Veel gestelde vragen over ventilators

Op deze pagina staan alle veel gestelde vragen over ventilators. De klantenservice van Airco-point.nl krijgt regelmatig te maken met klanten die vragen stellen over ventilators. Lees dit artikel en kom precies te weten welke vragen vaak worden gesteld.

Hoeveel vermogen hebben ventilators?

Het vermogen van een ventilator wordt uitgedrukt in wattage. Het houdt in dat hoe hoger de wattage is, hoe harder de ventilator zou kunnen blazen. De krachtigste ventilators zijn over het algemeen vloerventilators en de staande ventilators. Modellen, speciaal voor op tafel zijn kleiner en hebben vaak minder vermogen.

Hoeveel snelheden heeft een ventilator?

Het ventilatorblad van een ventilator kan op verschillende snelheden draaien. De meeste ventilators beschikken over een beperkt aantal snelheden. Gemiddeld genomen hebben de meeste ventilators 3 rotatiesnelheden die met een drukknop kunnen worden bediend. Kies je voor de laagste snelheid, dan zal er iets minder stroom worden verbruikt dan bij de hoogste stand.

Maakt een ventilator veel geluid?

De meeste ventilators maken niet extreem veel geluid. Kijk voor de zekerheid altijd naar het aantal decibel (dB) dat bij de specificaties van een ventilator wordt aangegeven. Maakt een ventilator minder dan 40 dB geluid, dan is de ventilator geluidsarm. Deze ventilators zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor in een slaapkamer. Natuurlijk hangt het ervan af welke ventilator je kiest. Het geluid wordt uiteindelijk geproduceerd door het draaiende ventilatorblad. Hoe sneller dit blad draait, des te meer geluid er zal klinken.

Bestaan er ventilators met een timer?

Ventilators zijn vaak uitgerust met een timerfunctie. Deze timerfunctie maakt het mogelijk de ventilator na enige tijd automatisch uit te laten zetten. Ben jij van plan om te gaan slapen? Zet de timerfunctie aan voor een aantal uren. Hierdoor val je met een gerust hart in slaap.

Maakt een ventilator de lucht koeler?

Een ventilator maakt de lucht niet koeler. Daarentegen maakt een ventilator jouwzelf wel koeler. Wind zorgt ervoor dat ons lichaam kan afkoelen. Zweetdruppels verdampen op ons lichaam, waardoor onze lichaamstemperatuur daalt. De lucht in je kamer blijft echter op exact hetzelfde niveau. Een mobiele airco zorgt wel voor een koelere kamer.

Welke soorten ventilators zijn er?

Er bestaan verschillende soorten ventilators. De meest populaire ventilators zijn de vloerventilator, staande ventilator, plafondventilator, tafelventilator, wandventilator en torenventilator. Welke ventilator goed bij jou past hangt af van je persoonlijke situatie.

Hoe groot moet een ventilator zijn?

Er is geen gouden regel voor hoe groot een ventilator moet zijn. Wil je een extra krachtige ventilator kopen? Kies dan eentje met veel wattage in combinatie met een groot ventilatorblad. Hoe groter het blad, des te meer wind de ventilator kan produceren.

Welke merken ventilators zijn goed?

Over het algemeen zijn er een aantal populaire ventilatormerken die volgens ons het beste zijn. Dit zijn: Tristar, Nedis en Duux. Check bij het kopen van een ventilator altijd even de productreviews. Door de reviews van échte klanten te lezen zie je vaak snel of een product van goede kwaliteit is.

Hoe maak ik een ventilator schoon?

Een ventilator trekt over algemeen veel stof aan. De stof zit vaak op de bladen van de ventilator. Reden genoeg om af en toe de ventilator schoon te maken. Het schoonmaken van de ventilator doe je altijd met een droge doek. Dit voorkomt kortsluiting doordat er water in de motor kan terechtkomen. Beschik jij over een ventilator met een korf? Haal eerst de stekker uit het stopcontact. Maak dan de korf los. Maak hierna de ventilatorbladen schoon met de droge doek.

Hoe vaak moet ik mijn ventilator schoonmaken?

In Nederland en België worden ventilators meestal alleen tijdens de zomermaanden gebruikt. Gemiddeld zal je de ventilator één keer per seizoen moeten schoonmaken. Gebruik je de ventilator het hele jaar door? Check dan af en toe hoeveel stof erop de bladen aanwezig is.

Hoeveel stroom verbruikt een ventilator?

Om hoge energierekeningen te voorkomen is het belangrijk om op het energieverbruik van je apparaten te letten. Zo ook het verbruik van je ventilator. Wat opvallend is, is dat ventilator gemiddeld genomen weinig energie verbruikt. Zeker wanneer je het vergelijkt met mobiele airco’s. Per 100 uur dat een ventilator draait verbruikt deze gemiddeld 5 kWh. Ga je ervan uit dat 1 kWh 0,23 cent kost? Dan kost 100 uur slechts 1,15 euro.

Heb je zelf een vraag over ventilators?

Zit jouw vraag er niet tussen? Heb jij één of meerdere vragen over ventilators? Neem dan snel contact op met onze ventilator experts. Zij vertellen je graag alles over deze coole apparaten. Je kunt ons bereiken op 085-1118866.

Heeft dit je geholpen?