Wat zijn de voordelen van een vierkante paraplu?

Normaal gesproken zijn normale paraplu’s eigenlijk altijd rond. Zo kent eigenlijk iedereen ook paraplu’s. Vroeger is de paraplu in eerste instantie gebruikt voor bescherming tegen de zon, maar in de loop van de tijd is dit veranderd. Toen beschermden paraplu’s niet alleen tegen de zon, maar ook tegen de regen. Wanneer je vroeger een paraplu had, dan had je een bepaalde status. Alleen rijke mensen konden zich vroeger een paraplu veroorloven. Deze mensen gebruikten paraplu’s als bescherming tegen het zonlicht. Alleen arbeiders moesten werken in het zonlicht. In die tijd wilden mensen een zo licht mogelijke huidskleur hebben. Best wel gek eigenlijk dat mensen in die tijd licht van kleur wilden zijn. Zeker als je het vergelijkt met deze tijd. Iedereen wil wel een mooi kleurtje krijgen van de zon. Dus je ziet dat op dit gebied de tijden ook zijn veranderd. Inmiddels zijn er genoeg verschillende soorten paraplu’s. Waaronder een vierkante paraplu, maar waarom eigenlijk een vierkante paraplu?

Eigenschappen van een vierkante paraplu

Tegenwoordig worden er dus ook vierkante paraplu’s gemaakt. Vroeger werd een paraplu ook al gezien als een mode product en tegenwoordig worden paraplu’s dus nog steeds gebruikt als een mode product. Je wilt natuurlijk wel met een mooie paraplu gezien worden. Vierkante paraplu’s zijn niet alleen qua uiterlijk leuk. Deze paraplu’s hebben namelijk ook nog andere voordelen. Deze voordelen gaan we behandelen.

Een vierkante paraplu is windbestendig

Naast dat een vierkante paraplu er goed uitziet, is een vierkante paraplu over het algemeen van erg sterke kwaliteit. Door deze sterke kwaliteit zijn de vierkante paraplu’s erg windproef. 
Bovendien kun je een vierkante paraplu ook nog eens erg goed gebruiken voor bij het golfen op de golfbaan. De vierkante vorm heeft namelijk ook een functie. Door de vierkante vorm is de paraplu geschikt tegen stevige regenbuien en sterke windhozen. De vierkante vorm is aerodynamisch. En naast dat het doek van de paraplu vierkant is, heeft het handvat van de paraplu een vierkante vorm. Een vierkant handvat is ook nog eens makkelijker vast te houden wanneer er sprake is van slechte weersomstandigheden. Het vierkante handvat zorgt voor extra grip. Zo vliegt de paraplu met sterke weersomstandigheden niet zomaar uit je handen.

Een vierkante paraplu is daarnaast ook makkelijk open te klappen door de handopening. Wanneer je de paraplu uitklapt ziet deze er erg mooi uit. Het heeft een prachtig polyester pongee doek wat strakgetrokken is, waardoor je met stevige windvlagen nog steeds de deur uit kan.

Waar kan ik een vierkante paraplu kopen?

Ben je opzoek naar sterke vierkante paraplu’s? Heb je vragen of advies nodig van een échte paraplu expert? Wij van Paraplu-point.nl zijn gespecialiseerd wanneer het gaat om regenkleding en paraplu’s. Onze mensen vertellen je graag alles over deze producten. Neem eens een kijkje in onze paraplu webwinkel. Alle paraplu’s, golfparaplu’s, stormparaplu’s en vierkante paraplu’s hebben we zelf op voorraad. Zo kunnen we jouw bestelling zo snel mogelijk bij je thuis laten bezorgen.

Heeft dit je geholpen?