Wat is het verschil tussen een paraplu en een parasol?

Een paraplu en parasol lijken in eerste instantie veel op elkaar. Veel mensen halen deze twee voorwerpen door elkaar heen, maar toch zijn er belangrijke verschillen aan te duiden. Het verschil zit hem in het doel waarvoor het voorwerp wordt gebruikt. Zo wordt een parasol gebruikt om zonlicht tegen te houden en een paraplu om jezelf te beschermen tegen regendruppels. Hierdoor zijn parasols en paraplu’s van verschillende materialen gemaakt.

Wat is een parasol?

Het woord parasol komt voort uit het Frans. Het betekent letterlijk tegen de zon. Parasols zijn er in vele verschillende vormen, maten en varianten. Veel parasols moeten in een houder worden gezet, maar er bestaan ook strandparasols die je in de grond kunt steken. Naast de bescherming tegen de zon worden parasols ook gebruikt voor modieuze doeleinden. Ook bestaan er parasols in vrijwel elke vorm die je maar bedenkt. Er zijn vierkante, driehoekige, ronde of ovalen uitvoeringen. Veel horecazaken beschikken over parasols voor op het terras.

Waarvan zijn parasols gemaakt? 

Bij de productie van parasols wordt meestal gebruik gemaakt van polyester, katoen acryl en teflon. Het frame van de parasol is meestal gemaakt van aluminium of staal. Maar er bestaan ook frames gemaakt van hout, bamboe, plastic of andere materiaalsoorten. Het voordeel van parasols is dat ze niet waterdicht hoeven te zijn. Hierdoor kunnen ze van veel verschillende soorten materiaal worden gemaakt.

Wat is een paraplu?

Paraplu’s beschermen je tegen slecht weer. In het Frans betekent dit tegen regen. In vergelijking met een parasols zijn paraplus wel altijd waterdicht. Het doek van paraplu’s is meestal gemaakt van polyester en het frame van glasfiber. Door fabrikanten wordt bewust glasfiber gebruikt, omdat deze materiaalsoort flexibel is. Loop je door een storm, dan moet de paraplu in zekere zin buigzaam zijn. Anders zou de paraplu te snel breken, waardoor je hem direct weer kunt weggooien.

Bestaan er paraplu’s en parasols in één

Hoe mooi zou het zijn dat een paraplu je ook beschermt tegen de zon. Zo kun je tijdens een regenbui droog blijven onder de paraplu en tijdens de zomer beschermd blijven tegen het UV licht. Ideaal voor reizigers of mensen die veel onderweg zijn. Gelukkig bestaat er een paraplu en parasol in één. Het merk Fare merkte dat veel reizigers behoefte hadden aan zo’n multifunctionele paraplu en parasol.

Fare Travelmate 6139 strandparasol en paraplu in één

Het mooie van de Fare Travelmate strandparasol en paraplu is dat je hem eenvoudig meeneemt in een reiskoffer. Hij bestaat namelijk uit verschillende onderdelen die je in elkaar kunt zetten. Gebruik je hem tijdens een regenbui, dan laat je hem iets minder lang zijn. Ben je op het strand, dan zet je het laatste extra koppelstuk erop, zodat de parasol net wat langer is. Hierdoor kun je er makkelijker onder zitten. De Fare Travelmate 6139 is zonwerend met een zonbeschermingsfactor UPF 50+. Bovendien is de Fare 6139 windbestendig en beschikt het over een maximaal flexibel frame, gemaakt van glasvezel. Hierdoor kan het met gemak zeer sterke windvlagen opvangen, zonder stuk te gaan.

Opzoek naar een paraplu, parasol of beide? 

Ben jij op zoek naar een paraplu, een parasol of beide ineen? Bekijk alle paraplu’s en parasols op paraplu-point.nl. Of je nu een golfparaplu, opvouwbare paraplu, stormparaplu of luxe paraplu zoekt. Heb je vragen of wil je gratis advies van een echte specialist? Neem dan contact op met één van onze paraplu en parasol experts. Zij staan je graag te woord!

Heeft dit je geholpen?