Pimp je studentenkamer met deze retro ventilator!

Studeren is iets wat steeds meer jongeren tegenwoordig doen. In 2019-2020 is het aantal studenten toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Nog nooit eerder studeerden er zoveel mensen dan in dat collegejaar. Voor veel jongeren is dit de belangrijkste stap naar een volwassen leven. Een deel van de studenten gaat zelfs op kamers wonen. De studententijd wordt door veel mensen toch gezien als de mooiste tijd van je leven. Het belangrijkste is natuurlijk je studie, maar in de vrije tijd wordt er vooral veel tijd besteed aan bijzaken zoals uitgaan en afspreken met andere mensen.

Je studentenkamer is dé plek waar jij veel van deze tijd doorbrengt. Je wil daarom deze plek zo goed mogelijk inrichten. Een eigen plekkie, je eigen spullen die helemaal passen bij jouw persoonlijke levensstijl. In deze blog bespreken we een aantal van die stijlen waaronder de vintage woonstijl en de retro woonstijl. Ook laten we een aantal coole ventilatoren zien die goed passen in je moderne of retro wooninrichting.

Wat is vintage eigenlijk precies?

Vintage wordt nogal eens verward met retro, terwijl deze twee stijlen zeker niet hetzelfde zijn. Vintage producten zijn producten die eigenlijk oud zijn. In de regel zijn producten die tussen 1920 en 1980 zijn gemaakt vintage. Een belangrijke regel is dat vintage producten ook nog goed zijn qua kwaliteit. Antiek is bijvoorbeeld niet vintage en tweedehands is ook niet vintage. Vintage producten werden de laatste jaren steeds populairder, en door de duurzame samenleving zijn steeds meer mensen op zoek naar vintage producten in plaats van moderne nieuwe producten.

De betekenis van retro uitgelegd

Retro producten zijn producten die nieuw worden gefabriceerd, maar in de oude stijl worden gemaakt. In feite zijn het dus nieuwe producten in het oude jasje. Retro ontwerpen komen veel voor in producten, maar ook in bouwontwerpen en in de auto-industrie. Het populairste zijn de retro wooninrichtingen en woondecoraties. Veel woonkamers en huizen worden helemaal aangekleed in een retro stijl. Alle meubels en spullen worden netjes op elkaar afgestemd, zodat het prachtig met elkaar matcht.

Leuke ventilator die past in jouw retro kamer

Je kamer écht een coole uitstraling geven betekent dat je niet alleen kiest voor stijl, maar ook voor koel. Misschien ben jij van plan de hele zomer in je studentenkamer door te brengen. Dan verdien jij zeker wel een beetje verkoeling. Goedkope ventilatoren zien er meestal vrij armoedig uit. Ze zijn vaak wit of zwart, van plastic en écht oersaai. Ze passen helemaal niet in jouw hippe studentenkamer. Daarom laten wij jouw een vette ventilator zien.

Retro tafelventilator van Tristar (VE-5967)

Deze kleine, maar krachtige tafelventilator is perfect voor jouw slaap- of studentenkamer. Door zijn kleine ontwerp neemt dit apparaatje niet veel ruimte in beslag. Door de pootjes aan de onderkant zet je de mini ventilator makkelijk neer op je bureau of nachtkastje. De ventilator heeft twee standen die je kunt bedienen door de knop aan de bovenkant.

Het ontwerp is retro door het gebruik van onder andere metalen materialen. Naast de retro look heeft deze ventilator ook veel weg van een industriële look (zie de afbeelding hieronder). Liever opzoek naar grotere staande ventilator? Ook staande ventilatoren zijn beschikbaar in moderne en vintage stijlen.

Tristar VE-5967 Metalen Retro Tafelventilator

Ben je enthousiast geworden en ben je benieuwd naar de specificaties van deze leuke ventilator? Klik dan op de afbeelding! Wil je liever een andere ventilator kopen of ben je benieuwd naar onze mobiele airco’s? Klik dan op één van de onderstaande knoppen.

Heeft dit je geholpen?