Een intercom deurbel voor bedrijven

Bedrijven gebruiken vaak net iets andere deurbellen dan mensen thuis. Wat je veel ziet bij bedrijven is een intercom deurbel. Door de belknop van de intercom in te drukken maak je contact met bijvoorbeeld de receptionist(e) die binnen zit. De bezoeker stelt zichzelf netjes voor en de medewerker van het bedrijf bepaald of hij/zij de deur opent. Het voordeel van een intercom deurbel is dat deze speciaal gemaakt is dit zo eenvoudig mogelijk te maken. Intercom deurbellen kunnen zelfs gekoppeld worden met automatische en elektrische deuropeners of poortopeners. Hierdoor kan de medewerker binnen op de ontgrendelknop drukken, waardoor de deur of poort automatisch zal openen.

intercom-deurbel-kopen

Welke intercom deurbellen zijn er?

Eigenlijk zijn er twee hoofdsoorten intercom deurbellen. De eerste versie is met audio communicatie. Je ziet niet precies wie er aanbelt, maar kunt door het stellen van vragen goed beoordelen of diegene moet worden binnengelaten. De tweede soort intercom is eentje met een ingebouwde camera, ook wel de video intercom deurbel genoemd. Deze video intercom is net iets veiliger dan de audio intercom, maar vaak ook net wat duurder in aanschaf.

Is een videodeurbel hetzelfde als een video intercom?

Waarom zou je eigenlijk een video intercom willen kopen, wanneer er ook slimme deurbellen op de markt zijn. Deze zijn vaak een stuk goedkoper dan een compleet intercom systeem. Wat zijn nog de voordelen van een intercom ten opzichte van een slimme deurbel?

Het eerste voordeel zit hem in de veiligheid van je apparaat. Een slimme deurbel is redelijk eenvoudig te stelen. Een intercom zit vaak beter vast en is dus bijna niet te stelen. Ook al zou iemand de intercom willen stelen, dan nog heeft diegene hier bijna niets aan. Een intercom werkt alleen wanneer je ook beschikt over de binnenunit. Een gestolen videodeurbel daarentegen is soms gewoon nog bruikbaar voor een volgende ‘eigenaar’.

Voordeel twee is dat een intercom deurbel amper storingen kent. Intercom deurbellen werken vaak bedraad, hoewel er ook wel draadloze intercom deurbellen verkrijgbaar zijn. Door de bedrading is het systeem niet afhankelijk van een frequentie die kan storen.

Het laatste voordeel is dat je een elektrisch slot kunt koppelen aan een intercom systeem. Hierdoor kan je met één druk op de knop de deur openen voor je bezoekers.

Waarvoor zijn intercom deurbellen bedoeld?

Een intercom deurbel is voor veel doeleinden te gebruiken. Je kunt eentje plaatsen voor een appartementencomplex of voor een kantoorgebouw. Maar ook wanneer je bedrijf een dock of leveranciersingang heeft kan een intercom deurbel handig zijn. Wil je een intercom deurbel thuis ophangen dan is dat ook goed mogelijk. De meeste intercoms zijn geschikt voor zowel thuisgebruik als zakelijk gebruik.

Waar koop ik een intercom deurbel?

Intercom deurbellen of intercom systemen zijn op meerdere plekken verkrijgbaar. Wil je direct een intercom deurbel bestellen of wil je liever wat meer informatie hierover? Kijk eens in onze webwinkel voor meerdere intercom deurbellen. Heb je vragen over intercom deurbellen of over de producten in onze webwinkel? Neem contact op met één van onze deurbelexperts. Zij zitten iedere werkdag klaar voor al jouw vragen over deurbellen of intercom deurbellen voor thuis of op de zaak. Liever een normale deurbel kopen? Ook hiervoor zit je bij Deurbellen.shop goed.

Heeft dit je geholpen?