Wat is een bewegingsmelder en waarvoor gebruik je het?

Een bewegingsmelder is een apparaat met een sensor die bewegingen waarneemt. Bewegingsmelders die je vaak ziet zijn melders die worden gebruikt om bijvoorbeeld een tuinpad te verlichten wanneer iemand hierin loopt. Dat is handig want dan hoeft de eigenaar van de woning of van het pand niks te doen en zo staat de bezoeker niet in het donker. Als de sensor een beweging waarneemt krijgt de eigenaar van de woning een melding via een app. Je kan zo via je deurbel met camera zien dat er iemand is. Dit is handig tegen inbrekers want je krijgt een melding als er iemand het tuinpad oploopt. Een slimme deurbel heeft HD-kwaliteit en nachtvisie. Ideaal want hierdoor kun je dus altijd in perfecte kwaliteit zien wie er voor je woning staat. Je kunt via de app verschillende zones selecteren. Je krijgt een melding als iemand in de geselecteerde zone loopt. Zo kun je de bewegingsmelder precies afstellen naar jouw wensen.

Waarvoor gebruik je een bewegingsmelder?

Bewegingsmelders worden voor allemaal verschillende redenen gebruikt. Het kan zijn dat mensen graag willen weten wie er hun tuinpad op komt lopen. Ook kan het zijn dat ouders bijvoorbeeld een camera met bewegingsmelder in een babykamer plaatsen om te kijken hoe het met de baby gaat als hij slaapt. Maar waar het meest bewegingsmelders worden gebruikt is bij winkels. Fysieke winkels dan. Als een klant naar binnen loopt dan gaat er een geluidje af of krijgt de ontvanger een melding. Zo weet de winkelbediende dat er een klant de zaak binnenkomt lopen.

Hoe werken bewegingsmelders?

De meeste bewegingsmelders hebben een sensor die werkt met infrarood technologie. De infrarood technologie onderscheidt de temperatuurverschillen in het geselecteerde gebied. Als de sensor de lichaamstemperatuur van een mens waarneemt dan krijg je een melding en dan zie je dat het een mens is.

Ook heb je microgolf bewegingsmelders, die werken op basis van geluid. De sensor van de bewegingsmelder zendt microgolven uit. Deze golven worden geweerkaatst en als een persoon of dier een beweging of geluid maakt dan gaat de frequentie van de microgolven omhoog. En zo merkt de sensor dat er een persoon of dier is.

Waarom zou je een bewegingsmelder moeten gebruiken?

Als jij een willekeurig elektrisch apparaat zoals een lamp aansluit op een bewegingsmelder dan kost het je een stuk minder geld, omdat het licht bijvoorbeeld niet continu aanstaat. Het licht brandt immers alleen als er iemand wordt waargenomen. Ook is het erg handig omdat je altijd een melding krijgt wanneer iemand je tuinpad oploopt.

Wat is onze beste bewegingsmelder?

Op dit moment hebben wij drie bewegingsmelders. De M-E DGF-300 draadloze bewegingsmelder is de beste. Deze melder is perfect voor het bewaken van een ingang van een winkel of showroom. Deze draadloze melder kan tot maar liefst 100 meter bereik hebben en heeft een frequentie van 434 MHz. Het voordeel ten opzichte van andere bewegingsmelders is dat de M-E DGF-300 een detectiebegrenzer heeft. Zodoende kun je bepaalde gebieden afschermen, zodat niet constant deze bel afgaat.

Klik op de afbeelding om deze bewegingsmelder te bekijken

Waar koop ik een bewegingsmelder?

Ben jij opzoek naar een bewegingsmelder voor je winkelpand? Of wil jij een bewegingsmelder voor je woning? Bij Deurbellen.shop vindt uw een groot assortiment aan deurbellen met een bewegingsmelder. Ook hebben we een aantal losse bewegingsmelders. Dus neem gerust een kijkje op onze webwinkel.

Heb je vragen of hulp nodig? Je kunt altijd bellen of mailen naar één van onze experts. Zij helpen je graag bij het geven van persoonlijk advies. Trek dus aan de bel!

Heeft dit je geholpen?