Wat is een vuurschaal en wat kun je ermee?

Een vuurschaal is een grote schaal met één of meerdere poten, vaak gemaakt van vuurvaste materialen zoals gietijzer of cortenstaal. Het gebruik van een vuurplaats is de beste manier om op verantwoorde wijze een kampvuur te maken in je achtertuin. Dit is kort samengevat wat het is. In dit artikel leggen we uit wat een vuurschaal is en wat je ermee kunt doen.

Verschillende soorten vuurschalen

Je hebt veel verschillende soorten, vormen en maten vuurschalen. Zo heb je ronde, vierkante en ovaalvormige vuurschalen. Tegenwoordig zijn er hele moderne en mooie designs vuurschalen. Ook heb je allerlei verschillende soorten poten eronder zoals klassieke poten en sierlijke poten. Sommige vuurschalen hebben zelfs helemaal geen poten. De vuurschalen zonder poten staan op de grond of staan op een aparte voet. Deze wordt ook wel een zogenaamde sokkel genoemd. Vaak nemen mensen een vuurschaal met sokkel omdat de vuurschaal dan wat hoger staat. In dat geval kunnen ze hem ook gebruiken als gril voor het klaarmaken van eten. Zo kan je er een bakplaat op doen. Hij staat dan op een hoogte van 1 meter en dat is een stuk handiger dan wanneer hij op de grond staat. Zo kun je dus heerlijk buiten koken als het mooi weer is.

Waar is een vuurschaal van gemaakt?

Naast dat je kunt kiezen uit allerlei verschillende groottes, kun je ook kiezen uit verschillende materialen. Het soort materiaal van de vuurschaal is belangrijk voor de look. Zo wil je natuurlijk wel dat het bij je tuin past. De 3 meest gebruikte materialen voor vuurschalen zijn: cortenstaal, gietijzer en RVS.

Cortenstaal

Als je opzoek bent naar een stoere inrichting voor je tuin, dan is een vuurschaal van koperhoudend staal (ook wel corten genoemd) een goede keuze. Cortenstaal staat bekend om het materiaal dat tegen elk weer bestand is. Zo kan je hem dus altijd buiten laten staan, ook wanneer het keihard regent. Je kunt de vuurschalen van cortenstaal herkennen aan de bruinoranje roestkleur. Door deze cortenstalen laag hoeft de vuurschaal niet echt onderhouden te worden. Hierdoor heeft hij dus een extra lange levensduur en wordt hij in de loop der tijd alleen maar mooier!

Gietijzer

Als je opzoek bent naar een iet wat kleinere, maar wel een chique vuurschaal dan is een gietijzeren vuurschaal perfect voor jou. Gietijzer zie je vaak terug bij vuurschalen, maar dit materiaalsoort wordt ook voor andere producten gebruikt, zoals bij deurbellen. De zwarte vuurschalen zorgen voor een rustige uitstraling. Maar toch springen ze ook zo in het oog in je tuin. Deze vuurschalen zijn niet roestvrij, maar dat wordt gecompenseerd door het mooie uiterlijk van de schaal. Aangezien deze vuurschalen dus niet roestvrij zijn moet je ze wel op een droge plek neerzetten na gebruik. Ook zal je ze moeten insmeren met hittebestendige lak, maar als je dat doet dan is een extra lange levensduur gegarandeerd.

RVS

Een vuurschaal van RVS ziet er modern en strak uit. Deze vuurschalen brengen echt een stukje kunst in je tuin. De vuurschalen hebben vaak een zilverachtige look en zijn van glanzend materiaal waardoor ook deze vuurschaal erg in het oog springt. De rvs-vuurschalen zijn roestvast. Toch kan hij na enige tijd geel/oranje kleuren door de hoge temperaturen.

Waar kan ik een vuurschaal kopen?

Ben je opzoek naar een mooie vuurschaal voor in je tuin? Neem eens een kijkje in onze webwinkel en bekijk alle vuurschalen. Onze vuurschalen hebben erg mooie en unieke designs. Heb je vragen of advies nodig? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze experts zitten van 9.00 tot 17.00 uur voor je klaar en helpen je graag verder!

Heeft dit je geholpen?