Hoe werkt een wijnkoelkast en wat kan ik ermee?

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker in huiskamers en keukens. Wijnkoelkasten stijgen sterk in populariteit. Wat kun je nou eigenlijk met een wijnkoelkast en hoe werkt dit apparaat? In dit artikel leggen we dit haarfijn aan je uit. Lees dus snel verder.

Wat is een wijnkoelkast?

Een wijnkoelkast is bedoeld om wijn op temperatuur te houden. Je kan zelf kiezen welke wijn je erin stopt. Witte wijn of rode wijn. Witte wijn wordt vaker koel gedronken dan rode wijn. Rode wijn wordt vaak wat warmer bewaard. Een wijnkoelkast kan gebruikt worden voor beide soorten wijn. Je kan de koelkast instellen tussen de 4 graden en de 18 graden. Ook heeft de koelkast bepaald glas om schadelijke ov-straling tegen te houden. UV-straling beïnvloedt soms de kwaliteit van een wijn. Ook heeft de koelkast speciale planken die gemaakt zijn om wijnflessen op te leggen. Kortom, dit is de perfecte koelkast voor de echte wijnliefhebber!

Wat zijn de voordelen van een wijnkoelkast?

Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk te weten wat de voordelen zijn van een wijnkoelkast. Hieronder hebben we verschillende voordelen voor jou op een rij gezet.

Je hebt optimale luchtvochtigheid bij een wijnkoelkast

De luchtvochtigheid in een wijnkoelkast is heel belangrijk. Dit is heel belangrijk voor de kurk van de wijnflessen. De kurk van de wijnflessen moet constant een beetje vochtig zijn want anders sluit hij niet optimaal.

Je hebt in een wijnkoelkast een donkere ruimte

Je hebt een goede donkere ruimte nodig bij je wijn. Als je wijn te veel licht krijgt dan versnelt het verouderingsproces en dat wil je niet. Daarom is het erg belangrijk dat jouw wijn in een donkere ruimte staat. Ook zijn wijnkoelkasten altijd voorzien van een glazen deur. Daar zit bijna altijd een uv-filter in dat voorkomt dat er uv-straling op de wijnflessen komt.

Wijnkoelkasten zijn trillingvrij

In tegenstelling tot anders koelkasten is een wijnkoelkast trillingvrij. Dit is erg belangrijk omdat trillingen het proces van de wijn verstoren. Ook kunnen door trillingen kleine breuken ontstaan in het glas en dat wil je voorkomen.

Een frisse ventilatie

Frisse lucht in de omgeving van je wijn is erg belangrijk. Wijn ademt als het ware door de kurk heen. Je wilt dus niet dat je wijn in dezelfde ruimte staat met andere producten. Daarom hebben wijnkoelkasten een goed ventilatiesysteem en is de koelkast goed afgesloten.

Hoeveel wijn ga je bewaren en voor hoelang?

Wat voor soort wijnkoelkast je gaat halen hangt natuurlijk helemaal af van hoeveel wijn je gaat bewaren. Ook maakt het uit voor hoelang jij je wijn wilt bewaren. Je hebt kleine wijnkoelkasten waar niet veel wijn in past, maar ook wijnkoelkasten waar veel wijnflessen in passen. Als wijnflessen voor een langere tijd bewaart moeten worden, dan kun je beter een wijnkoelkast halen waarbij de flessen horizontaal bewaard worden. Als het flessen zijn met andere doppen dan van kurk dan maakt het niet uit of de flessen horizontaal geplaatst worden of niet.

Waar koop ik een wijnkoelkast?

Ben je opzoek naar een wijnkoelkast? Bij Mini-koelkasten.nl hebben wij ruim assortiment kleine wijnkoelkasten. We hebben wijnkoelkasten in verschillende en soorten en maten. Neem eens een kijkje in onze webwinkel voor het beste aanbod wijnkoelkasten, mini koelkasten, en andere kleine koelkasten. Heb je vragen of wil je gratis advies van één van onze koelkast experts? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Heeft dit je geholpen?