Hoe installeer je een deurbel?

Het is iets wat je niet vaak moet doen. Een deurbel installeren. Maar hoe doe je dit eigenlijk. Ik laat je zien welke deurbellen er zijn en hoe je deze moet installeren. Dus lees verder voor meer informatie! 

Hoe installeer je een deurbel die bedraad is? 

Hoe installeer ik nou een nieuwe deurbel die bedraad moet worden aangesloten. Het gaat er hier dus om dat alles compleet nieuw geïnstalleerd moet worden. 

 1. Allereerst heb je een beltransformator nodig. Deze zit vaak in de meterkast. Als de transformator hier niet zit, dan heb je hem waarschijnlijk nog niet. Je zal deze dus tegelijkertijd met je nieuwe deurbel moeten aanschaffen. 
 1. Bevestig de beltransformator in de meterkast of aan de muur. Doe dit vlak bij een stopcontact. De deurbel heeft namelijk zwakstroom nodig. De transformator zet sterk stroom om in zwakstroom. 
 1. Vervolgens kun je de stappen doornemen die hieronder uitgewerkt zijn. 

Een deurbel die bedraad is installeer je op de volgende manier. Dit geldt alleen wanneer jij al bedrading hebt hangen bij de voordeur. Vervang jij je oude bedrade deurbel voor een nieuwe? In dat geval kun jij gewoon je oude bedrading opnieuw gebruiken. 

 1. Allereerst maak je de achterkant van de deurbel met schroeven vast op het kozijn. 
 1. Waarschijnlijk heb je hiervoor ook een deurbel gehad die bedraad was. Dan zit er waarschijnlijk al een gat in het kozijn waar de bedrading doorheen ging. Is dit nog niet zo dan zul je eerst het gat moeten creëren. 
 1. Als de opening er uiteindelijk is doe je de beldraad door de opening heen. 
 1. Vaak is het beldraad nog geïsoleerd en zal je dit moeten verwijderen. Dit heet strippen. Strip het draad tot ongeveer 5 centimeter. Dit doe je voordat je de beldraad in de beldrukker bevestigd. 
 1. Als stap 4 gelukt is bevestig je de bedraad, zodat deze goed vast zit. 

Vervolgens kom je bij de volgende stap en dat is het bevestigen van de beldrukker. 

 1. Je hebt zojuist de achterkant van de beldrukker bevestigt. Nu moet je de beldrukker bevestigen op de achterkant. 
 1. Vervolgens is je bel goed geïnstalleerd en kan je de bel uitproberen. 

Hoe sluit ik een draadloze deurbel aan? 

Een draadloze deurbel is gemakkelijk aan te sluiten. Zeker wanneer we het vergelijken met een bedrade deurbel. De stappen zijn hieronder uitgewerkt. 

 1. De achterkant van een beldrukker kan je gemakkelijk bevestigen met bijvoorbeeld tape of met een paar schroefjes. Dit bevestigingsmateriaal is eigenlijk vrijwel altijd standaard meegeleverd wanneer je een deurbel koopt. 
 1. Vervolgens heb je ontvangers die draadloos in contact staan met je beldrukker. Hierbij is nog keuze tussen ontvangers die op batterijen werken en op netstroom (het stopcontact). Ontvangers op batterijen hebben als voordeel dat ze draagbaar zijn. 

Wat voor deurbel moet ik kopen? 

Hoe weet ik nou welke deurbel ik moet kopen? Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Dit zijn de factoren die afhankelijk zijn van jouw persoonlijke wensen en eisen. 

 1. Wil je contact met je bezoeker? 
 1. Wil je ze zien of met ze kunnen praten? 
 1. Waar sluit je de deurbel aan? 
 1. Hoe ga je hem installeren? 

Wil je contact met je bezoeker? Dan gaan er veel mensen voor een intercom deurbel of slimme deurbel met camera. Vaak is het bij een intercom dat er een vast kastje in je woonkamer staat. Via daar kan je de bezoeker zien en kan je vervolgens ook met diegene praten. Tegenwoordig zijn er ook deurbellen die dit hebben. Het kan ook met een app via de telefoon. Zodoende kan je ook contact hebben met bezoekers wanneer je ven niet thuis bent. 

Je wil natuurlijk wel je bel horen wanneer er een bezoeker voor de deur staat. Via de telefoon is dit makkelijker. Je krijgt een melding wanneer er iemand op de beldrukker drukt. Dus ook wanneer je niet thuis bent weet je of je een bezoeker hebt. Via een intercom is dit moeilijker. Je zal thuis moeten zijn wil je contact hebben met je bezoeker. 

Mag ik zomaar een slimme camera deurbel plaatsen? 

Installeer je een bedrade deurbel dan mag je zelf weten hoe je dat doet. Hang jij een slimme deurbel met camera op? Houdt dan rekening met de volgende regels. Je mag helaas niet zomaar videodeurbel plaatsen. Hier zitten een paar voorwaarden aan. Houdt je niet rekening met deze regels dan kunnen je buren gaan klagen. Nog erger is dat je zelfs boetes kan krijgen! Dus let goed op. 

Je slimme camera deurbel mag niet zomaar de openbare weg filmen. Op deze manier maak je inbreuk op iemand anders zijn privacy. Het kan zelfs zo zijn dat je de huiskamer van de overburen filmt. Vandaar dat buren ook een klachten kunnen indienen. Vaak kun je het beste bij mensen aangeven dat je een deurbel hebt met een camera. Door sommigen wordt zelfs gezegd dat pakketbezorgers zich ervan bewust moeten zijn dat ze gefilmd worden. Dit doen mensen tegenwoordig doormiddel van een sticker. Dit is een sticker die aangeeft dat er gefilmd wordt rondom je huis. Bij sommige deurbel merken worden standaard stickers meegeleverd. 

Wil je voorkomen dat je de openbare weg filmt? Er zijn een aantal mogelijkheden zodat je de openbare weg niet filmt. Zo worden er bij sommige deurbellen een bevestigingsplaatje geleverd, waardoor de camera in een bepaalde hoek staat. Zodoende filmt je deurbel alleen je tuinpad in plaats van de stoep of weg. Je kunt natuurlijk ook zelf creatief zijn en een houten plaatje op maat zagen zodat de deurbel hierop bevestigd kan worden. 

Daarnaast heb je deurbellen die bepaalde software ondersteunen die bewegingssensoren hebben. Dit zijn sensoren voor wanneer er iemand langsloopt. Via de app van de slimme deurbel is zelfs in te stellen dat bepaalde gebieden in het beeld worden genegeerd. Zo filmt de deurbel alleen wanneer iemand je tuinpad oploopt. Zo wordt niet elke keer opgenomen wanneer er iemand voor huis langs zal lopen. 

Advies nodig?

Dit zijn verschillende redenen om wel of niet voor een bepaald type deurbel te gaan. Ga jij een intercom deurbel, bedrade deurbel of draadloze deurbel kopen? Neem eens een kijkje in onze webwinkel. Heb je vragen of advies nodig van een échte deurbel expert? Neem gerust contact met onze klantenservice. Iedere dag zijn we bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Heeft dit je geholpen?