Mobiele airco’s met extra functies

Je kent vast wel het gevoel van de intense hitte in de warme lente- en zomermaanden. Je slaapt inmiddels al zonder deken, maar nog steeds loopt het zweet over je rug. De volgende dag wordt je wakker en door de slechte nachtrust is je hele dag al verpest. Zonde, want jij verdient een koele omgeving waarin je kunt slapen, maar ook productief kunt werken en relaxen. Omdat zomermaanden in Nederland en België steeds warmer zijn is het verstandig op zoek te gaan naar betaalbare oplossingen. Je wil geen duizenden euro’s besteden aan dure airco installaties, dus je kiest voor een mobiele airco.  

Omdat zomermaanden niet lang duren wil je ’s winters ook wat aan je mobiele airco hebben. Zo is je geld nog beter besteed. Gelukkig heeft een mobiele airco vaak meerdere functies. Wist je bijvoorbeeld dat sommige mobiele airco’s ook over een verwarmingsstand beschikken? Naast een verwarmingsfunctie kunnen sommige mobiele airco’s ook water uit de lucht halen, wat zorgt voor een perfect binnenklimaat.  

Een mobiele airco die je kamer verwarmt  

Misschien woon je op jezelf in een appartement, studentenkamer of studio. Je hebt behoefte aan verkoeling, maar ’s winters ga je dood van de kou. Beide keren wil je dus een apparaat dat je helpt deze periodes te overleven. Het mooie is dat mobiele airco’s bestaan die zowel je ruimte koelen als verwarmen. Neem bijvoorbeeld eens de Tristar AC-5562 Mobiele airconditioner. Deze krachtige mobiele airco koelt eenvoudig een ruimte van maar liefst 100 m³. Wil je een mobiele airco kopen, let dan ook op het energielabel. De Tristar 5562 heeft energielabel A, wat erg positief is. De mobiele airco is daarnaast voorzien van wieltjes aan de onderkant. Daardoor berg je het apparaat eenvoudig op, wanneer je hem niet meer nodig bent.

Een mobiele airco kan ook ventileren en de lucht droger maken  

Een droge lucht is een probleem waar veel mensen mee te maken hebben in huis. Je herkent het meestal aan een muf ruikende lucht. Naast het feit dat een te hoge luchtvochtigheid kan zorgen voor schimmelvorming kunnen mensen ook ademhalingsklachten krijgen door een te vochtige lucht. Het is dus belangrijk dat de luchtvochtigheid niet boven de 60% zal zijn. Een voordeel van droge lucht is dat deze bovendien makkelijker te koelen is dan vochtige lucht. Daarom hebben fabrikanten van mobiele airco’s ervoor gekozen dat airco’s de lucht ook zouden moeten kunnen drogen. Krijg je last van een te droge lucht, dan is het verstandig om je ramen en deuren een tijdje open te zetten. Op deze manier wordt het binnenklimaat weer geneutraliseerd. 

Welke mobiele airco kun je het beste kiezen? 

Inmiddels bestaan veel producten die je huis of ruimte kunnen koelen. Welke mobiele airco het beste is, dat bepaal jijzelf. Bekijk welke mobiele airco het beste bij jouw wensen past. Wil je een airco die alleen koelt of ook over andere functies beschikt? Wil je een airco die je met je smartphone kunt bedienen en ook het beste energielabel heeft? Allemaal vragen die jij jezelf zou moeten stellen. Bekijk dus goed de specificaties van een producten. Zijn mobiele airco’s voor jouw te duur? Bekijk dan ook eens aircoolers. Dit goedkopere alternatief kan net zo effectief voor jouw situatie zijn. Ook kun je natuurlijk een ventilator kopen! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze webwinkel en laat je informeren. 

Heeft dit je geholpen?