Wat zijn badkamerkachels en hoe werken ze?

Het is maandag en de werkweek begint weer. Deze dag wil je graag lekker beginnen met een warme douche. Je stapt echter een ijskoude badkamer binnen. Daar zat je niet op te wachten. Wat nu?

Voorbeeld van een badkamerkachel

Welke elektrische kachel voor de badkamer?

Je hebt verschillende soorten elektrische kachels. Wil je speciaal voor je badkamer een elektrische kachel kopen? Houd dan met deze factoren rekening. De eerste vraag die jij jezelf moet stellen is de volgende. Wil je langdurig de badkamer verwarmen of juist kort? Wanneer je langdurig de ruimte wilt verwarmen dan is het handig opzoek te gaan naar een elektrische badkamerkachel die permanent in je badkamer laat staan. Het voordeel hiervan is dat de meubels in de badkamer ook warm zullen aanvoelen.

Let op de IP-certificering

Een tip die wij jou meegeven is om goed te letten op de IP-certificering van de kachel. Meestal heb je minimaal een waarde van IP21 nodig. IP-certificeringen geven aan hoe goed een apparaat tegen water en vocht kan. Op plaatsen waar het heel nat is heb je bijvoorbeeld IP-67 nodig. Dat betekent dat het product goed bestemd is tegen water.

Een ventilatorkachel is handig

Ook zijn er verschillende kachels nodig voor verschillende ruimtes. Heb je een grote badkamer? Dan kan je voor een ventilatorkachel kiezen. Deze kachel zorgt ervoor dat de warmte de hele badkamer in geblazen wordt. Heb je geen ventilatorkachel in een grote ruimte? Dan blijft de warmte langer rondom de kachel zweven. In een kleine ruimte wordt een kachel aangeraden zonder ventilator. Hier is geen ventilator voor nodig.

Waar plaats je de kachel

Een goede plek is ook een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten. Je kunt hem neer zetten, maar ook ophangen. Hang je de badkamerkachel op, dan heb je een paneelverwarming nodig. Bij paneelverwarmingen heb je vaak geen keuze en moet je deze aan de wand ophangen. Wat een groot voordeel is van een paneelverwarming? Je hebt niet veel ruimteverlies. Een paneelverwarmer is een plat paneel die je aan de wand hangt. Deze is ongeveer tot 30 centimeter dik. Heb je geen paneelverwarming? Dan moet je een goede plek vinden waar de verwarming dan toch kan staan.

Let op meerdere specificaties

De conclusie. Als je op zoek bent naar een elektrische verwarming, denk dan aan een aantal dingen die belangrijk zijn bij het plaatsen van een verwarming. Bedenk hoeveel ruimte je maximaal hebt. Denk na hoe je de elektrische kachel moet monteren. Maar denk ook aan het geluid van de verwarming. Je wilt natuurlijk niet dat de verwarming te veel geluid maakt. Wanneer wil je de verwarming gebruiken? Is het tijdelijk of denk je aan een verwarming die er vast komt te staan. Heb je dit voor jezelf op een rij gezet? Bekijk dan verschillende elektrische kachels en vergelijk de specificaties die bij de apparaten staan. 

Ik ben opzoek naar een expert die mij kan adviseren

Zoek jij een geschikt elektrische kachel voor je badkamer of andere ruimte? Het kan best lastig zijn een goede elektrische kachel te vinden voor jouw persoonlijke situatie. In zo’n geval kan het handig zijn dat je elektrische kachel expert jou adviseert. Wij van Airco-point.nl zijn experts wanneer het gaat om klimaatartikelen zoals mobiele airco’s, luchtkoelers, ventilatoren en elektrische kachels. Neem een kijkje in onze webwinkel. Liever één van onze mensen spreken voor gratis advies? Bel onze klantenservice iedere werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Zij vertellen je graag meer over onze producten. Trek dus aan de bel!

Heeft dit je geholpen?