Hoe maak ik mijn mini koelkast schoon?

Schoonmaken is vaak geen hobby van mensen. Zeker wanneer je af en toe iets vergeet schoon te maken. Voor schoonmaken geldt dat hoe vaker je iets bijhoudt, hoe makkelijker het uiteindelijk is. Ga zelf maar na. Datzelfde geldt voor een mini koelkast. Bij mini koelkasten is het zelfs nog iets belangrijker dan bij andere apparatuur, omdat je hier etenswaren in hebt staan. Je wil niet ziek worden door schimmels of bacteriën die zich ophopen in je mini koelkast.

Maak je koelkast schoon voordat je boodschappen doet. Een tip is om je mini koelkast te poetsen voordat je er nieuwe boodschappen instopt. Op zulke momenten is het schoonmaken het makkelijkst. De koelkast is op dat moment het minst vol. Gooi oude producten weg, want deze kunnen na enige tijd nare geurtjes veroorzaken. Zorg er gewoon voor dat je alle producten van tevoren uit de kleine koelkast haalt. Maak jij de koelkast schoon tijdens de koude winterdagen? Dan kun je heel eenvoudig de inhoud even buiten neerleggen. Is het zomer? Leg de producten dan neer in een koelbox of zorg er gewoon voor dat je in een rap tempo de ijskast schoonmaakt.

Veel koelkasten hebben het probleem dat er ijsvorming ontstaat. Heb jij je koelkast leeggehaald? Doe dan de stekker uit het stopcontact of zet met een knop je koelkast uit. Hierna zal je even geduld moeten hebben. De koelkast moet gaan ontdooien. Leg onderin de koelkast een handdoek neer, zodat het vocht in de handdoek trekt. Is de koelkast ontdooit? Dan is het tijd om een sopje klaar te maken. Voor een sopje kun je gebruik maken van normale schoonmaakmiddelen zoals een allesreiniger of een zeepje. Meng dit met lauw of warm water. Maak nooit gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en gebruik ook niet een schuursponsje.

Vervang je oude koelkast op tijd

Heb jij nog een oude koelkast staan, maar wil je liever een nieuwe mini koelkast kopen? Ondanks dat de aanschaf van een nieuwe koelkast soms duur kan zijn, is het soms toch een verstandige keuze. Oude koelkast verbruiken over het algemeen meer stroom dan nieuwe modellen. Check daarom altijd het energielabel van koelkasten. Webwinkels zijn verplicht deze te laten zien aan consumenten. Op dit energielabel staat onder andere hoeveel kWh per jaar een apparaat verbruikt. Zeker in een tijd waar de energieprijzen door het plafond heen schieten kan de aanschaf van een nieuwe koelkast jou op termijn veel geld besparen.

Heeft dit je geholpen?