Airco-point.nl is gestart met de verkoop van klimaatartikelen!

Het heeft even geduurd, maar het is dan toch zover. Airco-point.nl heeft online zijn deuren geopend voor bezoekers. Airco-point.nl is onderdeel van het bedrijf Shopping Point. Met Airco-point.nl gaan wij ons richten op de markt van klimaatartikelen. In deze blog bekijken we de producten die Airco-point.nl gaat aanbieden.

Specialisme en kennis voorop!

Bij Shopping Point staat kennis en specialisme altijd op nummer 1. Zo verkopen we op Paraplu-point.nl paraplu’s en regenkleding en op Deurbellen.shop deurbellen en toebehoren. Met al onze webshops hebben we hetzelfde doel: al onze klanten voorzien van een goed en betrouwbaar advies, zodat zij kunnen komen tot de beste keuze bij een aankoop. In onze webwinkel, in onze blogs en tijdens telefoongesprekken met onze klanten willen wij specialisme uitstralen zodat klanten écht geholpen zijn. De webwinkels van Shopping Point zijn hét punt om te shoppen.

Airco’s, aircoolers, ventilatoren en split airco’s

Naast deurbellen, paraplu’s en regenkleding verkopen wij sinds kort ook mobiele airco’s, aircoolers en ventilatoren. De zomer staat weer voor de deur, en dat vraagt om de nodige verkoeling. Er zijn weinig mensen die duizenden euro’s willen uitgeven voor een ingebouwde airco. Het is misschien niet eens de moeite waard, aangezien zomers in Nederland vaak niet erg lang duren, en de investeringen vaak hoog zijn. Daarom kiezen veel mensen voor goedkopere oplossingen zoals een mobiele airco, aircooler of een ventilator.

Split airco kopen? Slimme keuze!

Wist je dat ook split airco’s bestaan? Dit zijn airco’s met een binnenunit en buitenunit die je zelf thuis kan installeren. Dit is een betere oplossing dan een verrijdbare airco of ventilator. Via de binnenunit wordt koele lucht je kamer in geblazen. De warme lucht wordt afgevoerd via een slang naar buiten. Zet heel simpel met een afstandsbediening je split airco aan en uit. Om een split airco te installeren moet je wel een beetje technisch onderlegt zijn. Daarom is het aan te raden om een installateur in te huren. Omdat het vinden van een juiste installateur soms moeilijk is, nemen wij die zorgen voor u uit handen. Airco-point.nl heeft in elke provincie in Nederland installateurs zitten die met ons samenwerken. Gaat u een split airco kopen, en wilt u hem laten installeren? Vink dan de optie laten installeren aan. Binnen een aantal dagen zal de installateur contact met u opnemen voor een afspraak.

De beste ventilatoren op één plek

De goedkoopste oplossing voor de extreme hitte blijft gewoon een simpele ventilator. Een ventilator kopen hoeft je niet veel geld te kosten. Voor een paar tientjes zit jij er lekker koel bij. Bijna iedereen heeft wel een ventilator in huis om de warme zomerdagen door te komen. In de markt van klimaatproducten zijn veel verschillende ventilatoren beschikbaar. We gaan kort uitleggen welke soorten ventilatoren we verkopen. Hierdoor krijgt u een goed beeld van ons assortiment klimaatartikelen.

1. Tafelventilator

 Een tafelventilator is de kleinste versie van een ventilator. Een tafelventilator zet je zoals je misschien al had verwacht neer op een tafel of bureau. Door dit compacte en praktische formaat is een tafelventilator draagbaar en ideaal voor op een studentenkamer, kantoor of werkruimte. Een ander voordeel van een tafelventilator is dat het erg licht is. Daardoor verplaats je erg gemakkelijk het apparaat. Door het roterende blad blaast de tafelventilator koele lucht in jouw richting. De lucht voelt koud aan door de gevoelstemperatuur, want eigenlijk is de temperatuur van de lucht niet echt koeler dan de rest van de kamer. En toch is een tafelventilator net zoals andere ventilatoren het meest populair onder mensen, wanneer mensen verkoelt willen worden. Stel je blaasrichting in, kies je favoriete windsnelheid, en stel de hoogte in. Als je de goede standen hebt ingesteld moet je gewoon genieten van de koele lucht. Je hoeft alleen maar de snoer in het stopcontact te doen en klaar is kees. Voor de kosten hoef je het ook niet te laten, want een tafelventilator is de goedkoopste oplossing wanneer het gaat om verkoeling. Hoe goed een tafelventilator is, is afhankelijk van een aantal aspecten. Ten eerste is de diameter van het roterende blad belangrijk. Hoe groter de diameter, hoe meer lucht verplaatst wordt. Daarnaast is het vermogen van de tafelventilator belangrijk. Hoe meer watt, hoe meer lucht verplaatst wordt. Heb je zomers wel eens last van muggen? Een handige tip is om dan een ventilator aan te zetten. Muggen houden niet van lucht die in beweging is. Dat scheelt jouw weer wat muggenbulten. Een andere tip is je ventilator voor een open raam te zetten. Doordat de ventilator lucht aanzuigt en verder blaast, blaast de ventilator de koele lucht van buiten jouw kamer in. Vergeet dan trouwens niet een hor of gaas voor je raam te doen. Anders heb je de kamer vol muggen. En nadeel van een tafelventilator is dat deze vaak alleen geschikt is voor één persoon. Wil je meerdere mensen laten genieten van koele lucht, dan zal je even verder moeten zoeken. Een mobiele airco, aircooler of andere ventilator is dan geschikter!

2. Torenventilator

Een andere goede manier voor een koelere kamer is een torenventilator. Om te beginnen is een torenventilator erg populair, omdat deze vaak een stijlvol design heeft. Veel mensen vinden het belangrijk dat een ventilator ook goed past bij een huisstijl of interieurstijl. Ten tweede is de prijs van een torenventilator een belangrijk aspect. Een torenventilator is namelijk een goedkoop alternatief voor andere dure koelsystemen zoals een airco. Een mobiele airco kopen of aircooler kopen kost je vaak al een paar honderd euro. Een degelijke torenventilator koop je vaak al voor ongeveer 50 euro. Een torenventilator is niet alleen stijlvol en goedkoop, maar ook makkelijk in onderhoud. Maak de ventilator af en toe even schoon met een stofdoek en een sopje. Bijna alle torenventilatoren worden geleverd met een afstandsbediening. Op deze afstandsbediening kun je bijvoorbeeld de timerfunctie instellen. Ook op de display van een torenventilator kun je een timerfunctie of zwenkfunctie instellen. Hierdoor kun je met lekkere koele lucht in slaap vallen. Na enige tijd zal de torenventilator uitgaan. Het mooie is dat veel torenventilatoren bijna geen geluid maken. Hierdoor geniet van je van een goede nachtrust. Ideaal dus voor op je slaapkamer, maar ook voor een studeerkamer of woonkamer. Wil je weten of een torenventilator geluid maakt? Kijk goed naar de product omschrijving of bekijk de reviews van producten. De zwenkfunctie (of roterende functie) van een torenventilator zorgt ervoor dat de koele lucht heen en weer wordt geblazen. Niet tevreden over de plek van je torenventilator? Geen probleem, want de meeste torenventilatoren zijn erg licht, en dus makkelijk te verplaatsen.

3. Staande ventilator

Heb je geen plaats voor een ventilator op je bureau en vindt je een torenventilator te duur? Misschien kun je dan wel het beste een staande ventilator kopen. Een staande ventilator doet hetzelfde als een tafelventilator, maar staat op een statief op de grond. Deze statieven worden ook wel poten of een standaarden genoemd. De staande ventilator is de meest populaire en gangbare ventilator. Zijn populariteit heeft hij te danken aan een aantal dingen. Allereerst is deze ventilator licht en gemakkelijk te verplaatsen. Ook kun je de hoogte van de ventilatorkorf makkelijk instellen. Een ander belangrijk voordeel van de staande ventilator is dat deze geschikt is voor wat grotere ruimtes. Je kunt bovendien eenvoudig verschillende standen instellen zoals de blaassnelheid en blaasrichting. Bij de meeste ventilatoren druk je op de verschillende knopjes. Sommige staande ventilatoren worden geleverd met een afstandsbediening. Staande ventilatoren worden gebruikt in studentenkamers, in woonkamers, kantoorpanden, slaapkamers en keukens. Een ander woord voor staande ventilator is statiefventilator. Heb je het liefst een plastic ventilator, chromen ventilator of metalen ventilator. Bekijk hier ons aanbod ventilatoren en kijk of er iets voor jouw tussen zit!

4. Plafondventilator

Een plafondventilator is een mechanische ventilator die aan het plafond van een kamer is gemonteerd. Deze plafondventilator werkt meestal op elektriciteit en zet lucht in beweging door de roterende bladen. Belangrijk te weten is dat een ventilator de lucht niet afkoelt zoals aircoolers en airco’s dat wel doen. De gevoelstemperatuur is wel lager wanneer jij onder een plafondventilator zit. Dat komt doordat jouw zweet sneller verdampt en dat het koelproces van je lichaam bevordert. Het voordeel van zo’n ventilator is dat hij veel minder vermogen gebruikt dan een dure airco of aircooler. En misschien zou je het niet denken, maar in de winter is een plafondventilator ook handig. In de winter stijgt warme lucht namelijk naar het plafond. Zet de plafondventilator aan, en de warme lucht zal de kamer door gaan. Dat een plafondventilator multifunctioneel is, komt ook doordat veel van deze apparaten ook nog eens over verlichting beschikken. Je zet een plafondventilator aan door aan het koortje te trekken. Sommige apparaten beschikken over een afstandsbediening of applicatie voor op je smartphone. Niet alle plafondventilators zijn hetzelfde. Er zit nogal wat verschil in plafondventilators.

Wil je een plafondventilator kopen, dan moet je op een aantal aspecten letten. Allereerst kijk je naar het vermogen van een plafondventilator. Het aantal Watt zegt veel over het blaasvermogen van de plafondventilator. Naast het vermogen is de grootte van de bladen belangrijk. Hoe groter de bladen en hoe groter de diameter van de plafondventilator, hoe meer lucht de ventilator kan verplaatsen. Ook hoop je dat een plafondventilator niet veel geluid maakt. Bekijk dus even goed de product omschrijving en kijk hoeveel decibel geluid het apparaat maakt. Een handige tip is ook om even de recensies te lezen van klanten.

Mobiele airco’s voor in de warme zomerdagen

Naast ventilatoren is Airco-point.nl ook begonnen met de verkoop van mobiele airco’s. Mobiele airco’s zijn airco’s die makkelijk verrijdbaar zijn. Alle mobiele airco’s staan op wieltjes, waardoor je deze makkelijk overal heen kunt rijden. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de afvoerslang uit het raam moet hangen. Wanneer je liever niet wilt prutsen met een slang, moet je een aircooler kopen. Een aircooler voert de warme lucht namelijk niet af, maar koelt simpelweg de lucht in een kamer. Ondanks dat ventilatoren populairder zijn bij mensen, zijn mobiele airco’s in de zomer vaak niet aan te slepen. Er is niets zo vervelend dan dat jij een slechte nachtrust hebt.

Voor een paar honderd euro heb jij een mobiele airco die je slaapkamer, woonkamer of zolder heerlijk koel maakt. Maar veel mobiele airco’s regelen ook de luchtvochtigheid. Dat is weer handig in de winter. Zo is de mobiele airco multifunctioneel. Een nadeel van een mobiele airco is dat deze vaak geluid maakt. Ook moet je goed letten op het koelvermogen van een mobiele airco. Bekijk daarom de product omschrijving goed. Daar staat vermeld hoeveel kubieke meter een mobiele airco kan koelen. Wil je meer weten over mobiele airco’s? Bekijk hier ons aanbod mobiele airco’s of stel je vraag aan één van onze airco specialisten!

Aircoolers zorgen voor koele temperaturen!

Wat niet mag ontbreken in ons assortiment zijn de populaire aircoolers. Zoals net al is genoemd hebben aircoolers geen afvoerslang voor de warme lucht. Een aircooler werkt net even anders dan een airco of mobiele airco. Heel simpel uitgelegd beschikt de aircooler over een bak met koud water. Vul je deze bak met koud water, dan blaast de aircooler de lucht door deze bak water heen. Het resultaat is koudere lucht. Die lucht wordt de ruimte in geblazen. Naast een bak water kunnen sommige aircoolers ook een koelmembraam hebben of een koelelement. Aircoolers hebben nog een ander voordeel. Ze zijn vaak een stukje lichter dan een airco en zijn dus makkelijker te verplaatsen. Ook zijn ze goedkoper dan airco’s. Let natuurlijk altijd op het vermogen van een aircooler. Daarnaast is het ook belangrijk dat de aircooler niet teveel geluid maakt. Lees de product omschrijving dus altijd goed door. Ook het lezen van reviews helpt! Ben je benieuwd naar ons aanbod en wil je misschien een aircooler kopen? Bekijk gerust ons assortiment.

Vragen of advies over klimaatproducten nodig?

Heb je vragen over onze producten of heb je advies nodig? Bel één van onze specialisten. Iedere werkdag zitten ze voor je klaar al je vragen te beantwoorden.

Heeft dit je geholpen?

One Reply to “Airco-point.nl is gestart met de verkoop van klimaatartikelen!”

Comments are closed.