Kan ik medicijnen bewaren in een mini koelkast?

Als je medicijnen wilt bewaren in de zomer, heeft dat wel wat meer aandacht nodig. Bij een temperatuur onder de 25 graden is er niks aan de hand en hoef je jij medicijnen ook niet te koelen. Want de beste temperatuur om medicijnen te bewaren is bij huiskamertemperatuur. Het is belangrijk om je medicijnen uit het zonlicht te houden. Het beste kun je medicijnen leggen in een donkere kast. Zonlicht kan de werking van medicijnen namelijk laten minderen. Je bewaart je medicijnen op kamertemperatuur wanneer er geen informatie op het etiket staat. Lees ook altijd op wat voor temperatuur je medicijnen moet bewaren.

Veel mensen bewaren hun medicijnen in de badkamer, maar het nadeel hiervan is dat de badkamer niet altijd een donkere en koele plek is. Daarnaast is de warmte en luchtvochtigheid in de badkamer hoog. Dit kan een nadelig effect hebben op medicijnen. Ook wanneer jij je medicijnen in het badkamerkastje bewaart.

Kan ik medicijnen in de hitte bewaren?

Tegenwoordig worden zomers in Nederland en België steeds wat warmer. Er zijn steeds vaker hittegolven in Nederland en België. Door deze hete zomers moet je dus iets meer rekening houden met het bewaren van je medicijnen.

Het gevaar van het bewaren van medicijnen in de hitte is dat er medicijnen zijn die invloed hebben op de vochtregulatie. Hierbij moet je denken aan medicatie tegen hartproblemen of medicatie tegen een te hoge bloeddruk. Deze medicijnen zorgen ervoor dat er meer vocht wordt afgevoerd. Met hoge temperaturen kan dit zorgen voor uitdroging.

Je kunt medicijnen bewaren in de koelkast, maar het ligt er wel aan wat voor medicijnen. Sommige medicijnen moeten namelijk niet te koud worden bewaard. Daarnaast moet je medicijnen nooit bewaren in de vriezer, omdat dat te koud is voor de meeste medicijnen. Het bewaren van medicijnen in een te koude omgeving kan in sommige gevallen ook de werking van medicijnen verminderen. Kijk altijd de bijsluiter voor je juiste informatie.

Controleer de houdbaarheidsdatum

Check regelmatig de houdbaarheidsdatum van medicijnen. Wanneer je medicijnen over datum zijn, dan zijn ze aan vervanging toe. In de bijsluiter staat ook hoelang je de medicijnen nog kunt bewaren, nadat je ze geopend hebt. Wanneer je medicijnen niet meer houdbaar zijn, moet je deze medicijnen niet doorspoelen door het toilet of gootsteen. Dit is slecht voor het milieu en het heeft invloed op de kwaliteit van ons drinkwater.

Ik wil een koelkast kopen

Wil je een kleine koelkast kopen? Bijvoorbeeld om je medicijnen erin te bewaren? Of wil je een minibar, simpelweg om je eten en drinken erin te kunnen stoppen? Kijk dan op Mini-koelkasten.nl. Hier vind je mini koelkasten, kleine wijnkoelkasten en kleine vriezers van topkwaliteit. Heb je advies nodig van een koelkast expert? Bel dan naar (0)85 111 8866 of stuur ons een mail.

Heeft dit je geholpen?