Hup Holland Hup laat de leeuw niet in z’n hempie staan

Wanneer Nederland meedoet is het ieder EK of WK een gekkenhuis in Nederland. Het hele land is dan weer in de Oranje stemming. Ook aankomend WK moet het weer een mooie tijd worden. Maar hoe ga jij dit WK beleven? Kijk je het op een plein in het centrum, kijk je het in een kroeg, kijk je het in een oranje schuur met je vrienden of ben je één van de enkele duizenden supporters in Qatar?

WK kijken met je vrienden

Wanneer je het WK gaat kijken kan een biertje vaak niet ontbreken. Wanneer je met je vrienden de Oranje wedstrijden kijkt in de woonkamer of waar dan ook, is het makkelijk om het drinken dichtbij te hebben. Je wilt immers geen minuut van de wedstrijd missen. Je kunt een mini koelkast makkelijk in je woonkamer of in je eigen oranje kroegje of mancave kwijt. Een kleine koelkast is er ook in het thema van Oranje. Zo kun jij je oranje kamer prachtig én functioneel versieren!

Bekijk hier de Nederlands Elftal koelkast

Waarom moet je niet naar Qatar gaan?

Voor het WK moesten er 7 nieuwe stadions worden gebouwd. Deze stadions zijn gebouwd door arbeidsmigranten. Deze arbeidsmigranten werden door mensenrechtenorganisaties gezien als moderne slaven. Ze kregen geen pauze kregen, geen vakantie, soms ook geen salaris en er werd gewerkt in de brandende zon. Deze omstandigheden waren zo slecht dat er naar alle waarschijnlijkheid meer dan 6500 doden zijn gevallen. Hiernaast staat het land ook bekend dat het nogal ver van de westerse morele waarden afstaat. Met betrekking tot feminisme, homorechten en racisme. Veel bewoners in Qatar zeggen dat dit niet gebaseerd is op feiten en dat je naar Qatar moet komen om het met eigen ogen te zien.

WK kijken in Qatar

Stel dat je het WK dus wel met je eigen ogen wilt zien. Dan kun je natuurlijk zelf de wedstrijden bezoeken. Per groepswedstrijd mogen er zo’n 3000 Oranjefans de wedstrijd bezoeken en het Nederlands Elftal steunen. Qatar ligt natuurlijk ver van Nederland af en de kosten zullen ook erg hoog zijn om in Qatar te verblijven. Qatar telt zo’n 2,5 miljoen inwoners en is even groot als de Nederlandse provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland bij elkaar.

De stadions en het vliegveld zijn met het openbaar vervoer te bereiken. En het openbaar vervoer is ook nog eens gratis voor diegenen die op de wedstrijddag een wedstrijdticket kunnen aantonen.
In Qatar is er geen alcohol toegestaan. Maar omdat Qatar een gastvrij land is mag er wel alcohol worden gedronken in zogenaamde fanzones en bij veel restaurants en hotels. Daarbuiten is er in Qatar geen alcohol toegestaan. Naast dat Qatar een gastvrij land is, wordt er wel verwacht dat de bezoekers de lokale cultuur respecteren. Zoals het bedekken van schouders en knieën in overheidsgebouwen en op religieuze plaatsen.

In Nederland is het tijdens het WK waarschijnlijk erg koud omdat het WK in de wintermaanden november en december wordt gespeeld. Maar daarentegen kun je in Qatar gewoon de wedstrijden in een T-shirt kijken. De verwachte temperatuur in december en november is daar namelijk tussen de 18 en 24 graden Celsius.

Heeft dit je geholpen?