De bekende winkelstraat Oxford Street

Oxford Street is een bekende winkelstraat in het centrum van Londen. Deze straat ligt in de wijk Westminster. De winkelstraat wordt jaarlijks door zo’n 200 miljoen mensen bezocht. Dit komt voornamelijk door het massatoerisme in de Engelse hoofdstad. Oxford Street wordt per jaar door ongeveer 9 miljoen buitenlandse bezoekers bezocht. Dit is ongeveer de helft van alle buitenlandse bezoekers per jaar. De hotels aan de Oxford Street hebben zo’n half miljoen gasten per jaar. Oxford Street is een paradijs voor winkelliefhebbers.

Winkels in Oxford Street

De winkelstraat is ongeveer 2 kilometer lang en heeft alle bekende modewinkels zoals H&M, Primark, Adidas, Zara en nog veel meer. Op het einde van Oxford Street zal je merken dat er veel modewinkels verdwijnen. Deze maken plaats voor elektronica zaken.

Het aanbod van alle verschillende winkels in Oxford Street is heel breed. Van hele luxe warenhuizen met bekende modemerken tot sportwinkels die luxe golfparaplu’s verkopen. Je kunt van alles bedenken. Er zijn in totaal rond de 300 winkels in Oxford Street. Er zijn hier ook veel winkels die bekend staan als zogenaamde flagship stores. Een flagship store is de belangrijkste winkel van een bepaald merk. Deze winkels zijn dus eigenlijk altijd veel mooier en groter dan andere winkels van dat specifieke merk. Je vindt in Oxford Streer onder andere de flagship stores van Adidas en Zara.

In Oxford Street zijn dus ook enkele grote warenhuizen gevestigd. Het bekendste warenhuis is die van Selfridges. Dit warenhuis kun je vergelijken met de Bijenkorf in Nederland. Deze winkels verkopen voornamelijk een luxer assortiment en beschikken over de bekendste modemerken.

Drukke periodes in Oxford Street

De drukste dag in Oxford Street is meestal de zaterdag. Daarnaast is het in de vakanties en in de periode voor kerst enorm druk. Tijdens kerst is er in Oxford Street prachtige kerstverlichting opgehangen. Het verlichten gebeurt al meer dan 60 jaar en dit wordt ieder jaar mooier en mooier.

Jaarlijks wordt Oxford Street door ruim 200 miljoen mensen bezocht. Oftewel, het is dan ook meer dan logisch dat Oxford Street één van de populairste plekken in Londen is. Ben je zelf van plan om naar Oxford Street te gaan dan is het niet onverstandig een paraplu mee te nemen. In Engeland regent het namelijk erg vaak.

Overnachten in Oxford Street

Er zijn genoeg hotels en appartementen aan en rondom Oxford Street. Je kunt er dus prima een periode verblijven. Je kunt overnachtingen boeken in zowat alle prijsklassen. Van erg luxe en duur, naar gewoon simpel en goedkoop. Er is voldoende keuze. Luxe hotels zijn vaak ook goed beoordeeld. Deze hotelkamers hebben bijvoorbeeld een mini koelkast met heerlijke drankjes erin, of een mooi groot bubbelbad. Wil je zelf de sfeer van Oxford Street in huis halen? Bekijk eens de Engelse minibars.

Engelse mini koelkast
Oxford Street mini koelkast

Monumentale gebouwen

Naast dat er veel winkels zijn in Oxford Street zijn er ook veel monumentale gebouwen. Eén daarvan is de Tottenham. Dit is een café die al in de 19e eeuw werd gebouwd.

De kruising van Oxford Street en Regent Street wordt Oxford Circus genoemd. Dit heet zo omdat met de naam ‘circus’ een rond plein wordt bedoeld. Het metrostation bevindt zich onder Oxford Circus. Dit metrostation heet dan ook Oxford Circus. Regent Street is een andere bekende en belangrijke winkelstraat in Westminster in het centrum van Londen. Regent Street trekt jaarlijks ruim 70 miljoen bezoekers.

Heeft dit je geholpen?