Voorkom hoge gasrekeningen en bestel een elektrische kachel

Sinds dit jaar zijn de gasprijzen enorm gestegen. Het gas was zelfs nog nooit zo duur. En dat zal naar alle verwachtingen ook niet snel gaan veranderen. En ondanks dat de regering zegt er alles aan te doen om mensen te compenseren kun je beter maar zelf actie nemen. Waarom is het gas zo duur geworden? En wat kun je zelf doen om de nodige kosten te besparen? In dit artikel bespreken we deze twee vragen. 

Waarom is het gas tegenwoordig zo duur? 

Het is onrustig in de wereld en er is van alles aan de hand. In Groningen wordt minder gas uit de bodem gehaald en de samenwerking met gasreus Rusland verloopt nogal moeizaam. Ook is het een kwestie van vraag en aanbod. Er is simpelweg veel vraag en weinig aanbod op het moment. 

Gas besparen en toch warm zitten? 

Veel mensen zijn het zat en kiezen voor een elektrische kachel in huis. Een elektrische kachel is ideaal als bijverwarming. Veel van deze kachels zijn niet alleen geschikt als bijverwarming, maar kunnen ook gewoon prima fungeren als hoofdverwarming in je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Online maar ook offline zijn er vele soorten en maten kachels te koop voor verschillende soorten ruimtes. Een voordeel van een elektrische kachel is dat het ten opzichte van gas vaak goedkoper is. 

Een andere leuk voordeel is dat een elektrische kachel het enorme voordeel biedt dat je niet het hele huis hoeft te verwarmen, terwijl je maar in één kamer bent. Hierdoor bespaar je ook veel onnodige kosten. Heb je een werkkamer waar je bijvoorbeeld druk bezig bent met thuiswerken, dan is een elektrische kachel een oplossing! 

Heeft dit je geholpen?