Wat is een keramische kachel en wat zijn de voordelen?

Een keramische kachel is een handig apparaat wanneer je een kleine of grote ruimte wil kunnen verwarmen. Wil jij weten wat een keramische kachel is en wat de voordelen ervan zijn? In dit artikel bespreken we het met je. Lees dus snel verder!

Wat is een keramische kachel?

Een keramische kachel is een kachel die erg veilig en zuinig is. De keramische kachel werkt op elektriciteit. De kachel heeft meerdere verwarmingselementen die ervoor zorgen dat er warmte wordt afgegeven aan de luchtstroom. Een voordeel van een keramische kachel is dat hij niet zo heet wordt. Zo voorkom je dus brandwonden. Je kunt een keramische kachel gebruiken als bijverwarming of als hoofdverwarming. Je hebt veel verschillende soorten keramische kachels. Het hangt er een beetje vanaf voor welk model keramische kachel je kiest. Zo heb je keramische kachels die voorzien zijn van een koude lucht functie, een afstandsbediening en keramische kachels die werken met WIFI. Maar ook zijn er modellen met een mooi design en nog meer handige functies. Je hebt modellen die op pootjes staan, maar ook modellen die je aan een muur of wand kunt bevestigen.

Het verschil met andere elektrische kachels is dat een keramische kachel een keramisch verwarmingselement heeft. Andere kachels hebben vaak een ijzeren verwarmingselement.

Voordelen van een keramische kachel

  1. Een keramische kachel is erg energiezuinig. De kachels werken op lage temperaturen, maar toch verwarmen ze snel een ruimte. Hierdoor verbruiken ze minder energie. Via een regelbare thermostaat kun je ervoor zorgen dat je keramische kachel op de gewenste temperatuur blijft.
  1. Een keramische kachel is zeer veilig. De verwarmingselementen worden niet zo bloedheet als bij een andere elektrische kachel. Dit is dus erg brandveilig en ook voorkom je brandwonden. Zeker handig wanneer je kinderen of huisdieren hebt.
  1. Een keramische kachel zorgt niet voor het belasten van de luchtwegen. Bij andere kachels kan het nog wel eens zo zijn dat er stofdeeltjes verbranden op de verwarmingsplaat. Zo vermijd je dat mensen met slechte luchtwegen er last van krijgen. Ook voorkom je de vieze geur die soms van de verbrande stofdeeltjes afkomt.
  1. Een keramische kachel kan ook voor verkoeling zorgen. Op sommige kachels zit een ventilator. Dus met een keramische kachel verwarm je niet alleen je ruimte, ook kun je op een hete zomerdag je ruimte verkoelen. Het voordeel van de ventilator is ook dat deze de warme lucht sneller verspreidt door de ruimte. Bij een keramische kachel zonder ventilator blijft de lucht langer op dezelfde plek zweven.

Wat kost een keramische kachel?

Net zoals bij andere producten maakt het natuurlijk heel erg uit wat voor vermogen het apparaat heeft. Een keramische kachel met weinig vermogen kan minder grote kamers verwarmen. Ook zijn er kachels die beschikken over uitgebreide functies. Uiteindelijk is het bereik en vermogen het allerbelangrijkst bij elektrische kachels. Hieronder staat een overzicht van de geschatte prijzen van elektrische keramische kachels:

  • Keramische kachel met een bereik tot 10 m²: is vanaf 20 euro verkrijgbaar;
  • Keramische kachel met een bereik tot 20 m²: is vanaf 30 euro verkrijgbaar;
  • Keramische kachel met een bereik tot 30 m² en meer: is vanaf 45 euro verkrijgbaar.

Waar koop ik een keramische kachel?

Ben je opzoek naar een keramische kachel of een andere elektrische kachel. Bij Airco-point vind je een groot assortiment aan elektrische kachels. Ook hebben wij voor in de zomer mobiele airco’s, ventilators en mobiele aircoolers. Dus neem gerust eens een kijkje in onze webwinkel. Heb je vragen of wil je advies van één van onze klimaatbeheersing experts? Neem dan contact met onze klantenservice of stuur ons een mail. Je kunt ons bereiken op 085-1118866 of stuur een mail naar info@shopping-point.nl.

Heeft dit je geholpen?