Is een wijnkoelkast hetzelfde als een wijnklimaatkast?

Je bent net naar de winkel geweest om voor jouw vrienden en familie wat flessen wijn te halen. Maar waar moet je deze nu bewaren? Heb je rode of witte wijn? Moet je het koelen of juist niet? Dit zijn vragen die jou kunnen helpen bij het maken van een goede keuze tussen een wijnkoelkast en een wijnklimaatkast. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een wijnkoelkast en een wijnklimaatkast. In dit artikel leggen we dat aan je uit!

Wat is het verschil tussen een wijnkoelkast en een wijnklimaatkast?

Om te beginnen, het is belangrijk te kijken naar wat voor soort wijn je hebt. Is het een rode wijn, dan hoeft deze niet in de koeling. Hiervoor heb je bijvoorbeeld de wijnklimaatkast. Maar wat doet deze klimaatkast? De wijnklimaatkast houdt jouw wijn op een bepaalde temperatuur. Dat hoeft niet alleen koelen te zijn. Een wijnklimaatkast kan jouw wijn ook iets warmer bewaren met behulp van een verwarminselement. De wijnkoelkast heeft als enige functie dat hij de wijn koud zal maken en houden. De wijnklimaat kast kan koelen en daarentegen ook verwarmen. Dit om bepaalde wijnen de perfecte smaak te geven. Witte wijn moet koel worden geserveerd om de smaken eruit te laten springen. Bepaalde rode wijnen kunnen het beste op warmere temperaturen worden gedronken. Op deze manier komen de smaken het beste tot hun recht.

Bij een wijnkoelkast is het niet zo dat jij je wijnvoorraad extra lang kan bewaren. Hier heb je toch een ander apparaat voor nodig. Deze ga ik zo nog uitleggen. Omdat de wijnkoelkast je wijn op een bepaald manier koelt is het niet zo dat je wijn heel lang mee kan gaan. Vaak is het zo dat de temperatuur de smaak voor een groot deel bepaald. Vandaar dat het slim is om jou wijnvoorraad voor een lange tijd in een wijnkoelkast te bewaren.

Waarom niet buiten de kast bewaren?

Ik zoek een kast waar ik mijn wijn kan opslaan, koelen en verwarmen. Dat laatste klinkt voor veel mensen gek. Dit komt omdat veel mensen hun rode wijn gewoon op huiskamertemperatuur bewaren. Het voordeel van een wijnklimaatkast is dat je deze exact op de juiste temperatuur kunt instellen, afhankelijk van welke wijn je wilt bewaren. Hierdoor kun jij je wijn voorraad opslaan zonder dat de kwaliteit van de wijn achteruitgaat.

Waar haal ik een wijnkoelkast of wijnklimaatkast

Ben je opzoek naar een wijnkoelkast of een wijnklimaatkast? Of heb je vragen over deze apparaten. Wij van Mini-koelkasten.nl zijn experts op het gebied van kleine wijnkoelkasten, wijnklimaatkasten en zelfs kleine koelkasten. Neem contact op met onze klantenservice. Onze mensen helpen je graag verder bij het maken van de beste keuze. En neem anders een kijkje in onze webwinkel.

Heeft dit je geholpen?