Op welke hoogte moet je een deurbel of intercom ophangen?

Heb je net een nieuwe deurbel of ga een deurbel kopen? Een deurbel is meestal vrij eenvoudig te installeren. Wanneer je voor een draadloze deurbel kiest zal dat waarschijnlijk maar een minuutje van je tijd kosten. Maar hoe hoog moet je een deurbel of intercom eigenlijk hangen? Is daar een vuistregel voor? In dit artikel bespreken we hoe hoog een deurbel of intercom moet hangen.

Op hoeveel centimeter van de grond hangt een deurbel?

De deurdrukker of beldrukker is het knopje dat de bezoeker indrukt wanneer hij/zij zichzelf wil aankondigen aan de bewoner(s) van een huis. Dit apparaatje staat in contact met de ontvanger die binnenshuis ligt. De ontvanger speelt vervolgens een melodietje of geeft een lichtsignaal.

Er bestaat geen standaard regel hoe hoog je een deurbel moet hangen. Toch is het wel handig om de deurdrukker ongeveer op 120 centimeter vanaf de grond te plaatsen. Het beste is tussen de 120 en 130 centimeter. Op deze manier kunnen zowel kinderen als volwassenen er goed bij.

Op welke hoogte hoort een intercom te hangen?

Voor slimme deurbellen en intercom deurbellen geldt dezelfde hoogte. Wanneer de deurdrukker ongeveer 120 tot 130 centimeter vanaf de grond hangt zit je altijd goed. Het verschil met een normale deurbel is dat een intercom deurbel of slimme deurbel over een ingebouwde camera beschikt. Het maakt dus zeker wel iets uit hoe hoog de camera hangt. Je wil immers dat gezichten goed te zien zijn en goed kunnen worden opgenomen. Een misverstand is echter dat de camera op ooghoogte zou moeten hangen. Een camera heeft meestal een vrij grote kijkhoek, waardoor het apparaat goed naar boven en beneden kan filmen. Het is dus niet erg wanneer de slimme deurbel of intercom ietsjes te laag hangt. Maak je niet teveel zorgen maar hang hem in ieder geval tussen de 110 en 130 centimeter vanaf de grond.

Camera neemt automatisch beelden op

Een slimme deurbel beschikt meestal over een bewegingsdetectiefunctie en over een infraroodcamera. De bewegingsdetectiefunctie zorgt ervoor dat de slimme deurbel automatisch beelden opneemt wanneer het apparaat denkt dat er een persoon richting de voordeur loopt. De infraroodcamera helpt hier ook bij, want door de warmte van een persoon kan het apparaat goed onderscheid maken tussen een mens en bijvoorbeeld rondvliegende bladeren.

De camera maakt hiervoor vaak ook gebruik van de kijkhoek. Dit is één van de redenen waarom je sowieso de richtlijn (110-130 cm) moet aanhouden. Negeer je dit advies dan bestaat er een kans dat de slimme deurbel telkens warme voorbijrijdende auto’s filmt in plaats van personen en dat wil je natuurlijk niet.

Waar vind ik een specialist in deurbellen en intercoms?

Ben je van plan een slimme deurbel, intercom deurbel of normale deurbel te bestellen? Het kopen van een deurbel bij een deurbel specialist heeft meerdere voordelen. Zo kan het handig zijn een expert te vragen voor advies. Onze deurbel experts van Deurbellen.shop weten alles van deurbellen, slimme deurbellen en intercom deurbellen. Liever even rustig rondkijken? Ga naar onze webwinkel en bekijk al onze deurbellen. Bijna alle apparaten hebben we zelf op voorraad zodat wij ze snel gratis bij je kunnen laten bezorgen!

Heeft dit je geholpen?