Het merk Ezviz onder de loep

Misschien klinkt het merk Ezviz jou niet bekend in de oren. Dat is niet zo gek, want de meeste mensen kennen maar een paar bekende deurbelmerken zoals Ring, Eufy en Arlo. Maar in de wereld van slimme deurbellen zijn er ook een hoop merken die net zo goed of zelfs beter werken dan de grote spelers in de markt. Ezviz is een van deze merken. In dit artikel leggen we uit wie Ezviz is en waarom dit merk steeds populairder wordt in Nederland en België.

Wie is Ezviz?

Ezviz is van oorsprong een Chinees bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van slimme apparaten voor in huis. Het bedrijf focust zich voornamelijk op de productie van deurbellen met camera’s, beveiligingscamera’s voor thuis en intercom deurbellen. Daarnaast verkoopt Ezviz ook slimme apparaten zoals slimme sloten, stofzuigers, draagbare accu’s, slimme stekkers, luchtreinigers en slimme sensoren voor in huis. Alle apparaten zijn met elkaar te koppelen met behulp van een totaal geïntegreerde app voor op je smartphone of tablet.

Ezviz deurbellen

In dit artikel zoomen we verder in op de Ezviz deurbellen. We nemen als voorbeeld de Ezviz DB2. De Ezviz DB2 is een batterij gevoede video deurbelset die jouw huis extra beveiliging geeft. Het voordeel van deze videodeurbel is dat hij super eenvoudig te installeren is. Je kunt eigenlijk twee manieren kiezen om de deurbel van stroom te voorzien. De eerste manier is door te kiezen voor de oplaadbare accu die je één keer per 4 maanden zou moeten opladen. Heb jij nog oude bedrading bij de voordeur hangen? Je kunt jouw oude 2-draads deurbelbedrading gewoon opnieuw gebruiken. Superhandig, want de meeste deurbellen bieden jou maar één optie. Bij de Ezviz deurbel kun je dus zelf kiezen voor welke optie jij gaat.

2K-opnamekwaliteit

De camera kwaliteit van de Ezviz DB2 videodeurbel is uitstekend. De beelden worden in 2K-opnamekwaliteit vastgelegd. Daarnaast kun je tot wel 8 keer inzoomen met behulp van jouw smartphone of tablet. De videodeurbel werkt namelijk in combinatie met een gratis te downloaden app.

Wil je de beelden terugkijken of opslaan?

De Ezviz DB2 geeft jou de mogelijkheid te kiezen op welke manier jij de videobeelden wilt opslaan. Zo kun je kiezen voor de beveiligde Cloudopslag van Ezviz. Voor deze Cloudopslag is wel een abonnement vereist. In ruil daarvoor wordt de beveiliging wel constant geüpdatet. Heb je liever geen abonnement waar je gebruik van moet maken, dan kun jij ervoor kiezen de beelden automatisch op te slaan op een Micro SD-kaart. Het voordeel van deze videodeurbel set is dat deze bestaat uit de deurbel zelf en een meegeleverde ontvanger. De micro SD-kaart plaats je in de ontvanger. Het goede hieraan is dat dieven die de deurbel van jouw kozijn afhalen niet gelijk de micro SD-kaart te pakken hebben. Deze zit immers in de ontvanger die je in de woonkamer of gang hangt.

De meegeleverde ontvanger

We zeiden net al dat er standaard een ontvanger wordt meegestuurd. Deze ontvanger is ontzettend handig, want hierdoor ben je nooit 100% afhankelijk van jouw smartphone of tablet die een melding geeft wanneer er een bezoeker voor de deur staat. Zit er even geen stroom in jouw mobiele telefoon, dan zou dat normaalgesproken betekenen dat je de deurbel niet hoort afgaan. Je mist hierdoor een pakketje of die ene vriend of vriendin die toevallig bij je langs wipte.

De ontvanger wordt gevoed door netstroom. Dat wil zeggen dat je de ontvanger in het stopcontact kunt steken. En dat is nog niet eens alles. Deze ontvanger beschikt namelijk over een slim stukje techniek. De videodeurbel werkt namelijk met behulp van het Wi-Fi signaal bij jou thuis. Stel je eens voor dat jouw Wi-Fi router aan de ene kant van het huis hangt en de deurbel aan de andere kant. Dit zou betekenen dat de videodeurbel bij jouw voordeur te weinig Wi-Fi signaal oppikt. Het voordeel van de Ezviz DB2 is dat de ontvanger tegelijkertijd werkt als Wi-Fi versterker. Hang je de ontvanger tussen de router en de videodeurbel in, dan zorgt de ontvanger ervoor dat het Wi-Fi signaal wordt versterkt.

Kies voor extra privacy

De Ezviz deurbel zorgt voor extra veel privacy. Heb je ongewenst bezoek bij je voordeur staan, dan heb jij de mogelijkheid om de stemvervormer te gebruiken. Hierdoor kun je volledig anoniem praten met de bezoeker voor je deur, zonder dat diegene kan horen dat jij het bent. De stemvervormer zorgt ervoor dat de bezoeker bij de voordeur een totaal andere stem zal horen. Je bent simpelweg onherkenbaar.

Zorg voor de privacy van je buren

Je eigen privacy is natuurlijk belangrijk, maar de privacy van jouw buren net zo. Het is bij wet verboden de stoep of de openbare weg te filmen met jouw deurbel. Met de Ezviz db2 kun je maximaal 4 privacy zones instellen in het beeld. Hoe werkt dit? Je kunt met behulp van de app een aantal vierkantjes in het beeld maken. Je geeft hierdoor aan welke delen van het beeld niet moeten worden gefilmd. Dit kan bijvoorbeeld het huis van je overburen zijn of de stoep. Op deze manier houd jij je aan de wet en krijg je geen last met je buren.

Anti-diefstal deurbel

De Ezviz DB2 is een deurbel die beschikt over een anti-diefstal alarm. De deurbel zal direct een melding naar jouw app sturen wanneer de deurbel met geweld van de muur wordt verwijderd. Daarnaast zal de deurbel volledig onbruikbaar worden gemaakt voor dieven.

Bekijk beelden in het donker

Qua nachtzicht ontbreekt er niets. De deurbel heeft een infrarood camera die het mogelijk maakt om beelden in het donker te bekijken tot een maximale afstand van 5 meter. Hierdoor kan jij ook perfect in het donker zien wie er bij je aanbelt, voordat je beslist of je open wil doen voor diegene.

De deurbel herkent mensen

De Ezviz DB2 deurbel is slim genoeg om mensen van andere objecten en zelfs huisdieren te onderscheiden. Je kunt via de app zelf de gevoeligheid hiervan instellen.

Meer weten over de Ezviz DB2?

Wil je meer te weten komen over de Ezviz DB2 videodeurbel? Bekijk de videodeurbel op www.deurbellen.shop. Naast de DB2 hebben wij ook andere Ezviz videodeurbellen op voorraad. Heb je vragen of advies nodig van een échte deurbelexpert? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je alles vertellen over deze deurbel of over andere deurbelmerken. Twijfel dus niet en trek aan de bel.

Heeft dit je geholpen?