Wat zijn eco paraplu’s en wat zijn de voordelen ervan?

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op groene oplossingen. Een zonnepaneel, een elektrische auto of een warmtepomp voor thuis. Ook beseffen mensen vaker dat we in een wegwerpcultuur leven waar producten zomaar worden weggegooid wanneer ze eventjes niet bevallen. Ach, wat zou het uitmaken denk je dan. Maar in principe maken alle kleine beslissingen het verschil. Neem nou eens een paraplu. Paraplu’s worden om de haverklap weggegooid wanneer ze stuk gaan. Kies eens voor een zogenaamde eco paraplu. Zulke paraplu’s zijn op een bewuste manier geproduceerd waardoor jij je ecologische voetafdruk een beetje kunt verkleinen.

Wat zijn eco paraplu’s?

Eco paraplu’s zijn paraplu’s die duurzaam gemaakt zijn. Zo is het doek van sommige paraplu’s gemaakt van gerecyclede PET-flessen. En sommige paraplu’s hebben een stok van bamboe. Kortom, deze paraplu’s zijn dus erg milieuvriendelijk. Veel producten tegenwoordig zijn niet goed voor het milieu. Gelukkig heeft de fabrikant van de eco paraplu’s goed nagedacht welke materialen er gebruikt moesten worden. Bamboe is bijvoorbeeld een perfecte materiaalsoort voor een paraplu. Bamboe is enorm sterk, het groeit snel in de natuur en het is biologisch afbreekbaar. Het frame is van glasfiber dit zorgt ervoor dat de paraplu’s een extra lange levensduur heeft. Daardoor hoef je de paraplu niet binnen een paar maanden weg te gooien. Goedkope wegwerpparaplu’s hebben dit probleem wel.

Best geteste 4 eco paraplu’s 2022

Deze lijst is niet precies op volgorde gebaseerd, maar dit zijn wel de beste 4 ecologische paraplu’s die we op dit moment hebben.

  1. De ecologische bamboe paraplu windproof van Impliva

Deze paraplu is perfect voor mensen die veel om het milieu geven. De stok is gemaakt van bamboe en het doek is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Ook zorgt het glasfiber frame ervoor dat deze eco paraplu een lange levensduur heeft.

  1. De ecologische bamboe paraplu windproof met haak van Impliva

Ook bij deze paraplu is de stok gemaakt van bamboe en het doek van gerecyclede PET-flessen. Het enige verschil aan deze paraplu is dat deze een haak heeft aan de onderkant van de stok. Dit is voor de mensen die een paraplu met klassieke haak fijner vinden.

  1. De MiniMAX opvouwbare eco windproof paraplu

Bij deze paraplu is het doek gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Alleen deze paraplu heeft een iets minder bamboeachtige look, omdat de stok een zwarte kleur heeft en het handvat verschilt van kleur, afhankelijk van de kleur van het doek.

  1. De Falcone ecologische dubbellaagse windproof golfparaplu

De Falcone ecologische en dubbellaagse windproof golfparaplu heeft diameter van 120 centimeter. Dat is dus behoorlijk groot. Bij deze golfparaplu is het doek ook van gerecyclede PET-flessen gemaakt. De stok is niet van bamboe gemaakt. Wel is dit de grootste ecologische paraplu die er is.

Waar kan ik een ecologische paraplu kopen?

Ben je opzoek naar een ecologische paraplu of een ander soort paraplu? Dan ben je bij Paraplu-point.nl aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment paraplu’s, golfparaplu’s, opvouwbare paraplu’s en zelfs stormparaplu’s. Bijna alle artikelen hebben we zelf op voorraad zodat je ze waarschijnlijk de volgende dag al in huis hebt. Heb je vragen of wil je gratis advies van een échte paraplu expert? Neem contact op met onze klantenservice door de mailen of te bellen. Onze mensen helpen je graag verder!

Heeft dit je geholpen?