Hoe ga je met opvliegers om? Bekijk deze tips!

Lekker een wijntje drinken met je vriendinnen, en ja hoor. Je hebt weer eentje. Je begint heftig te zweten en je hoofd en nek worden knalrood. Veel vrouwen hebben last van opvliegers. Opvliegers zijn niet schadelijk voor je gezondheid, maar helaas zijn ze wel erg vervelend. In dit artikel leggen we uit waarom je opvliegers hebt en wat je er tegen kunt doen. Lees dus even verder.

Waarom krijgen vrouwen opvliegers?

Alleen vrouwen hebben last van opvliegers en dat komt omdat vrouwen in de overgang komen. Wanneer je ongeveer 40 tot 60 jaar bent krijg je hier meestal mee te maken. In de overgang veranderd je lichaam een beetje. Je lichaam maakt minder van bepaalde hormonen aan wat invloed heeft op een deel van je brein. Het hormoon oestrogeen wordt minder geproduceerd waardoor een deel van de hersenen in de war is. Dit deel van je brein regelt je lichaamstemperatuur en wanneer minder oestrogeen aanwezig is, denkt het lichaam dat je te warm bent. Hierdoor begin je te transpireren en begint je hart sneller te kloppen.

Zijn opvliegers schadelijk voor je gezondheid?

Nee, opvliegers zijn zeker niet schadelijk voor je gezondheid. Veel vrouwen hebben last van opvliegers en zij hoeven zich hierover geen zorgen te maken. Het is een volledig natuurlijk proces. Maar het is natuurlijk wel erg vervelend wanneer je vaak opvliegers krijgt. Opvliegers komen namelijk op de meest onvoorspelbare en vervelende momenten. Je wil weten wat je er aan kunt doen!

Hoe ga je met opvliegers om?

Meestal krijgen vrouwen opvliegers tussen hun veertigste en zestigste levensjaar. Het komt ook voor dat het eerder begint en later eindigt. En soms gaan opvliegers nooit weg. Dus een belangrijke vraag is hoe je ermee om kunt gaan.

Op het internet staan vele tips en tricks die je kunt doen op het moment dat je een opvlieger krijgt. Het is natuurlijk verstandig een beetje op je gezondheid te letten. Eet gezond, vermijdt stress, stop met roken en probeer van heftige emoties weg te blijven. Ook bepaalde hormoonpillen kunnen helpen om hormoonlevels op peil te houden, waardoor je minder of zelfs helemaal geen opvliegers meer hebt.

Overal verkoeling, waar je ook bent

Maar daar heb je niets aan wanneer het zweet al op je voorhoofd staat. Dan ben je haastig opzoek naar een beetje verkoeling. Op koude winterdagen kun je dan simpel een raam openzetten of eventjes in de buitenlucht gaan staan. Maar in de zomer zal dat niet veel helpen. Je hebt dan behoefte aan een koele bries van een ventilator of airco. Gelukkig zijn de meeste ventilators niet duur en kun je ze overal bestellen.

Maar niet altijd ben jij in de buurt van een stopcontact. Dus een ventilator gaat je niet redden wanneer je onderweg bent of bijvoorbeeld zonder stroom op de camping staat in Zuid-Frankrijk. De perfecte oplossing is dan een oplaadbare ventilator die je overal mee naartoe kunt nemen. Een oplaadbare ventilator heeft als voordeel dat er een interne accu inzit. Hierdoor kun je de ventilator opladen en gebruiken wanneer jij dat wil. Wil jij een ventilator kopen of ben je benieuwd naar het complete assortiment ventilatoren? Neem een kijkje in de webwinkel en laat je adviseren door een expert.

Heeft dit je geholpen?