Bestaan er deurbellen met meerdere ontvangers?

Een deurbel met meerdere draagbare ontvangers. Het is een uitkomst voor mensen die regelmatig wachten op een belangrijk pakketje, maar daar niet de hele dag binnen voor willen zitten. In plaats daarvan zou je een draagbare ontvanger willen die je overal mee naartoe kunt nemen. Of je nou beneden, boven of in de achtertuin bezig bent. Meestal worden deurbellen geleverd met één ontvanger, maar gelukkig zijn er ook setjes met 2 of nog meer ontvangers. Zo kun jij op iedere verdieping eentje neerleggen en mis jij nooit meer de deurbel. Wil jij een nieuwe deurbel aanschaffen met meerdere deurdrukkers en/of ontvangers? Lees dan even verder.

Een draadloze deurbel met 2 of meerdere geluidskastjes

Een draadloze deurbel maakt het mogelijk meerdere geluidkastjes aan te sluiten op de set. Deze geluidskastjes worden in vaktermen vaak ontvangers genoemd. De deurdrukker is hierbij de zogenaamde zender, omdat deze een draadloos signaaltje verstuurd naar de ontvanger. De ontvanger zal een vrolijke melodie afspelen wanneer de deurdrukker wordt ingedrukt door de bezoeker.

Het bereik tussen deze twee (of meerdere) apparaatjes bedraagt gemiddeld zo’n 100 meter. Sommige deurbellen hebben minder bereik en anderen meer. Er bestaan zelfs draadloze deurbel setjes met een bereik van wel 300 meter of meer. Dat lijkt in eerste instantie ontzettend veel. Maar toch zwakt het bereik steeds een beetje af. Dat komt door de objecten die zich tussen de set begeven zoals muren, deuren, ramen en zelfs andere elektronische apparaten. Deze dingen laten het bereik telkens ietsjes afnemen en daarom kun je beter kiezen voor een set met iets teveel bereik.

Hoeveel ontvangers kun je maximaal aansluiten op een deurbel?

Misschien wil jij het liefst in iedere kamer een deurbelontvanger plaatsen. Op deze manier zal jij nooit meer de deurbel missen, mits je natuurlijk thuis bent. Meestal worden draadloze deurbellen verkocht met één ontvanger. Een deurbel met twee ontvangers zijn daarna het populairst. Meer dan 3 of 4 ontvangers zal je niet gauw zien. Toch zijn er deurbel merken die losse ontvangers verkopen. Kijk altijd goed in de beschrijving van de producten hoeveel ontvangers er maximaal kunnen worden gekoppeld. Het verschilt echt per fabrikant. Wil je het honderd procent zeker weten? Vraag dan een deurbel expert.

Kan je meerdere beldrukkers aansluiten op een set?

Voor diegene die meerdere ingangen heeft kan het handig zijn meerdere beldrukkers te kopen. Heb je een voordeur en een achterdeur en wil je op beide plekken een deurdrukker (beldrukker) ophangen? Veel draadloze deurbellen zijn hiervoor geschikt.

Hulp nodig bij het bestellen van een deurbel?

Lang niet altijd staat er goed aangegeven of een deurbel set uitbreidbaar is met meerdere deurdrukkers en/of ontvangers. Koop je een extra ontvanger of deurdrukker en blijkt vervolgens dat de set niet uitbreidbaar is? Dan kun je weer terug naar het postkantoor om het pakketje retour te sturen. Hier zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten. Dus weet je niet zeker of jouw favoriete deurbel wel uit te breiden is met extra deurdrukker of ontvangers? Neem dan gewoon eens contact op met één van onze deurbelexperts. We zitten iedere werkdag tussen 9 en 17 uur klaar voor alle vragen over deurbellen, intercom deurbellen, deurbellen met camera’s en zelfs bedrade deurbellen. Een deurbel kopen doe je bij een specialist!

Heeft dit je geholpen?