Krijgen we een warme zomer, hoe gaan we daarmee om?

Corona houdt ons land al lang in z’n greep. Toen de winter zijn intrede deed, wisten we dat dit een moeilijke en donkere periode zou worden. Mensen gingen binnen zitten en al snel werd duidelijk dat de besmettingen rondom het covid-19 virus razendsnel stegen. Wat men vermoedde, bleek waarheid. Binnen zitten is niet ideaal wanneer het gaat om het covid-19 virus. Het blijkt dat veel besmettingen binnen plaatsvinden. Ventilatie is ontzettend belangrijk in de strijd tegen het virus. Iedereen hoopt daarom ook dat de zomer snel zijn intrede doet. Hoe gaat onze Nederlandse zomer er eigenlijk uitzien? Krijgen we een warme zomer? En wat kunnen we als Nederlanders dan eigenlijk doen? In dit artikel neem ik je mee in een paar scenario’s voor komende zomer. Hoe ga je met dit scenario om? Welke voorbereidingen kun je nu al doen?

Scenario 1: de zomer laat lang op zich wachten

De eerste mogelijke situatie is dat de zomer lang op zich laat wachten. Als we geluk hebben, krijgen we pas in mei het zonnetje te zien. Mensen gaan voorzichtig allemaal weer naar buiten, en misschien dalen de besmettingen wel veel. Steeds meer Nederlanders zullen zich laten vaccineren tegen het coronavirus. De ziekenhuis opnames zouden wel eens flink kunnen gaan dalen. Dat kan weer leiden tot extra versoepelingen. Een terrasje pakken zal weer flink worden gedaan. Horecaondernemers proberen de misgelopen omzet van het afgelopen jaar weer een beetje goed te maken. Mensen geven weer geld uit voor allerlei aankopen. Zo kiezen mensen ervoor om een binnenlandse vakantie te boeken. Zelfs een luxe mobiele airco kopen zit er voor mensen weer in. Hopelijk laat de zomer zich toch wat eerder zien dan pas in de maand mei. Mensen verlangen immers weer naar een beetje hoop en licht.

Scenario 2: april zal ons een overvloed aan zon geven

April kan ons maken en breken. Het is vaak gebeurd dat April ons het mooiste weer van de wereld gaf. We konden al in een korte broek en t-shirt lopen en dat was fijn. Maar April kan ons ook breken. Hoevaak snakten we wel niet naar mooi weer. Een stralend zonnetje, niet te veel regen en een aangename temperatuur. In plaats daarvan kregen we bakken met water over ons heen. Soms zelfs zo lang dat we helemaal geen mooie zomer kregen. Maar stel dat we wel overpoeld worden met zon? En stel dat deze temperaturen ervoor zorgen dat het coronavirus ingedampt wordt? Dan wordt dit misschien wel de mooiste zomer voor veel mensen. Het is de laatste stap naar onze vrijheid.

Bereid je voor op de zomerse temperaturen deze slimme tips!

Vroeg of laat krijgen we te maken met zomerse temperaturen. Praktisch ieder jaar ontkomen we hier niet aan. We kunnen nog zoveel regen krijgen, de temperaturen stijgen simpelweg gewoon. Het is daarom verstandig een aantal slimme aankopen te doen. Soms is het slim om je nu al wegwijs te maken in de markt van seizoenartikelen zoals zomerse producten. Dus of scenario 1 of 2 nou werkelijkheid wordt, je kunt beter maar alvast aan de slag gaan. Om jou te helpen, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: zorg voor verkoeling in je huis met een ventilator

Investeer in goede ventilatie of airconditioning. Een professionele airco kan misschien wel duizend euro of meer kosten. Veel mensen hebben dit geld niet. Maar gelukkig bestaan er ook goedkopere oplossingen die voor iedereen betaalbaar zijn. Kijk eens rond voor een ventilator. Online kun je veel verschillende ventilatoren vinden. Zo zijn er plafondventilators, staande ventilatoren, vloerventilatoren en bijvoorbeeld torenventilatoren. Allemaal doen ze hetzelfde. Ze zorgen voor een koele bries in snikhete situaties. Eigenlijk maken ze het niet echt kouder in je kamer, maar voor je gevoel is dit wel zo. Je zweet wordt sneller verdampt, waardoor je weer meer zweet aanmaakt. Je lichaam koelt dus wel écht af, ondanks dat de kamer dezelfde temperatuur houdt. Een ventilator kopen hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Een paar tientjes heb je hier wel voor over.

Tip 2: los je problemen écht op en bestel een mobiele airco

Oké, een ventilator is echt de goedkoopste oplossing voor een snikhete zomerdag of avond. Met een ventilator kun je heerlijk in slaapvallen. Het nadeel is dat je meteen weer in de hitte zit, wanneer deze ventilator uitgaat. De lucht wordt immers niet echt gekoeld. Een veel betere en slimmere oplossing is een mobiele airco. Een mobiele airco is simpelweg een airco die mobiel is. Een beetje bijdehand zal je denken. Maar het komt erop neer dat je deze zogenaamde mobiele airco kunt verplaatsen. Er zitten wieltjes onder, waardoor je hem gemakkelijk overal heen kunt rijden. Dit doe je zonder al teveel moeite. Een mobiele airco is soms nog best zwaar. Daarom zijn de wieltjes eronder een mooie oplossing. Los van deze handigheid is de mobiele airco natuurlijk belangrijk om de lucht in een ruimte te koelen.

Airco-point.nl heeft het in huis!

Benieuwd naar welke producten Airco-point.nl verkoopt? We hebben een groot assortiment producten in onze webshop. Zo kun jij voorbereid de zomer in, en zit jij er lekker koeltjes bij! Klik hier en ga naar onze webshop.

Heeft dit je geholpen?