Alle voordelen van een aircooler voor de beste keuze!

Wie het warm heeft wil zo snel mogelijk verkoeling. Maar niemand wil hier teveel geld voor betalen. Een zogenaamde aircooler is dan een fantastische oplossing. Aircoolers, of luchtkoelers zijn apparaten die je snel in gebruik neemt. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen voor jou op een rij!

Wat is een aircooler?

De meeste mensen noemen het een aircooler. In het Nederlands noem je het simpelweg een luchtkoeler. Net een andere benaming voor hetzelfde apparaat, maar het betekent exact hetzelfde. Online noemt men het vaak een mobiele aircooler. Dit betekent dat ze eenvoudig zijn te verplaatsen. Doordat bijna alle aircoolers over wieltjes beschikken kun je ze eenvoudig heen en weer rijden. Het is maar net waar je op dat moment extra verkoeling wil. Veel mensen verwarren een aircooler met een mobiele airco, maar het verschil tussen deze twee is enorm. De manier van koelen is bijvoorbeeld al totaal anders. Een aircooler beschikt namelijk over een waterreservoir die je vult met koel of ijskoud water. Je kunt ijsblokjes of zelfs hele koelelementen in het water leggen. De aircooler blaast de lucht van je warme kamer door het water heen. De warme lucht wordt telkens ietsjes kouder en daardoor koelt je kamer af.

Voordeel 1: aircoolers hebben geen afvoerslang

Het grootste voordeel van een aircooler is dat dit apparaat geen afvoerslang heeft. Bij een mobiele airco heb je deze wel. Deze slang zorgt ervoor dat warme lucht razendsnel naar buiten wordt geblazen. Het nadeel van deze slang is dat deze vaak erg kort is. Je moet een mobiele airco dus echt naast een raam of deuropening plaatsen. Een gat in de muur is ook een optie, maar daar zit je niet snel op te wachten. Een aircooler is niet afhankelijk van een raam en deze kun je dus overal neerzetten. Je kunt genieten van een heerlijke koele bries zolang jij maar regelmatig koud en vers water toevoegt aan het waterreservoir.

Voordeel 2: mobiel, licht en dus eenvoudig verplaatsbaar

Een mobiele aircooler weegt veel minder dan een mobiele airco. Een gemiddeld persoon kan een mobiele aircooler met één hand optillen. Door de wieltjes aan de onderkant van aircoolers zijn ze makkelijk heen en weer te rijden. Ben je eerst aan het koken en ga je daarna op een andere plek dineren? Neem je aircooler in een handomdraai mee. Zolang een stopcontact aanwezig is dan zit jij goed.

Voordeel 3: een aircooler is veel goedkoper dan een airco

Een aircooler is inderdaad veel goedkoper dan een airco. Ze zijn vaak al te koop voor minder dan honderd euro. Mobiele airco’s kosten vaak minimaal het dubbele. Een aircooler is dus perfect voor de iets minder welvarende mensen onder ons. En waarom zou je ook teveel willen betalen, nietwaar?

Voordeel 4: minder slecht voor het milieu

Aircoolers zijn minder slecht voor het milieu dan airco’s. Aircoolers bevatten geen koelmiddel, ook wel koudemiddel genoemd. Deze koelvloeistof is slecht voor het milieu en daarom moeten airco’s speciaal naar een milieustraat worden gebracht wanneer ze worden weggegooid. Een aircooler is dus helemaal vrij van deze schadelijke stoffen. Ook is het energieverbruik veel lager. Het scheelt je dus iedere maand geld in de portemonnee. De vuistregel is dat een aircooler tien keer minder energie verbruikt dan een mobiele airco.

Voordeel 5: minder geluid en dus beter slapen

Een aircooler is erg stil wanneer deze aanstaat. Zo kun je ‘s nachts ook heerlijk genieten van een frisse slaapkamer zonder dat je wakker wordt door het lawaai. De meeste aircoolers hebben ook een slaaptimer waardoor de aircooler na verloop van tijd automatisch uitschakelt.

Last van droge lucht? Een aircooler is een aanrader.

Veel mensen hebben gevoelige luchtwegen. Een droge lucht is vaak de trigger tot enorme hoestbuien. Ben jij gevoelig voor droge lucht dan is een aircooler een aanrader. In tegenstelling tot airco’s produceren aircoolers minder droge lucht. En voor diegene met hooikoorts is het aan te raden een aircooler te zoeken met een luchtfilter. Deze filter haalt pollen en andere stoffen uit de lucht, waardoor je opgelucht adem kunt halen.

Opzoek naar de beste aircooler?

Zoek jij een aircooler en wil je de beste aircoolers met elkaar vergelijken? Neem eens een kijkje in onze webwinkel. We hebben verschillende aircoolers voor je op een rij gezet. Vind je het moeilijk een goede keuze te maken? Bel één van onze experts. Wij zitten iedere werkdag tussen 9 en 17 uur klaar om een praatje met je te maken. Bel ons en wij geven je graag persoonlijk advies. Liever een mailtje achterlaten? Binnen 1 á 2 werkdagen zullen we je vragen beantwoorden. Liever een mobiele airco of ventilator kopen? Bijna alle apparaten hebben we zelf op voorraad zodat we die snel bij je kunnen laten bezorgen!

Heeft dit je geholpen?