Een draadloze deurbel installeren doe je zo!

Wil je een draadloze deurbel installeren? Dit is vaak heel gemakkelijk en binnen een paar minuten gefikst. Bij het installeren van een deurbel denken we al gauw dat we elektrotechniek moeten hebben gestudeerd. Het gepruts met draadjes, daar zit helemaal niemand op te wachten. Maar gelukkig hoeft dit niet. Het voordeel van een draadloze deurbel is dat de ontvanger overal mee naartoe te nemen is. Waar je op moet letten is of de ontvanger werkt op batterijen of op netstroom.

Een ontvanger gevoed door batterijen

Wil je overal in huis de ontvanger neer kunnen leggen? Dan kies je voor een deurbelset met een batterij gevoede ontvanger. Je bent niet afhankelijk van een stopcontact en kunt zo de ontvanger meenemen naar je tuin, wanneer jij bijvoorbeeld het onkruid loopt te wieden.

Een ontvanger op netstroom

De tweede optie is door te kiezen voor een ontvanger die werkt op netstroom. Er bestaan plug-in deurbellen die je direct in het stopcontact plaatst, maar er zijn ook ontvangers die werken met een meegeleverde adapter. Het voordeel is dat je nooit batterijen hoeft te vervangen. Het nadeel is dat je altijd een stopcontact in de buurt moet hebben.

Hoe koppel ik een deurdrukker met de ontvanger?

De deurbel is pas geïnstalleerd wanneer de deurdrukker en de ontvanger met elkaar zijn gekoppeld. Vaak zijn deurbelsets al volledig gekoppeld met elkaar, maar soms moet je dit nog zelf doen. Druk hiervoor op de koppelknop die meestal op de ontvanger zit. Bij veel deurbellen is het soms net eventjes anders, maar in de meegezonden handleiding zie je vaak direct hoe het werkt. De koppelknop zit vaak op de ontvanger. Door deze koppelknop in te drukken zend de ontvanger een draadloos signaal uit. Het enige wat jij nog hoeft te doen is één keer op de beldrukker te drukken. Hierdoor weten de twee apparaten dat ze met elkaar moeten gaan samenwerken.

Kan ik meerdere beldrukkers en/of ontvangers toevoegen?

Misschien vind jij één beldrukker net wat te weinig voor jouw huis of appartement. Je hebt meerdere ingangen en dus wil jij meerdere beldrukkers ophangen, zodat jij altijd kan horen dat iemand bij je aanbelt. Waar diegene ook staat. Een ander probleem is dat je de deurbel vaak niet eens hebt gehoord, omdat je net even op zolder was of in de tuin zat met een goed boek. In zulke gevallen zou je willen dat je meerdere ontvangers had, zodat je op meerdere plekken eentje neer kon leggen.

Je bestaande deurbelset uitbreiden is dan een goede optie. Je kunt kiezen voor meerdere beldrukkers of meerdere ontvangers. Soms kun je zelfs kiezen voor beide. Op deze manier mis jij niet meer dat belangrijke pakketje waar je op zat te wachten of die ene vriend of vriendin die spontaan bij je langs wilde komen voor een bakje koffie. Wil je een deurbel kopen en deze uitbreiden? Kijk even goed in de product beschrijvingen of er staat aangegeven dat dit kan. Bijna alle draadloze deurbellen hebben deze optie, maar soms is er een beperking gesteld aan het maximaal aantal beldrukkers of ontvangers.

Ik heb hulp nodig bij het aanschaffen van een draadloze deurbel

Misschien zie jij door de bomen het bos niet meer. Het kan best veel informatie zijn, en dat begrijpen we goed. Daarom kun je er ook voor kiezen één van onze deurbelexperts te bellen. Zij kunnen je tips of zelfs advies geven wanneer jij een nieuwe deurbel wilt bestellen. Kijk eens in onze webwinkel. We hebben een groot assortiment deurbellen allemaal voor jou op voorraad. En bel je één van onze deurbelexperts? Zij babbelen graag even met je en geven jou gratis persoonlijk advies. Je bent niet verplicht iets bij ons te kopen, maar we helpen je gewoon graag. Ook wanneer je opzoek bent naar een bedrade deurbel, deurbel met camera of intercom deurbel.

Heeft dit je geholpen?