Wat is een intercom deurbel en hoe werkt het?

Een deurbel met intercom biedt je het gemak van een professionele deurbel. Doordat je live kunt communiceren met je bezoekers weet je altijd wie je binnenlaat wanneer iemand bij je aanbelt. Er bestaan veel verschillende soorten intercom deurbellen van verschillende merken. Allemaal zorgen ze voor een extra stukje veiligheid voor thuis of op het werk. In dit artikel leggen we uit wat een deurbel met intercom is en hoe dit apparaat werkt. Ook vertellen we welke soorten intercom deurbellen er zijn. Tot slot willen we je graag een aantal tips meegeven waar je op kunt letten, voordat je een deurbel met intercom.

Wat is een intercom deurbel en hoe werkt het?

Een intercom deurbel is eigenlijk de voorloper van de tegenwoordige videodeurbel, zoals we die nu kennen. Wanneer iemand aanbelt bij de buitenunit, gaat er binnen een bel of zoemer af. Door naar de binnenunit te lopen en de hoorn op te pakken, communiceer je vervolgens direct met diegene die buiten staat. Dat kan via een audio- of videoverbinding.

Er bestaan zowel bedrade als draadloze intercom deurbellen. Meestal moet je een hoorn oppakken wanneer iemand aanbelt, maar er zijn ook intercom deurbellen waar je geen hoorn hoeft vast te houden. Vervolgens kun je met één druk op de knop iemand toegang verlenen tot je huis of terrein. Dit is mogelijk doordat een elektrische deuropener is aangesloten op het systeem. Mocht je een intercom deurbel met een app willen aanschaffen, dan is dat ook een optie. Op deze manier kan een hek of deur worden geopend met behulp van een smartphone of tablet. Niet alleen kun je spreken via de intercom, ook kun je zien wie er voor de deur staat.

Waarvoor is een deurbel met intercom geschikt?

Een intercom deurbel wordt vaak gebruikt bij een bedrijfspand, een kantoorgebouw of een huis. Je hangt de buitenunit op aan een deur of poort. Een intercom deurbel verhoogt de veiligheid op een terrein en daardoor worden intercom deurbellen vaak gebruikt voor huizen of appartementen.

Hoe werkt een deurbel met intercom?

Een intercom met deurbel werkt zoals gezegd meestal met een bedrade verbinding die loopt tussen de ontvanger (binnenunit) en de beldrukker (buitenunit). Op de buitenunit kan worden gekozen voor meerdere knoppen die bedoeld zijn voor verschillende ruimtes. Woon je bijvoorbeeld in een appartementencomplex of flat, dan kan een intercom deurbel worden gekozen met meerdere naambordjes voor familienamen of bedrijfsnamen. Op deze manier kan er specifiek bij één adres worden aangebeld.

Welke soorten intercom deurbellen zijn er?

Allereerst bestaan er audio intercom deurbellen. De livecommunicatie verloopt dan alleen via geluid. Daarnaast zijn er video intercom deurbellen. De communicatie via deze apparaten gaat via audio en video. Zowel bij de audio- als video intercom deurbellen geldt dat je kunt kiezen uit meerdere beldrukkers. Werk of woon je in een gebouw met bijvoorbeeld 3 ruimtes, dan kies je voor de intercom met 3 beldrukkers. Deze beldrukkers kunnen worden voorzien van naamplaatjes.

Koop je een video intercom deurbel met meerdere beldrukkers, dan heb je ook meerdere videoschermen (ontvangers). In ieder appartement of kantoor kan zo’n scherm worden opgehangen. Een optie is om extra schermen bij te kopen, zodat je op meerdere plekken bezoekers toegang kunt verlenen.

Tips om op te letten, voordat je een intercom koopt

Voordat je een intercom deurbel systeem koopt is het handig om een aantal tips mee te nemen. Wanneer je deze tips weet, kun je een betere keuze maken.

Welke schermresolutie heeft de video intercom deurbel? En let erop of een intercom deurbel systeem beschikt over nachtzicht. Heeft de video intercom een nachtkijker? En wat is het maximale zicht in het donker? Ook de maximale kijkhoek van de camera is iets om op te letten. De meeste video intercom deurbellen hebben een minimale kijkhoek van 90 graden.

Wat handig is, is dat je video-opnames en foto’s kunt maken bij video intercom deurbellen. Deze opnames worden dan vaak opgeslagen op een SD-kaartje. Wordt deze niet meegeleverd? Koop er dan eentje, of gebruik je eigen SD-kaart.

Wanneer je een intercom deurbel hebt gekocht, is het meestal zo dat je oude bedradingen opnieuw kunt gebruiken. De meeste intercoms werken op een 2-draads systeem. Dit is dezelfde bedrading die voor een klassieke deurbel wordt gebruikt. Kijk dus even of dit er al hangt, want het scheelt je een hoop onnodig gedoe.

Een belangrijk aspect van een intercom deurbel is dat je met één druk op de knop een deur wilt kunnen openen voor je bezoeker. Intercom deurbellen worden meestal niet standaard geleverd met een elektrische deuropener. Wil je dus gebruik maken van deze optie? Koop dan een elektrische deuropener die op je intercom deurbel systeem werkt, en sluit die aan op je intercom systeem.

Heb je vragen of hulp nodig?

Wil jij graag een intercom deurbel kopen, of wil je een andere deurbel kopen? Ben je niet technisch aangelegd, of heb je andere vragen waarmee je geholpen wil worden? Gelukkig zijn er de deurbel experts van Deurbellen.shop die iedere werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur klaar zitten om al jouw vragen te beantwoorden. Trek dus gerust aan de bel! Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel, dan kun je ons ook contacteren via de mail. Ons e-mailadres is info@deurbellen.shop

Heeft dit je geholpen?