De beldrukker maakt geen contact met de ontvanger van de deurbel

Ding-dong! Oh wacht, toch niet. Heb je jezelf ooit betrapt op het drukken op de bel van je deurbel, maar er gebeurt niets? Het kan zo frustrerend zijn wanneer je geen contact kunt maken met de ontvanger van je deurbel. Maar geen paniek! In deze blog gaan we de mogelijke oorzaken van dit probleem onderzoeken en je laten zien hoe je het kunt oplossen. Dus, bereid je voor om te leren hoe je de verbinding tussen de beldrukker en de ontvanger van je deurbel weer kunt herstellen!

Oorzaken en oplossingen

Als de beldrukker geen contact maakt met de ontvanger van de deurbel, zijn er een paar mogelijke oorzaken en oplossingen:

 1. Batterijen vervangen: Als de beldrukker op batterijen werkt, kan het zijn dat de batterijen leeg zijn. Vervang de batterijen en probeer opnieuw contact te maken.
 2. Verbinding controleren: Controleer of de beldrukker goed is verbonden met de ontvanger. Als het apparaat draadloos is, zorg er dan voor dat het signaal sterk genoeg is en dat er geen obstakels zijn die het signaal kunnen blokkeren. Als de deurbel met bedrading is aangesloten, controleer dan of de draden goed zijn aangesloten op zowel de beldrukker als de ontvanger.
 3. Ontvanger resetten: Probeer de ontvanger te resetten door de stroom uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen. Dit kan soms helpen om eventuele problemen op te lossen.
 4. Beldrukker vervangen: Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kan het zijn dat de beldrukker zelf defect is en moet worden vervangen.

Werkt dit allemaal niet? Het beste is dan om contact op te nemen met de winkel of webshop waar jij de deurbel hebt gekocht.

Batterijen van de beldrukker vervangen

Als de beldrukker op batterijen werkt en het lijkt erop dat de batterijen leeg zijn, dan kun je de volgende stappen volgen om de batterijen te vervangen:

 1. Zoek de beldrukker op en verwijder de behuizing. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het merk en model van de beldrukker, dus raadpleeg de handleiding als je niet zeker weet hoe je de behuizing moet verwijderen.
 2. Verwijder de oude batterijen uit de beldrukker. Meestal zijn dit AA, AAA, of knoopcel-batterijen.
 3. Plaats nieuwe batterijen in de beldrukker en let daarbij op de juiste polariteit (+ en -). Zorg ervoor dat je dezelfde soort batterijen gebruikt als de oude.
 4. Plaats de behuizing weer terug op de beldrukker en test of de deurbel nu werkt.

Controleer de verbinding van de deurbel

Als de deurbel niet goed lijkt te werken, kan het zijn dat de verbinding tussen de beldrukker en de ontvanger niet goed is. Hieronder vind je een aantal stappen die je kunt nemen om de verbinding te controleren:

 1. Controleer of de beldrukker goed is bevestigd. Als de beldrukker niet goed is bevestigd, kan dit de verbinding belemmeren. Controleer of de beldrukker stevig vastzit en niet wiebelt.
 2. Controleer of de ontvanger van de deurbel is ingeschakeld en het geluid aanstaat. Als het volume van de ontvanger op het laagste niveau staat of als het geluid uit staat, hoor je de bel misschien niet goed.
 3. Controleer of de deurbel op hetzelfde kanaal is ingesteld. Als de deurbel meerdere kanalen heeft, moet je ervoor zorgen dat de beldrukker en de ontvanger op hetzelfde kanaal zijn ingesteld.
 4. Controleer of de afstand tussen de beldrukker en de ontvanger binnen het bereik van de deurbel valt. Als de afstand te groot is, kan de deurbel geen verbinding maken.
 5. Controleer of er obstakels zijn die het signaal kunnen blokkeren. Muren, metaal en andere objecten kunnen het signaal verzwakken of blokkeren, dus zorg ervoor dat er geen obstakels tussen de beldrukker en de ontvanger staan.
 6. Controleer of de batterijen van de beldrukker niet leeg zijn. Als de batterijen leeg zijn, kan de deurbel geen verbinding maken.

Reset de ontvanger van de deurbel

De manier waarop je de ontvanger van de deurbel reset, kan verschillen per merk en model. Hieronder vind je echter enkele algemene stappen die je kunt volgen om de ontvanger van de deurbel te resetten:

 1. Zoek de resetknop op de ontvanger. Deze bevindt zich meestal aan de achterkant of onderkant van de ontvanger.
 2. Houd de resetknop gedurende enkele seconden ingedrukt totdat je een geluidssignaal hoort of een lampje begint te knipperen. Dit kan variëren afhankelijk van het merk en model van de ontvanger.
 3. Laat de resetknop los en wacht tot de ontvanger opnieuw is opgestart. Dit kan enkele seconden duren.
 4. Test de deurbel om te zien of de verbinding tussen de beldrukker en de ontvanger nu werkt.

Gelukt?

Hopelijk heb je de informatie gevonden die je zocht en ben je nu in staat om het probleem met je deurbel op te lossen. Laat je niet ontmoedigen als het niet meteen lukt, het kan soms even duren om de juiste oplossing te vinden. Maar wees gerust, met deze tips en trucs ben je goed op weg om de verbinding tussen je beldrukker en ontvanger te herstellen en de bel weer te laten rinkelen.

Advies nodig van een deurbel expert?

Is jouw oude deurbel simpelweg aan vervanging toe en zoek je een nieuwe deurbel? Neem eens een kijkje op www.deurbellen.shop voor een groot assortiment bedrade deurbellen, draadloze deurbellen, videodeurbellen en intercom deurbellen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je vragen of wil je liever gratis advies van een échte deurbel expert? Neem contact met ons op door te bellen naar 085-1118866 of stuur een e-mail naar info@shopping-point.nl. Onze experts helpen je graag!

Heeft dit je geholpen?