Wat zijn de voordelen van een doorzichtige paraplu?

Wat maakt een doorzichtige paraplu nou zo populair. Is een doorzichtige of transparante paraplu echt veiliger dan een gewone paraplu en is het echt 100% waterafstotend? Dit leggen we precies uit in dit artikel. Lees verder! 

Wat is een doorzichtige paraplu? 

De naam doorzichtig zegt het eigenlijk al. Dit is een paraplu waar je doorheen kunt kijken. Hier kan je veel voordeel van hebben. Zodra je op de fiets zit met je doorzichtige paraplu, dan heb je bijna geen verlies van zicht. Je kunt simpelweg door de paraplu heen kijken. Zo wordt je zicht niet belemmert in het verkeer. En dit is natuurlijk een heel belangrijk aspect. Dat was het eerste voordeel. Het voorkomt onnodige ongelukken. Een transparante paraplu zorgt voor extra veiligheid in het verkeer. Bij normale paraplu’s heb je wel eens dat je zicht wordt belemmerd, omdat het doek één effen kleur heeft. Dit is niet handig als je door een drukke stad fietst. 

Een doorzichtige paraplu is stijlvol 

Tijdens een regenbui zie je vaak mensen zonder regen regen beschermende kleding of paraplu’s lopen. Veel mensen vinden paraplu’s gewoon niet mooi. Gelukkig zijn er een heleboel verschillende soorten en maten paraplu’s. Een transparante paraplu past bij bijna iedere outfit. Dit is wat we tegenwoordig ook vaak doen. Paraplu’s uitzoeken die goed matchen met onze kledingstijl of outfit. Heb je bijvoorbeeld een knalgele paraplu of een oranje paraplu? Deze moet maar net passen bij je kleren. Een doorzichtige paraplu heeft als voordeel dat deze bijna overal goed bij past. 

Waarvan worden doorzichtige paraplu’s gemaakt? 

De transparante of doorzichtige paraplu’s van Paraplu-point.nl zijn gemaakt van POE. Dit is beter bekend als polyester. Deze materiaalsoort zie je vaak terug bij paraplu’s. Het mooie is dat de waterdruppels er zomaar van afvallen. Natuurlijk moeten de regendruppels er ook niet op blijven zitten, want anders zie je alsnog niks in het verkeer. Deze transparante paraplu’s drogen snel. Wil je de paraplu afnemen met een doekje dan kan dat ook! 

Is een transparante paraplu windproof? 

De transparante paraplu is meestal ook windbestendig. Dit is natuurlijk ook een belangrijk ding. Je hebt het vast wel eens meegemaakt of gezien bij iemand. Een windvlaag en de paraplu die je net had gekocht klapt binnenstebuiten en gaat kapot. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt. De meeste mensen gebruiken wegwerpparaplu’s. Deze vind je bij de discountshoppers zoals een Actionwinkel. Deze goedkope paraplu’s zijn meestal alleen tegen de regen bestand. Wanneer er een windvlaag ontstaat dan ben je de pineut. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook paraplu’s te koop die sterk én windproof zijn. Zo heb je bijvoorbeeld ook zogenaamde stormparaplu’s. Deze zijn bijna niet kapot te krijgen. De transparante paraplu is anders. Deze zijn minder sterk dan de stormparaplu’s, maar kunnen wel tegen een sterke windvlaag. De transparante koepelparaplu is een échte aanrader. Door de vorm van een koepel is het bijna onmogelijk dat het doek binnenstebuiten klapt. 

Hoeveel kost een transparante paraplu? 

De meeste transparante paraplu’s kosten rond de tien euro per stuk. Neem eens een kijkje in onze webwinkel. Wij hebben een ruim aanbod transparante paraplu’s en allemaal voor jou op voorraad. Zo kunnen we zo snel mogelijk jouw bestelling verzenden en laten bezorgen. Ook voor golfparaplu’s ben je bij ons aan het goede adres. Heb je nog vragen over paraplu’s of wil je gratis advies van één van onze paraplu experts? Neem contact met ons op door ons te bellen of te mailen. Onze mensen van de klantenservice helpen je graag verder! 

Heeft dit je geholpen?