Hoe werkt een luchtbevochtiger en wat kan ik ermee?

Misschien ben je deze apparaten wel eens tegengekomen. Ze lijken meestal op mobiele airco’s, maar ze doen echt wat anders. We hebben het dan over luchtbevochtigers. Wat is een luchtbevochtiger eigenlijk en wat kan je ermee? In dit artikel leggen we dat haarfijn aan je uit. Lees dus snel verder!

Wat is het nut van een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger is een apparaat waardoor je een goede luchtvochtigheid krijgt in huis. Zo heb je geen droge lucht in huis. Als je droge lucht in huis hebt dan kun je last krijgen van droge ogen en een droge huid. Dat wil je natuurlijk niet. Als de luchtvochtigheid in je woning tussen de 40 en 60 procent is dan is dat perfect. Als je de verwarming aanzet dan kan het zo zijn dat de luchtvochtigheid daalt. Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat het vochtigheidspercentage op pijl blijft.

Hoe gebruik je een luchtbevochtiger?

De beste manier om een luchtbevochtiger te gebruiken is door hem centraal in je kamer te plaatsen. Probeer het apparaat dus een beetje in het midden van de kamer te plaatsen. Op deze manier wordt de lucht goed overal goed verspreid.

Daarnaast is het handig dat je de luchtbevochtiger op zijn hardste stand aanzet wanneer er niemand thuis is. In die tijd verdampt de luchtbevochtiger veel vocht en als je dan thuiskomt dan kan je hem op een lage en stille stand zetten.

Zorg ervoor dat er altijd genoeg water in de luchtbevochtiger zit. Hoe meer water erin zit, hoe meer vocht er wordt verdampt. Check ook altijd even voordat je naar bed gaat hoeveel water er nog in de tank zit. Op deze manier kan de luchtbevochtiger ook in de nacht goed z’n werk doen.

Je moet regelmatig de filters van de luchtbevochtiger vervangen. In bijna alle luchtbevochtigers zitten filters. Deze filters zijn er om het water te filteren of om het water te verdampen. Als een filter te lang gebruik wordt dan houdt het filter op een gegeven moment de vervuilingen die in het water zitten niet meer tegen.

Welke luchtbevochtiger is aan te raden?

In de warme zomermaanden is de luchtvochtigheid in huis het laagst. Op zulke momenten is een luchtbevochtiger het meest nodig. In de herfst- en wintermaanden is de luchtvochtigheid het hoogst. Je zou de luchtbevochtiger dan eigenlijk niet meer nodig hebben.

Een ontzettend handig apparaat is de Tristar KA-5266 keramische kachel en luchtbevochtiger in één! Dit apparaat kun je het hele jaar door gebruiken. In de zomer gebruik je hem als luchtbevochtiger en in de winter als kachel. Steeds meer mensen kiezen ervoor hun huis met een elektrische kachel bij te verwarmen. Vooral huishoudens met zonnepanelen doen hier hun voordeel mee. Door een overschot aan energie is dit een enorm goedkope oplossing. Ben je niet constant in het hele huis aanwezig? Een kleine elektrische kachel is dan zeker ideaal. Zit je even in je werkkamer, dan zet je simpelweg de elektrische kachel daar neer. Zo verbruik je nooit te veel gas of stroom.

Waar koop ik een luchtbevochtiger?

Ben je opzoek naar een luchtbevochtiger? Wij van Airco-point.nl zijn experts op het gebied van klimaatbeheersing. Naast luchtbevochtigers hebben wij ook mobiele airco’s, ventilators, plafondventilators, aircoolers en zelfs elektrische kachels in de aanbieding. Neem eens een kijkje of laat je adviseren door één van onze klimaatbeheersing experts. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 085-1118866.

Heeft dit je geholpen?