvragen voor meerdere airco’s of ventilatoren

Heb jij je keuze al kunnen maken? Ga je een mobiele airco kopen of meerdere ventilatoren? Wanneer jij grotere aantallen airco’s of ventilatoren wil bestellen, dan kun je een vrijblijvende offerte aanvragen via onze webwinkel. Zoek naar jouw favoriete airco of ventilator. Ga vervolgens naar de offertepagina en typ daar je favoriete product in. Vul je gegevens goed in en vraag je offerte aan. Vraag jij je offerte op werkdagen aan? Dan ontvang je binnen 2 á 3 uur je offerte.

Samenvatting

Een mobiele airco kent vele voordelen en is perfect wanneer het af en toe per jaar warm is. De aanschafprijs en het energieverbruik kunnen een nadeel zijn. Het voordeel van een ventilator is dat deze goedkoop is en bovendien energiezuinig. Ondanks dat een ventilator zeker voor verkoeling zorgt blijft de kamertemperatuur hetzelfde. Bureauventilatoren zijn uiteindelijk wel ideaal wanneer je wilt kiezen voor een goedkope oplossing.

Heeft dit je geholpen?