Wat is een golfparaplu precies?

Een golfparaplu is een type paraplu dat meestal groter is dan een standaard paraplu en speciaal is ontworpen om golfers te beschermen tegen regen en wind tijdens het golfen. Het belangrijkste kenmerk van een golfparaplu is de grote koepel, die meestal een diameter heeft van ongeveer 120 cm tot 150 cm, en soms zelfs nog groter is. Dit zorgt ervoor dat de paraplu voldoende bescherming biedt aan de golfer en zijn golfuitrusting, zoals een golftas en clubs.

Een golfparaplu heeft ook vaak een stevigere constructie dan een gewone paraplu, met een sterkere en dikkere steel en baleinen. Dit maakt de golfparaplu beter bestand tegen sterke windvlagen die vaak voorkomen op de golfbaan.

Golfparaplu’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs en zijn populair bij zowel professionele als amateur-golfers. Ze worden ook steeds vaker gebruikt als een algemene paraplu voor dagelijks gebruik vanwege hun grootte en duurzaamheid.

Kan je een golfparaplu ook normaal gebruiken?

Ja, een golfparaplu kan ook worden gebruikt als een normale paraplu. Hoewel golfparaplu’s in de eerste plaats zijn ontworpen voor gebruik op de golfbaan, zijn ze ook geschikt voor gebruik bij regenachtig weer in het dagelijks leven.

Het belangrijkste verschil tussen een golfparaplu en een standaard paraplu is de grootte. Golfparaplu’s zijn over het algemeen groter dan gewone paraplu’s, waardoor ze meer bescherming bieden tegen regen en wind. Dit kan een voordeel zijn als je bijvoorbeeld een groot voorwerp, zoals een rugzak, bij je draagt dat ook droog moet blijven.

Echter, de grootte van een golfparaplu kan soms een nadeel zijn bij gebruik in drukke straten of binnenruimtes. Een grote koepel kan andere mensen in de weg zitten of in de knel raken. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de omgeving en andere mensen wanneer je een golfparaplu gebruikt als een normale paraplu.

Waarvan zijn golfparaplu’s gemaakt?

Golfparaplu’s zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaamheid en bescherming bieden tegen regen en wind. Hier zijn enkele van de meest voorkomende materialen die worden gebruikt in golfparaplu’s:

 1. Polyester: Dit is een lichtgewicht en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt in de koepel van golfparaplu’s. Het is waterdicht en biedt goede bescherming tegen wind.
 2. Nylon: Net als polyester is nylon ook lichtgewicht, waterdicht en duurzaam. Het is een populair materiaal voor de koepel en de baleinen van golfparaplu’s.
 3. Fiberglas: Dit is een sterk en flexibel materiaal dat wordt gebruikt voor de baleinen van golfparaplu’s. Het helpt de paraplu zijn vorm te behouden en biedt extra bescherming tegen windvlagen.
 4. Hout: Sommige golfparaplu’s hebben handvatten van hout, dat stevig en comfortabel in de hand ligt.
 5. Kunststof: Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor de tips en het uiteinde van de baleinen van golfparaplu’s. Het is sterk en helpt voorkomen dat de baleinen door de koepel steken.
 6. Metalen onderdelen: Metalen onderdelen, zoals de steel en het frame, worden meestal gemaakt van roestvrij staal of aluminium. Deze materialen bieden sterkte en duurzaamheid, terwijl ze ook licht genoeg zijn om de paraplu gemakkelijk te kunnen dragen.

Welke soorten golfparaplu’s zijn er?

Er zijn verschillende soorten golfparaplu’s beschikbaar op de markt. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende types:

 1. Automatische golfparaplu’s: Deze paraplu’s hebben een knop op de handgreep waarmee je de paraplu automatisch kunt openen en sluiten.
 2. Handmatige golfparaplu’s: Dit zijn paraplu’s die handmatig moeten worden geopend en gesloten.
 3. Dubbele koepel golfparaplu’s: Deze paraplu’s hebben een dubbele koepel die zorgt voor extra stevigheid en betere bescherming tegen wind.
 4. Vented golfparaplu’s: Deze paraplu’s hebben extra openingen in de koepel die de luchtstroom mogelijk maken, waardoor de paraplu beter bestand is tegen sterke windvlagen.
 5. Omgekeerde golfparaplu’s: Dit type paraplu heeft een omgekeerde opening, wat betekent dat de natte zijde van de koepel naar binnen vouwt bij het sluiten. Dit houdt de gebruiker en de vloer droog en voorkomt dat water op de paraplu lekt.
 6. LED-verlichte golfparaplu’s: Deze paraplu’s hebben LED-verlichting in de handgreep en baleinen, waardoor ze opvallen in het donker en de gebruiker veilig houden bij slecht zicht.
 7. Opvouwbare golfparaplu’s: Dit type paraplu is compact en kan worden opgevouwen tot een klein formaat, waardoor het gemakkelijker is om hem mee te nemen en op te bergen.

Zijn golfparaplu’s stormbestendig?

Hoewel golfparaplu’s vaak steviger en robuuster zijn dan gewone paraplu’s, is het belangrijk om te begrijpen dat geen enkele paraplu volledig stormbestendig is. Bij zeer krachtige windvlagen of stormachtige omstandigheden kan het zijn dat zelfs een golfparaplu niet bestand is tegen de wind en kan omklappen of breken.

Dat gezegd hebbende, zijn er golfparaplu’s op de markt die speciaal zijn ontworpen om beter bestand te zijn tegen de wind dan gewone paraplu’s. Deze paraplu’s hebben vaak een ventilerende constructie die luchtcirculatie mogelijk maakt, waardoor windstoten beter worden opgevangen. Daarnaast hebben sommige golfparaplu’s extra verstevigingen, zoals baleinen van fiberglas of een dubbele koepel, die extra stevigheid bieden.

Als je in een gebied woont waar regelmatig sterke wind of stormachtige omstandigheden voorkomen, is het raadzaam om een paraplu te kiezen die speciaal is ontworpen voor gebruik in deze omstandigheden. Bovendien is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en te voorkomen dat je een paraplu gebruikt bij te harde wind, om te voorkomen dat deze kapot gaat of dat je jezelf verwondt.

Wat zijn goede merken golfparaplu’s?

Er zijn veel verschillende merken die kwalitatief hoogwaardige golfparaplu’s produceren. Hier zijn enkele van de beste merken golfparaplu’s:

 1. Falcone: Dit is een bekend merk in de golfwereld en staat bekend om zijn premium golfaccessoires, waaronder golfparaplu’s van hoge kwaliteit. Hun paraplu’s zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een strak, professioneel ontwerp.
 2. Fare: is een Duits merk van paraplu’s dat een breed scala aan paraplu’s aanbiedt, waaronder golfparaplu’s, opvouwbare paraplu’s en stormparaplu’s. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit en innovatieve ontwerpen, evenals zijn gebruik van duurzame materialen zoals glasvezel en aluminium. Fare biedt ook een ruime keuze aan kleuren, maten en stijlen, waardoor het gemakkelijk is om een paraplu te vinden die past bij jouw smaak en behoeften. Het merk heeft ook een aantal certificeringen, waaronder het “OEKO-TEX Standard 100” certificaat, wat betekent dat hun producten getest zijn op schadelijke stoffen. Over het algemeen wordt Fare beschouwd als een betrouwbaar en kwalitatief merk van paraplu’s dat geschikt is voor dagelijks gebruik. Echter, net als bij elk ander merk van paraplu’s, hangt de keuze voor een Fare paraplu af van persoonlijke voorkeur en budget.

Waar koop ik een goede golfparaplu?

Voor het grootste assortiment golfparaplu’s ga je naar www.paraplu-point.nl. Naast golfparaplu’s hebben wij ook een ruim aanbod stormparaplu’s, opvouwbare paraplu’s en eco paraplu’s op voorraad. Voor vragen of gratis advies kun je onze paraplu experts bereiken op 085 1118866.

Heeft dit je geholpen?