Hoe werkt een draadloze deurbel met kinetische energie?

Mis jij vaak pakketjes of vrienden die bij je aanbellen, simpelweg omdat je de deurbel niet hoorde afgaan? Een draadloze deurbel met kinetische energie is een goede oplossing voor dit probleem. Het voordeel van een kinetische deurbel is dat deze werkt zonder behulp van batterijen. In dit artikel leggen we uit hoe een kinetische deurbel werkt en wat het voordeel ervan is.

Wat is een kinetische deurbel?

Een draadloze deurbel met kinetische energie werkt zonder behulp van batterijen. Daarnaast heeft deze deurbel geen wifi-signaal nodig omdat het werkt met een 433Mhz radiofrequentie, net zoals andere draadloze deurbellen. Maar hoe werkt zo’n kinetische deurbel nou precies? Eigenlijk bestaat een kinetische deurbelset uit een beldrukker en een ontvanger. Deze staan dus met elkaar in contact doormiddel van de 433 MHz radiofrequentie. De beldrukker van de kinetische deurbel werkt zonder batterijen. Iedere keer wanneer een bezoeker deze knop indrukt ontstaat een beetje mechanische energie. De beldrukker is in staat deze energie telkens op te slaan, waardoor er altijd voldoende energie aanwezig is om een signaaltje door te sturen naar de draagbare ontvanger of gong. De ontvanger van de kinetische deurbel kun je hierna overal in huis neerleggen, waar je ook maar bent.

Het voordeel van een kinetische deurbel

Handig zo’n kinetische deurbel. Het voorkomt dat je eens in de zoveel tijd de beldrukker van de muur moet afhalen, om vervolgens er een nieuw batterijtje in te stoppen. Bij normale draadloze deurbellen moet dit wel, afhankelijk van hoe vaak de deurbel wordt gebruikt. Het is onhandig steeds maar weer de beldrukker van de muur af te moeten halen. Het kost onnodig veel tijd en het zorgt voor irritatie bij mensen. Een kinetische deurbel is daarnaast een verantwoorde keuze. Zo bestaan er kinetische deurbellen die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Bovendien hoef je nooit meer batterijen te kopen voor de drukker.

De beste kinetische deurbellen op een rij

Ben je op zoek naar een kinetische deurbel, dan kom je al snel verschillende modellen tegen. Maar welke kinetische deurbel is het beste? We hebben speciaal voor jou de beste 3 kinetische deurbellen op een rijtje gezet!

1. Avidsen 102498 draadloze en kinetische deurbel bamboe

De Avidsen 102498 is volgens ons de beste kinetische deurbel van dit moment. Deze deurbel staat op nummer één om een aantal redenen. Net zoals bij alle andere kinetische deurbellen werkt de deurbelknop met behulp van kinetische energie. Deze deurbelknop is gemaakt van 100% gerecycled plastic, waardoor jij ook nog eens je steentje bijdraagt aan een betere wereld. Wordt de deurbelknop ingedrukt door een bezoeker, dan zal het apparaat een draadloos signaal doorsturen naar de bamboe ontvanger. De ontvanger van de Avidsen 102498 is ook gemaakt van gerecycled plastic en van bamboe. Dit geeft allereerst een prachtig design, maar is ook nog eens erg duurzaam. Bamboe is een zeer geschikte materiaalsoort voor producten en apparaten. Het heeft een zeer lange levensduur en is erg sterk. Bovendien groeit bamboe erg snel in de natuur. De ontvanger wordt gevoed door netstroom, oftewel het stopcontact.

De hele deurbelset heeft een draadloos bereik van 150 meter, wanneer er geen obstakels in de weg zijn. Dit is meer dan voldoende voor een Nederlands of Belgisch huishouden. Daarnaast is de deurbeldrukker weersbestendig. Je kunt kiezen uit 32 verschillende beltonen en het volume is volledig naar wens in te stellen. Door het maximale geluidsniveau van 88 decibel is de deurbel overal in huis eenvoudig te horen.

Het voordeel van deze Avidsen 102498 is dat je hem ook nog kunt uitbreiden met één of meerdere draadloze ontvangers. Plaats bijvoorbeeld een ontvanger in de gang, in je woonkamer, op de overloop en op zolder. Zo mis jij nooit meer een pakketbezorger of die ene goede vriend of vriendin die toevallig bij je langs wipt.

2. Thomson 513133 draadloze deurbel met kinetische knop

Op nummer twee in deze lijst staat de Thomson 513133. Deze batterij loze deurbel werkt met behulp van de beldrukker en de plug-in ontvanger. Het merk Thomson is een betrouwbaar merk in de wereld van deurbellen. De beldrukker werkt dus zonder batterijen en de ontvanger steek je simpelweg in het stopcontact. De deurbelset heeft een bereik van 150 meter, gemeten zonder obstakels. Prima voor een gemiddeld of groot huis. De draadloze verbinding gaat via een 433Mhz radiofrequentie.

Het voordeel van deze draadloze deurbel is dat het een lichtflits functie heeft. Hierdoor hoor je niet alleen dat de deurbel gaat, maar zie je het ook aan de flits die verschijnt. Handig voor ouderen en slechthorenden, maar ook wanneer je een baby hebt die moet doorslapen. Je zet heel eenvoudig het geluid van de deurbel uit en zet de flitslicht functie aan. Het enige nadeel van deze draadloos de deurbel is dat hij niet uitbreidbaar is met meerdere ontvangers. Deze Thomson kinetische deurbel is ook nog verkrijgbaar met een ontvanger die werkt op batterijen.

3. Avidsen 102438 draadloze en kinetische deurbel

Op de derde plaats in dit rijtje staat de Avidsen 102438 draadloze en kinetische deurbel. Deze set bestaat ook weer uit een beldrukker en een plug in ontvanger. Je hebt de keuze uit 9 belmelodieën en kunt verschillende volumeniveaus instellen. Steek de ontvanger in het stopcontact, maximaal 100 meter vanaf de beldrukker. De deurbel is wit gekleurd en past goed in vele woonstijlen. Net zoals bij de andere deurbellen is de beldrukker waterdicht en beschikt het over een verwisselbaar naamplaatje. Helaas is deze draadloze deurbel niet uitbreidbaar met extra ontvangers.

Het hele assortiment kinetische deurbellen bekijken?

Ben je opzoek naar een kinetische deurbel voor thuis of op kantoor? Bekijk het hele assortiment kinetische deurbellen op www.deurbellen.shop. Naast kinetische deurbellen hebben wij ook een groot assortiment normale deurbellen, intercom deurbellen en slimme videodeurbellen op voorraad. Kom je er even niet helemaal uit en heb je vragen over deurbellen? Neem dan contact op met één van onze deurbelexperts. Wij zijn iedere werkdag te bereiken tussen 9.00 en 17.00 uur. We zijn bereikbaar via telefoon, de chat of per mail. Trek dus gerust aan de bel!

Heeft dit je geholpen?