De beste draadloze deurbellen van 2021

Wie een huis koopt, bouwt of verbouwt moet op een gegeven moment de beslissing nemen welke deurbel men gaat kopen. Een deurbel is onmisbaar voor een huis. Meestal kopen mensen een deurbel bij de bouwmarkt, maar op internet is simpelweg veel meer keuze. In dit artikel beschrijven we de beste draadloze deurbellen van 2021 die verkrijgbaar zijn op internet. We benoemen de kenmerken, eigenschappen en waarom ze op deze plaats staan. Eerst vertellen we hoe een draadloze deurbel eigenlijk werkt.

Hoe werkt een draadloze deurbel?

Een draadloze deurbel of deurbel zonder draad werkt in bijna alle gevallen op batterijen. De deurbelset bestaat uit een deurbel (ontvanger) en een beldrukker. Deze twee apparaten werken met elkaar samen door radiogolven of radiofrequentie. Ook bestaan deurbellen die werken op wifi. Vaak werken wifi deurbellen ook nog met een applicatie voor op je smartphone. In een ander artikel gaan we daar verder op in. We gaan snel naar de top 3 beste snoerloze deurbellen van 2021.

3. Byron B002E Draadloze MP3 deurbelset

Op nummer 3 in deze lijst staat de Byron B002E Draadloze MP3 deurbelset. Deze snoerloze deurbelset met mp3 functie is zo populair omdat je er jouw eigen muziek op kunt zetten. Kies je eigen favoriete beltoon en geniet ervan wanneer iemand aanbelt. Hoe je er een eigen melodie op zet is vrij gemakkelijk. Download je favoriete liedje met je pc of laptop. Vervolgens sluit je de deurbelontvanger aan op je computer. Je zet het deuntje op de ontvanger, en that’s it!

De deurbel met eigen tune wordt geleverd met een mini USB kabeltje. Verder werkt de Byron deurbelset volledig draadloos. De portable ontvanger werkt op 3 C batterijen, die trouwens niet worden meegestuurd. De beldrukker zelf werkt ook op batterijen. Deze worden wel meegestuurd met je bestelling. Zet je ontvanger neer op de plek waar jij de bel wilt kunnen horen. Dat kan bijvoorbeeld in een woonkamer zijn, maar ook op zolder, in de kelder of in je schuur. Het kan ontzettend handig zijn voor hobbyisten of klussers om de deurbelontvanger (gong) overal mee naartoe te nemen. En wat dan te denken van diegene die graag tuiniert. Misschien herken je de situaties wel dat je telkens de pakketbezorgers mist, omdat jij op dat moment toevallig bezig was in je tuin. Dat hoeft niet wanneer je deze deurbel aanschaft.

Neem je liever niet de deurbel overal mee naartoe, dan kun je deze deurbel ook koppelen met je Homewizard applicatie. Deze applicatie kun je downloaden op je mobiel, smartphone of tablet. Dit programmatje is gratis te downloaden. Op deze manier krijg je altijd een melding wanneer iemand voor je deur staat.

Klik hier en bekijk het product in de webshop

Misschien denk je dat je alle voordelen al hebt gehoord, maar er is nog meer! Het mooie van deze deurbel zonder kabel is dat het een groot bereik heeft. Het bereik tussen de beldrukker en ontvanger bedraagt maar liefst 100 meter. Dat betekent dat je honderd meter bereik hebt, wanneer er geen muren zouden zijn. Heb je wel muren, dan neemt het bereik telkens ietsje af. Dat werkt als volgt:

Heb je een houten muur of ander groot houten voorwerp tussen de beldrukker en de ontvanger staan? Dan neemt het bereik een klein beetje af. Van de 100 meter hou je nog 80 tot 95 meter over. Heb je daar nog een houten muur tussen, dan hou je van die 80 tot 95 meter nog 64 meter tot 90 meter over. Telkens als er een nieuw obstakel in de weg staat, blijven er wat minder meters bereik over. Een muur van metaal zorgt ervoor dat je nog 20% over hebt. Dat zou betekenen dat jij nog 20 meter ontvangst hebt. 20 meter is alsnog vrij veel voor een gemiddeld huis in Nederland. Een ander voordeel is dat de beldrukker die aan je buitenmuur hangt waterdicht is. Dit is natuurlijk vrij normaal voor een goede deurbel.

Oké, we zetten alles even overzichtelijk op een rijtje:

 • Makkelijk verplaatsbare ontvanger (portable)
 • Beldrukker is waterproef
 • Stel je eigen lievelingsdeuntje in!
 • Werkt ook op applicatie voor smartphone of tablet
 • Heeft een bereik van wel 100 meter (onbelemmerd)
 • Kwalitatief goede deurbel zonder kabel

2. Byron DBY23422 Draadloze deurbelset

Nummer vier in dit lijstje beste draadloze deurbellen van 2021 is de Byron DBY23422 Draadloze deurbelset. Deze snoerloze deurbel van Byron is een kwalitatief betrouwbare deurbelset en werkt trouwens zonder batterijen. De ontvanger is heel simpel aan te sluiten in de stopcontact. Hang de draagbare deurbelontvanger overal gemakkelijk op. Ben je veel op zolder, in de schuur of ergens anders in huis? Verplaats de ontvanger van de deurbel gewoon. De beldrukker (waar je op drukt wanneer je aanbelt) werkt niet op batterijen. Deze werkt op zogenaamde ‘kinetische energie’. Ideaal en vrij betrouwbaar. Je hoeft hierdoor nooit meer te prutsen met batterijen die je na enige tijd zal moeten verwisselen.

Wil je liever wat extra beldrukkers bijbestellen, dan is dat geen probleem. Kijk bij de categorie onderdelen & accessoires voor extra beldrukkers. En dan het installeren van de deurbel. Dat gaat ook erg simpel. Binnen 2 minuten heb jij de beldrukker buiten opgehangen en is de draadloze deurbel klaar voor gebruik. Je gebruikt voor het installeren gewoon een stukje dubbelzijdige tape (wordt meegeleverd).

Gebruik je de draadloze deurbelset van Byron, dan kun je kiezen uit 32 verschillende melodieën. Deze tunes zijn makkelijk aan te passen op de deurbelontvanger (of gong). Ben je het geluid even helemaal zat of is het tijd voor rust in huis? Zet de deurbelontvanger gewoon uit door de mute- en unmute-functie te gebruiken. Heb je een baby die rustig moet slapen, dan is het ook handig om het geluid van de deurbel even uit te zetten. Wil je de deurbel aan laten, dan zijn er 3 volumeniveaus te kiezen. Het maximale geluidsniveau is 85 decibel. De kleur van deze deurbel is wit met blauw. Wil jij je naam op de beldrukker zetten, dan is hier ook plaats voor. Het naamplaatje kan vrij eenvoudig voorzien worden van een familienaam, voornaam of huisnummer.

Klik hier en bekijk het product in de webshop

Het maximale bereik van deze deurbel is onbelemmerd 100 meter. Wat betekent onbelemmerd? Dat houdt in dat je 100 meter bereik hebt, wanneer er helemaal geen muren of obstakels in de weg zitten. Iedere keer dat er een houten of metalen muur tussen de beldrukker en de ontvanger is, neemt het bereik ietsje af. Gelukkig is 100 meter voor een normale woning in Nederland en België vrij veel. Woon je in een paleis, dan kun je beter even verder zoeken!

Alle kenmerken, eigenschappen en functies weer eventjes op een rijtje:

 • Een onbelemmerd bereik van wel 100 meter
 • Werkt op kinetische energie (zonder batterijen)
 • Tot wel 32 verschillende melodieën en 3 geluidsniveaus
 • Inclusief naamplaatje voor familienaam of huisnummer
 • Simpel, praktisch en betrouwbaar

1. Byron DBY23412 Draadloze deurbelset

De draadloze deurbelset die de top 3 bestormd is de Byron DBY23412 Draadloze deurbel. Deze deurbel is ontzettend makkelijk te installeren. Dat is al het eerste voordeel. Het tweede voordeel is dat deze Byron deurbel best wel stijlvol is. De snoerloze deurbel heeft een strak design en werkt net zoals de bovenstaande deurbel (nummer 2) op kinetische energie. Hierdoor hoef je geen batterij te vervangen. Makkelijk toch? We hebben het hier over de beldrukker. Dat is het apparaatje dat aan de muur hangt, en waar mensen de knop op indrukken wanneer ze aanbellen. De ontvanger (hangt binnen), of deurbel zelf hangt in een stopcontact. Dat noemen we een plug-in deurbel. Deze betrouwbare deurbelset van het merk Byron is zo handig, omdat je overal de deurbel kunt ophangen.

Houdt rekening met de maximale afstand tussen de twee apparaatjes. Het draadloze contact betreft 100 meter (onbelemmerd). Waar je in ieder geval geen rekening mee hoeft te houden is het onderhoud aan de deurbel. De beldrukker is weerbestendig en waterdicht. Maar dat is natuurlijk wel een must bij deurbellen.

En dan gaan we over naar de persoonlijke instellingen. Je kunt bij de Byron DBY-23412 kiezen uit 32 verschillende melodieën en 3 geluidsniveaus. Ook bij deze deurbel kun je het geluid uitzetten. De mute-functie zorgt hiervoor. Super handig wanneer je een kleintje hebt, die even rustig wil doorslapen. Je hoeft gelukkig niet de bel te missen, want het lichtje gaat wel branden wanneer iemand bij je aanbelt.

Klik hier en bekijk het product in de webshop

En van de instellingen gaan we door naar de installatie van de deurbel. De installatie gaat als volgt. Je plakt de beldrukker (buitenunit) met dubbelzijdige tape aan de deur, muur of aan het kozijn. Makkelijker dan dat kan niet. Wanneer je graag een extra deurbel wilt installeren op je bestaande set, dan is dat mogelijk. Koop een extra deurbel bij en laat die contact maken met de bestaande set. In de meegeleverde handleiding staat exact beschreven hoe je dit snel doet. Je kunt je set uitbreiden tot maximaal 6 beldrukkers. De extra beldrukkers staan op onze website. Mocht je de beldrukkers niet kunnen vinden, dan kun je altijd contact opnemen met één van onze medewerkers.

Hieronder staan alle kenmerken weer even op een rijtje:

 • Een onbelemmerd bereik van 100 meter
 • Werkt op kinetische energie
 • Tot wel 32 verschillende melodieën en 3 geluidsniveaus
 • Unmute het geluid (handig wanneer je kleine kinderen hebt)
 • Eenvoudig te installeren
 • Uitbreidbaar tot wel 6 beldrukkers

Wil je korting krijgen op één van deze 3 draadloze deurbellen?

Krijg 5 euro korting op één van de drie bovenstaande deurbellen. Hoe werkt het? Deel dit bericht op je Facebook, Twitter, LinkedIn of Pinterest pagina en stuur een mail naar info@shopping-point.nl

Vermeld je gebruikersnaam en wij zullen je zo snel mogelijk jouw persoonlijke kortingscode toesturen!

Een goede keuze maken? Stel ons vragen!

Heb jij je keuze kunnen maken? Een draadloze deurbel kopen kan soms best moeilijk zijn als je door de bomen het bos niet meer ziet. Vond je dit artikel interessant of heb je vragen aan één van onze medewerkers? Laat je bericht achter door te mailen naar info@shopping-point.nl of bel op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Je kunt onze deurbellen experts bereiken op het telefoonnummer 085-1118866. Ze kunnen je alles vertellen over deurbellen en toebehoren.

Heeft dit je geholpen?