De mooiste ouderwetse deurbellen gemaakt van gietijzer

Gietijzeren deurbellen zijn ouderwetse deurbellen. Deze ouderwetse deurbellen zijn de voorloper van de elektrische deurbel. Meestal worden gietijzeren deurbellen nog veel gebruikt op het platteland. Door de klassieke sfeer passen deze deurbellen goed bij oude woningen en boerderijen. Niet voor niets zijn gietijzeren deurbellen vaak gemaakt met dierenvormen. Maar ook in de stad zijn deze deurbellen populair. In dit artikel bespreken we een aantal leuke en antieke deurbellen die goed passen bij jouw klassieke woonstijl.

Gietijzeren deurbel met vogeltjes

De eerste gietijzeren deurbel in dit rijtje is de gietijzeren deurbel met vogeltjes. Deze klassieke deurbel is zo mooi door de decoratieve vogels bovenop de deurbel. Vier vogeltjes zitten heerlijk te genieten op het stokje. Je hangt de deurbel gemakkelijk op aan een vlakke muur met behulp van 3 schroefjes. Hang hem op bij je voordeur of achterdeur. Diegene die aanbelt zal een slinger moeten geven aan het touwtje dat vast zit aan de klepel.

Trek maar aan de bel!

Gietijzeren deurbel met eekhoorn

De tweede gietijzeren deurbel in dit rijtje is de gietijzeren deurbel met eekhoorn. Deze deurbel is helemaal in dezelfde sfeer als de eerste deurbel. Het verschil zit hem in de vorm van het dier. De eekhoorn zit bovenop de deurbel en zit met samengevouwen handjes op de stok. Een eekhoorn heeft een grote pluimstaart waarmee hij makkelijk zijn evenwicht kan houden. De pluizige pluimstaart zorgt er ook voor dat een eekhoorn een hoog aaibaarheidsfactor heeft. Voor de échte eekhoorn-fan is er daarom de gietijzeren deurbel met eekhoornvorm.

door de kromme klauwtjes kan een eekhoorn erg makkelijk van tak naar tak springen.

Ouderwetse deurklopper met een leeuwenkop

Van de eekhoorn gaan we door naar de koning der dieren. De leeuw! De leeuw komt voornamelijk voor in delen van Afrika, maar is voor veel vlaggen en wapens een symbool van kracht en moed. De deurklopper van Esschert Design is makkelijk te gebruiken. Pak het handvat van de deurklopper die vast zit in de bek van de leeuw. Sla deze deurklopper een paar keer hard tegen de deur aan. Deze deurklopper heeft een antiek en roestig design, maar is helemaal als nieuw!

Hang de deurklopper op in het midden van de deur, op hoogte van de deurknop.

Leuke deurklopper met de vorm van een bij

Bijna ieder mens zou zich toch een hoedje schrikken wanneer ze oog in oog staan met een leeuw. Net zo goed vinden mensen bijen en wespen best eng. Toch is het niet nodig om bang te worden van dit insect. Bijen zijn vredelief en zullen niet gauw steken. Alleen wanneer een bij echt bedreigd wordt, zal deze gaan steken. Mannetjesbijen kunnen zelfs helemaal niet steken. De deurklopper van het merk Esschert Design is gemaakt van hand gegoten ijzer en past helemaal in de landelijke sferen van boerderijen en oude woonhuizen. Hang de bijendeurklopper op aan je voordeur en iedereen zal vrolijk worden wanneer ze bij je mogen aanbellen.

De leukste deurbel by (bij) far!

Klassieke antiek bruine deurbel

Van deurkloppers gaan we weer over naar deurbellen. De klassieke antiek bruine deurbel van Esschert Design is misschien wel de mooiste ouderwetse deurbel in dit rijtje. Deze deurbel beschikt over een bel met een klepel die je door het witte touwtje heen en weer moet zwaaien om te kunnen aanbellen. Ook deze deurbel is hand gegoten en beschikt over prachtige vormpjes die helemaal passen in de oude stijlen.

Hand gegoten met prachtige vormen.

Deurklopper met een laars

In de tijd voordat elektrische deurbellen bestonden, klopte men gewoon bij iemand aan. Nog handiger was dat er een deurklopper hing. Het voordeel van een deurklopper is dat je harder kan kloppen dan met je hand. Iemand zal dus eerder horen of iemand voor de deur staat. Deze deurklopper van Essschert Design is zo ontworpen dat de hak van de laars als klepel dient. Dit ouderwetse design is handgemaakt vakmanschap en staat prachtig bij een ouderwetse schuurwoning of boerderij.

Ideaal voor diegene die alles aan zijn laars lapt.

Gietijzeren deurbel met één vogel

Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht! Dit is de tweede gietijzeren deurbel met een vogel op de bovenkant. De eerste gietijzer deurbel die we hebben behandeld had vier vogeltjes bovenop de stok zitten. Bij deze deurbel zit er maar één op de stok. En zo is het spreekwoord toch een beetje toepasselijk geworden.

Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht.

Deurklopper engel van Esschert Design

De volgende deurklopper die we behandelen beschikt over een goddelijke sfeer. Deze deurklopper is namelijk hand gegoten in de vorm van een engeltje. Deze prachtige antieken deurbel is erg schattig door het gezichtje van een engel. De vleugeltjes van de engel zitten vast aan de zijkant en de engel lacht vriendelijk richting diegene die wil aanbellen. Misschien denk je dat engelen alleen voorkomen in Christelijke sferen, maar dat is niet waar. Ook in het jodendom en de islam komen engelen voor in de verhalen van de heilige boeken. Engelen dienen als beschermer voor de mens.

Deze leuke gietijzeren deurklopper heeft de vorm van een (b)engeltje.

Deurklopper met grote vogel

De laatste deurklopper in dit bijzondere rijtje deurbellen is de deurklopper met een grote vogel erop. De voorgaande twee gietijzeren deurbellen beschikten over kleine vogeltjes op de deurbel. Deze vogel staat op een takje en is klaar om zijn vleugeltjes uit te slaan. Het snaveltje staat prachtig naar links gewezen. De vogel kijkt vriendelijk richting diegene die aan wil kloppen. Kijk niet gek op, want deze vogel blijft gewoon zitten wanneer je op de deur bonst.

Leuk voor jezelf maar ook voor een ander. Geef deze vogel eens cadeau aan een vriend of vriendin, moeder of vader.

Benieuwd naar alle deurkloppers en gietijzeren deurbellen?

Ben je benieuwd geworden naar welke gietijzeren deurbellen allemaal in de aanbieding zijn? Bekijk het assortiment van Deurbellen.shop en laat je verrassen door het grote aanbod deurbellen en deurkloppers. Liever een normale deurbel kopen? Dat kan ook! Neem gewoon een kijkje, of laat je informeren door één van onze deurbel experts. Zij weten alles te vertellen over deurbellen en zitten iedere werkdag klaar om jouw vragen te beantwoorden. Trek dus aan de bel!

Heeft dit je geholpen?