Hoe werkt een deurbelversterker en kan ik mijn deurbel uitbreiden?

Heb jij thuis een deurbel hangen en denk je erover na om deze misschien uit te breiden met extra ontvangers? Misschien heb je maar één ontvanger of gong hangen en mis jij regelmatig een pakketbezorger. Dat kan knap vervelend zijn. Ook wanneer jouw beste vriend of vriendin even spontaan wilde langskomen deed jij de deur niet open. Je zat namelijk lekker in de tuin te genieten van een stralend zonnetje en hoorde de deurbel simpelweg niet. In zulke gevallen wil je dat je overal een extra ontvanger kunt neerleggen. Of je nou op zolder, in de kelder of in je tuinhuisje bezig bent.

Bestaat er zoiets als een versterker voor een deurbel?

We vallen maar meteen met de deur in huis. Een deurbelversterker bestaat en ze kosten vaak ook niet eens erg veel geld. Maar hoe werkt een deurbelversterker? Eigenlijk is een deurbelversterker een apparaat dat luistert wanneer de deurbel gaat. Je hangt deze versterker op naast de geluidsbron, oftewel de bel zelf. Wanneer de bel gaat reageert de versterker hierop. De versterker stuurt op zijn beurt een signaaltje naar de extra ontvangers die je in of rondom huis hebt geplaatst.

Werkt ook voor een ouderwetse bedrade deurbel

Heb jij nog zo’n ouderwetse bedrade deurbel hangen bij je voordeur? Misschien zit jij er helemaal niet op te wachten deze te moeten vervangen voor een moderne draadloze versie. Een deurbelversterker werkt ook gewoon met een klassieke deurbel. Door het zelflerende systeem werkt het apparaatje moeiteloos samen met het ding-dong of tringeling geluid.

Werkt ook op het geluid van een huistelefoon

Naast dat deze versterker reageert op een deurbelgeluid vangt het ook geluid op van een rinkelende telefoon. Je kunt dus ook je telefoon versterken en dus overal in huis horen dat de huistelefoon afgaat. De versterker stuurt namelijk een signaal naar de ontvangers in je huis die vervolgens afgaan wanneer je huistelefoon gaat.

Wat heb ik nodig voor een deurbelversterker?

Allereerst heb je de draadloze zender/versterker zelf nodig. Een goedwerkende deurbelversterker is de M-E BELL-215 draadloze zender. Deze kost slechts 34,99 wanneer je alleen de versterker aanschaft. Wil je meteen de draadloze ontvanger erbij die goed samenwerkt met de versterker? Dan is de M-E FG16 iets voor jou.

De M-E FG12 is bijna hetzelfde als de M-E FG16. Het voordeel van de FG12 is dat deze beschikt over een doorsteekstekker. Door deze functie gaat je stopcontact niet verloren, en kun jij deze nog steeds gebruiken voor bijvoorbeeld het opladen van je mobiele telefoon of laptop.

De M-E FG12, die bestaat uit een ontvanger met een stekkerdoos (links) en de versterker (rechts)

Je vindt de M-E FG12 in onze webwinkel. Wil je deze versterker voor je deurbel kopen? Kijk dan in onze webwinkel en bekijk rustig de eigenschappen en specificaties van de deurbelversterker. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met één van onze deurbelexperts. Zij helpen je graag bij het maken van een keuze en geven je graag persoonlijk advies.

Heeft dit je geholpen?