Kan ik beter een mobiele airco of ventilator kopen?

Je zit middenin een bloedhete zomer en je wil direct verkoeling. Maar dan slaat de twijfel toe, want wat ga je bestellen? Ga je een mobiele airco of ventilator kopen? Beide apparaten doen in de basis hetzelfde. Ze zorgen ervoor dat jij verkoeling hebt om momenten dat het ertoe doet!

Waarom zou ik een ventilator bestellen?

Eén van de redenen om te kiezen voor een ventilator is natuurlijk de prijs. Je hebt al een mooie ventilator voor een paar tientjes. En daarnaast is een ventilator goed in het verplaatsen van lucht. Door de ventilatorbladen wordt dit mogelijk gemaakt. En trouwens, hoe groter deze bladen zijn, hoe meer lucht kan worden verplaatst. Wil je dus een krachtige en sterke ventilator? Kies dan eentje met een grote ventilatorkorf. Maar niet alleen de diameter van de korf is belangrijk. Ook het aantal Watt is hiervoor een goede pijler.

ventilator-kopen

Een ventilator gebruikt een vrij simpele techniek om jou verkoeling te geven. Dit is ook de reden waarom er zo weinig stroom wordt verbruikt. Een mobiele airco is een veel groter apparaat met veel meer techniek, waardoor dit apparaat veel stroom verbruikt.

Is een ventilator beter voor het milieu?

We kunnen met zekerheid zeggen dat een ventilator veel beter voor het milieu is dan wanneer je een mobiele airco aanschaft. Binnenin airco’s zit koudemiddel (koelvloeistof) en dat is zeer schadelijk voor het milieu. Je mag ook nooit zomaar een airco bij het grofvuil zetten. Lever hem altijd in bij een milieustraat. Een ventilator is dus een verstandige keuze die zowel voor de wereld als voor je portemonnee beter uitpakt.

Waarom zou ik een mobiele airco willen?

Je weet nu dat een ventilator in feite beter is voor het milieu. Maar het nadeel van een ventilator is dat de kamertemperatuur niet echt naar beneden gaat. Je koelt als persoon wel af en dat komt doordat zweetdruppels op je huid verdampen. Je lichaam koelt hierdoor af. Een mobiele airco brengt de kamertemperatuur wel naar beneden. De lucht is na het gebruik van de mobiele airco echt koeler dan voorheen. Door het interne koelsysteem wordt warme lucht onttrokken aan de omgeving en naar buiten weggeblazen. Wat overblijft is een heerlijke frisse kamer.

Mobiele-airco-kopen

Het kost niet veel moeite maar je moet een mobiele airco wel af en toe schoonmaken. Gebruik je de mobiele airco alleen in de zomermaanden? Dan is ons advies de mobiele airco één keer per jaar schoon te maken. Maak vooral het rooster, de filter en de slang goed schoon. Je mobiele airco gaat hierdoor veel langer mee. Daarnaast adem je schonere lucht omdat bacteriën en schimmels worden tegengegaan.

Een mobiele airco combineren met een ventilator

Het klinkt misschien een beetje gek, maar de combinatie airco én ventilator werkt fantastisch. Koop je beide apparaten dan kun je de ventilator achter of onder de mobiele airco plaatsen. De airco zorgt voor de koele lucht en de ventilator blaast deze op een krachtige manier de kamer door.

Waar vind ik een ventilator/airco expert?

Ben je benieuwd naar het aanbod ventilatoren en mobiele airco’s? Neem een kijkje in onze webwinkel en laat je door één van onze experts adviseren. Wij zitten iedere werkdag tussen 9 en 17 uur klaar voor jouw vragen en persoonlijk advies. En wil je uiteindelijk toch verder kijken dan doen wij niet moeilijk. Onze experts maken ook graag even een praatje met je!

Heeft dit je geholpen?