Wat is een convectorkachel en hoe werkt dit?

De convectorkachel is een elektrische kachel waarbij het verwarmingselement koude lucht opzuigt en het daarna verwarmt. De warme lucht stijgt daarna op richting het plafond en de koude lucht daalt neer richting de grond. Hierdoor ontstaat luchtcirculatie. De convectorkachel blijft dus constant bezig de koudere lucht te verwarmen. Dat proces herhaalt zich de hele tijd, zo lang de convectorkachel aanstaat. Een convectorkachel is ideaal, want hij is geruisloos en elektrisch.

Voordelen van een convectorkachel

  1. Convectorkachels zijn geruisloos

In tegenstelling tot andere soorten kachels maakt de convectorkachel amper geluid. Dit is natuurlijk heel erg fijn voor in een werkruimte of slaapkamer. Je wilt immers niet dat een kachel lawaai maakt tijdens het werken of slapen.

  1. De kamer wordt gelijkmatig opgewarmd

De convectorkachel zorgt voor luchtcirculatie. Hierdoor wordt de kamer vrij gelijkmatig warm.

  1. Via een app bedienbaar

Er zijn ook convectorkachels die via een app bedienbaar zijn. Je kan met een app op je smartphone de kachel aan- en uitzetten. Ook kun je timers zetten op de kachel. En er zit een turbofunctie op. In dat geval zuigt de kachel sneller lucht en blaast hij sneller warmte uit.

  1. Elektrische verwarming

Een convectorkachel is een elektrische kachel. Overal waar een stopcontact zit kun je de kachel gebruiken. Onder sommige kachels zitten ook wieltjes waardoor je het apparaat eenvoudig verplaatst. Ook kan je sommige modellen op de muur bevestigen net zoals een paneelverwarmer.

  1. Je hoeft geen verwarmingsbuizen aan te leggen

Een convectorkachel bespaart je mogelijk veel geld, omdat je niet allemaal verwarmingsbuizen hoeft aan te leggen. Je kan gewoon de kachel over in een ruimte neerzetten. Sommige modellen hebben zelfs mooie designs waardoor je ze gewoon permanent in de kamer kan laten staan.

Hoeveel energie verbruikt een convectorkachel?

Het verbruik van de convectorkachel verschilt per model. Laten we zeggen dat een gemiddelde convectorkachel een vermogen heeft van 2000 Watt. Dat is omgerekend 0,98 cent per uur. Let op dat dit alleen zo is wanneer je de kachel op het maximale vermogen laat draaien. Natuurlijk verschilt het hoelang je de kachel aanzet en hoe lang het duurt voordat de kamer de juiste temperatuur heeft bereikt.

Hoeveel kost een convectorkachel?

De prijzen van convectoren verschillen nogal van elkaar. De goedkoopste modellen beginnen bij de 50 euro en de duurste modellen zijn rond de 500 euro. Natuurlijk zijn de zogenaamde A-merken het duurst. Dat de prijzen zover uit elkaar liggen heeft meerdere oorzaken. De voornaamste reden is het maximale bereik van de kachel. Wil je online een elektrische kachel kopen? Kijk dan goed in de specificaties van kachels. Daarin wordt duidelijk aangegeven hoe groot een kamer maximaal mag zijn. Dit geven webwinkels aan in vierkante meters en kubieke meters.

Het maakt natuurlijk ook uit wat er allemaal voor extra functies opzitten. Wil je de convectorkachel bijvoorbeeld met een app bedienen? Moet het apparaat automatisch uitschakelen als hij te warm wordt? Ook betalen mensen liever iets meer voor een mooi en praktisch design.

Wat is een betrouwbaar merk convectorkachel?

Het merk Tristar is een merk convectorkachel die veel door mensen wordt gekocht. Dit merk staat bekend om z’n degelijke apparaten. Tristar kachels doen wat ze moeten doen en verzaken niet.

Bij Airco-point hebben wij een ruim assortiment aan elektrische kachels. Neem dus vooral een kijkje in onze webwinkel. Heb je vragen of persoonlijk advies nodig van een expert? Onze mensen staan je graag te woord voor gratis advies of een gezellig praatje. Naast kachels kun je ons ook alles vragen over ventilators, mobiele airco’s en aircoolers.

Heeft dit je geholpen?