Wat is de beste aircooler in die je kunt kopen in 2021?

Een aircooler wordt ook wel luchtkoeler genoemd in het Nederlands. Eigenlijk doet een luchtkoeler wat je van hem mag verwachten. Het apparaat koelt de lucht, wanneer jij het warm hebt. Omdat het klimaat langzaam opwarmt, krijgen we steeds meer te maken met warmere en langere zomers. Een mobiele airco is voor veel mensen te duur en een ventilator biedt maar tijdelijk een oplossing voor het warmteprobleem in huis. Daarom gaan mensen opzoek naar goedkopere oplossingen zoals een aircooler. In dit artikel bespreken we een aantal luchtkoelers die jouw helpen de zomer door te komen. Ook bespreken we welke aircoolers op dit moment het beste zijn in 2021. 

Wat is een aircooler? 

Een aircooler of luchtkoeler koelt simpelweg de lucht net zoals een airco. Het eerste verschil met een airco of mobiele airco is dat er geen slang meegeleverd wordt die de lucht naar buiten blaast. Voor mensen met weinig ramen in huis is dit best handig. Het nadeel van een aircooler ten opzichte van een airco is dat de binnentemperatuur minder snel daalt. Ook kan een luchtkoeler de temperatuur slechts enkele graden laten dalen.

Een aircooler werkt eigenlijk best simpel. Het apparaat beschikt over een soort watertank die je van tevoren vult me koud water. De ventilator zal de warme lucht in je kamer langs de bak water blazen. Hierdoor koelt de lucht af, en blaast de aircooler de koelere lucht weer jouw kamer in. Sommige aircoolers werken met een koelelement die je in kunt vriezen, maar de meeste aircoolers werken met een bassin gevuld met water. Een ander voordeel van een aircooler is dat dit apparaat de luchtvochtigheid omhoog brengt. Dit is zeker aan te raden voor mensen met een droge huid of droge lucht in huis.

Laat de koelelementen bevriezen en plaats ze in je aircooler wanneer je het even niet meer ziet zitten!

Welke aircooler is het beste? 

Op de vraag welke aircooler het beste is, kunnen we geen eenduidig antwoord geven. Het hangt altijd af van iemand zijn of haar persoonlijke situatie. Woon jij in een studentenkamer of studio, dan heb je simpelweg minder ruimte om te moeten koelen. Een aircooler is voor jou dan geschikter dan voor iemand in een grote villa. Gelukkig hebben webwinkels veel specificaties die je eens rustig zou kunnen doorlezen. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar het vermogen van een aircooler of het energieverbruik. Een ander belangrijke eigenschap van een aircooler is de inhoud van de waterbak. Kunnen hier veel liters in, dan hoef je hem minder vaak te vullen met koud water. 

Vul de waterbak tot het maximum streepje, en geniet van de heerlijke koele lucht!

Waar kan ik een aircooler kopen? 

Oké, je gaat een aircooler kopen. Je hebt dit besloten omdat je een airco te duur vindt, of omdat je geen zin hebt in een onhandige en lompe slang die uit je raam moet hangen. Ook vind jij een mobiele airco veel te zwaar en heb je geen zin in een torenhoge energierekening. Je wilt alleen nog weten: waar koop ik een aircooler? 

Op Airco-point.nl vind je veel verschillende soorten koelapparaten zoals mobiele airco’s, ventilatoren en aircoolers. Maar ook wanneer je opzoek bent naar plafondventilators en split unit airco’s, dan is Airco-point.nl dé online specialist waar je goed geadviseerd wordt door één van onze experts. Heb je vragen over een product of andere algemene vragen dan zit ons team iedere werkdag klaar om jouw vragen te beantwoorden. Dat is geen punt bij Airco-point.nl. Wist je dat we jouw bestelling vandaag nog verzenden wanneer je voor 18.00 uur besteld? Ook is retourneren van een bestelling helemaal gratis. Neem eens een kijkje in onze webwinkel!

Heeft dit je geholpen?